It's been a long day

2010-11-30 @ 20:33:09
Det har varit en lång dag idag, det känns inte som att klockan är bara halv nio om jag säger så. Började dagen med nationellt prov i engelska från 9.00-12.00, både hör- och läsförståelse. Det var ju ganska drygt då! Efter det var det lunch och tre lektioner till innan vi slutade vid fyra, då gick jag och Julia och simmade. Var dock nästan helt själva i hela simhallen så det var jätteskönt! Kom hem runt sex tiden och sedan dess har jag bara ätit risgrynsgröt och suttit vid datorn.

Nu tänkte jag dock ta och göra italienska läxan till imorgon och sedan krypa ner i sängen och kolla på Gossip Girl. Kanske kan somna i tid för en gångs skull? Den som lever får se. Kram och godnatt!

Olle Hedberg ♥

2010-11-29 @ 23:06:28




Fick rysningar från topp till tå när Olle sjöng dessa låtar i fredags - han är ju så sjukt BRA! Jag längtar som en tok tills jag får se och höra snyggingen live i januari på Idol turnén som vi ska på då. Det kommer att bli helt fantastiskt, det tvivlar jag inte en sekund på!

Första advent

2010-11-28 @ 18:23:55




Idag är det första advent och det första ljuset lyser så fint. Mamma och jag har bakat lussebullar idag och sedan adventsfikat med de nybakta lussebullarna, pepparkakor och julmust framför teven. Julkänslan börjar verkligen infinna sig nu. Mysigt!!

Hundarna behöver ut och rastas så jag tänkte ta med mig dem ut på en sväng nu innan det blir mat. Sedan spenderar jag resten av kvällen i soffan då det är final av Ensam mamma söker och Beck - skarpt läge. Bra söndagskväll!

We'll be forever young

2010-11-27 @ 23:44:41

Det blev lite knapert med tid för att blogga igår, men min gårdag var iallafall toppen! Efter en lite flummig dag i skolan så gick jag och simmade med Julia, kom hem vid fem tiden och då var det bara att dra på partymusiken och börja göra sig i ordning. Vid halv sju träffade jag tjejerna på pizzeria Edsbyn för en bit mat innan vi knatade hem till Eve där det vankades festligheter. Det visade sig att bli en kanonkväll faktisktl! Roligaste på länge skulle jag vilja säga. Det tackar man för! Något mindre roligt var att när jag kom hem vid halv två tiden så hade Vera spytt ner hela min säng så allting åkte ut på altanen; täcke, kuddar, madrass, you name it! Fy fasen vad det luktade alltså. Men stackars liten, så som hon skämdes.

Idag har jag varit pigg som en nötkärna och hjälpt mamma att städa och adventspynta med stjärnor och ljusstakar. Så nu är det bra nog fint i våra fönster ska ni veta! Mot eftermiddagen när vi var klara så gick vi fram på ICA med hundarna och köpte lösgodis och julmust, sedan har vi spenderat kvällen i soffan och kollat på inspelningen av gårdagens Idol och därefter Så mycket bättre.

Nu tänker jag kasta in handduken och gå och lägga mig så jag inte sover bort hela dagen imorgon. Lägger in en bunt med bilder från gårkvällen först! :D



















Bilderna kan ju summeras med att den blåa hatten som egentligen är en kudde var en väldigt populär accessoar under kvällens gång, och att fula fyllebilder på mig och Wilma har blivit obligatoriskt för varje fest. Tack och hej!


Buddhism & Islam

2010-11-25 @ 23:31:06
Ääääntligen är jag klar!! Har suttit och skrivit på ett religions arbete (som slutade på 12 sidor och 3769 ord) om buddhism och islam i stort sett konstant sedan klockan tre... Förstår ni hur trött i skallen jag är nu eller?! Fy fasen. Men det skulle nämligen vara inlämnat idag och som vanligt är man ju ute i sista sekund så det var bara att jobba på! Nu har jag iallafall skickat iväg den så jag hann åtminstone i tid!

Nu är det bums i säng för mig som gäller. Det är ju en dag imorgon också! :)

Snöstorm

2010-11-24 @ 15:34:33

Det är snöstorm ute!! Blåser som satan i gatan och massvis med snö yr runt i luften. Var nämligen ut på byn en sväng alldeles nyss för jag var till optikern, fick plumsa i minst en decimeter snö och hålla i huvan för att den ständigt blåste av. Hua.. Vilket ruggväder! Tur att jag hann med en timmes promenad igår iallafall för nu håller jag mig inne resten av dagen och pluggar och dricker te istället!



UPDATE: Jag hade visst två hundar som ville ut och bajsa så jag fick, mot min vilja, ge mig ut i stormen igen ändå. Nu var det fan ännu värre!! Vi blåste bort, typ.


Två dagars ledighet

2010-11-23 @ 14:07:38
Då var det helg igen då skulle man kunna säga! Efter en dag i skolan så är vi lediga igen både idag och imorgon. Hur skönt som helst!! Har inga speciella planer för "helgen" dock utan ska nog bara sova, motionera och plugga arslet av mig. Sådant som man ska passa på att göra när man är ledig!

Ha det bra allihopa, så hörs vi när vi hörs!

Family is everything

2010-11-21 @ 23:02:44

Nu är ännu en helg över och imorgon väntar en ny vecka. Känner mig dock helt okej med det då jag är ledig både tisdag och onsdag plus att jag har haft den mysigaste helgen på länge! Katrin, Johan, Emil och Emma åkte hem på eftermiddagen idag efter några mycket sköna dagar tillsammans. Både igår och idag har vi varit ute och gått en timme vilket var väldigt välbehövligt med tanke på allt onyttigt vi har stoppat i oss den här helgen... Massvis med god mat och andra godsaker. Men va fan, det ska va gött å leva! ;)

Nu tänkte jag plugga lite spanska inför provet imorgon, sedan ska jag ta en snabbdusch och därefter lägga mig och läsa i engelska boken innan jag slumrar in. Godnatt och sov gott kompisar!


Shepherd

2010-11-21 @ 01:05:32


Dessa underbart sköna och gosiga uggs trillade in på posten till mig igår. Med tanke på att vi lever i ett klimat som liknar nordpolens så lär jag få mycket väl användning av dessa om vintrarna!!

It's going to be a good weekend

2010-11-20 @ 00:13:24
Vilken bra fredag denna visade sig att bli! Vaknade upp och kände mig mycket piggare, dock fortfarande magont men det är jag ju rätt van vid vid det här laget, så jag stack iväg till skolan. Där väntade en helt vanlig fredag förutom att vi hade nationellt prov i engelska där vi skrev uppsats i nästan 1½ timme. Lite drygt men magkänslan säger att det gick rätt bra åtminstone! Får hoppas på det bästa.

Efter skolan gick jag och Julia och simmade 1 km innan jag tillsist kom hem runt fem tiden. En timme senare kom familjen Pihl-Kugge hit från Sandviken, det vill säga min syster med familj. De ska stanna hela helgen så det ska bli jättemysigt! :) Ikväll har vi ätit tacos, kollat på Idol och käkat massa götta. Måste förresten tillägga att jag blev sjukt nervös när Olle hängde löst ikväll... Hua.. Det var en thriller!

Nu är jag verkligen skittrött och resten av huset sover redan så jag ska ta och hoppa i säng jag med. Imorgon är en ny dag! Ha det bra så hörs vi!

Flyg fula fluga flyg, och den fula flugan flög

2010-11-18 @ 23:41:48

Stannade hemma från skolan idag. Vaknade upp med febern som envisades med att hålla i sig från igår, så idag har jag legat nerbäddad i soffan och sovit, läst och kollat på tv precis hela dagen. Har dessutom haft konstant ont i magen vilket inte har varit särskilt kul... Det enda jag har fått i mig är några mackor och risgrynsgröt. Hua... Men nu verkar iallafall febern ha gått ner så jag ska hoppa i säng nu och förhoppningsvis är jag fit for fight för skolan imorgon!


Hairspray

2010-11-17 @ 23:42:17


Musikalen var verkligen jättebra, över förväntan! Blir så grymt imponerad på alla otroligt duktiga tjejer och killar. Bra jobbat ES09! :D

Kom hem från Bollnäs vid halv tio och då åt jag några mackor efter att inte ha fått i mig så mycket mat idag, så då fick jag lite energi till att plugga vilket jag har gjort framtills nu. Svenska och italienska men främst spanska har jag hunnit med, har ju ett spanska prov imorgon att se fram emot... Man undrar ju hur det ska gå... Får hoppas på det bästa helt enkelt!

Nu ska jag gå och sova och hoppas på att jag mår bättre imorgon. Godnatt och sov gott kompisar!

101117

2010-11-17 @ 16:49:49

Tröja - Monki, leggings - H&M

Hade tre lektioner på förmiddagen idag, sedan vid lunch gick jag hem för jag kände mig hängig. Så jag bäddade ner mig i soffan och kollade på Gossip Girl och One Tree Hill och därefter somnade jag i en timme eller två. Kan dock inte påstå att det känns bättre nu men det är bara att proppa i sig alvedon och stå ut! För 17.25 ska jag nämligen hoppa på bussen och åka till Bollnäs med ett gäng tjejer. Där ska vi kolla på musikalen Hairspray som estettvåorna har satt ihop. Det ser jag mycket fram emot!

Jag är ett hopplöst fall

2010-11-16 @ 19:23:18

Kan inte riktigt sätta ord på den här dagen - det gick varken bra eller dåligt. Var så inställd på att det skulle vara en cysta på äggstocken men det var det icke, så det är väl i och för sig bra. Det mindre bra är att jag nu inte har en aning om vad det kan vara så jag måste göra en "djupare utredning" för att ta reda på det. Så, som sagt, det blev både positiv och negativ reaktion. Hade ju hoppats på att få veta vad det är som händer i min kropp så det hela kan få ett slut! Så just nu känns det väldigt hopplöst...

Jag tror jag avvaktar ytterligare några dagar tills vidare, ger det ännu en chans till att gå över av sig själv innan jag går vidare med det hela. Tills dess säger jag bara: tack och lov för värktabletter!


Hudiksvalls sjukhus

2010-11-16 @ 10:33:05

Nu är jag nyduschad och klar, är nämligen ledig idag för jag har fått en akuttid 13:30 på gynmottagningen i Hudik. Eftersom mina magsmärtor inte vill ge med sig och det är en vecka sedan idag vi var på akuten så är det dags att kolla upp det här riktigt nu.

Mamma kom precis hem så vi ska alldeles strax hoppa in i bilen och åka. Tråkigt med den långa resvägen men vi har laddat upp med resgodis och några nya skivor så det ska nog gå bra! Hoppas det går lika bra på sjukhuset, är ganska så nervös om jag ska vara ärlig... Håll tummarna för mig!!


Det är så logiskt, alla fattar utom du

2010-11-15 @ 23:07:17


Hur kan man inte älska Plura?! Hans version av Petters låt Logiskt är ju helt magisk! Hela han är magisk. Och då har vi inte ens börjat pratat om Eldkvarn ännu. Oj oj, vilken man han är den där Plura.

101115

2010-11-15 @ 16:36:58

Byxor - H&M, linne - Monki, kofta - Lager 157

Såhär har jag gått klädd denna gråa måndag den 15 november. Börjar kanske bli lite uttjatande med dessa byxor nu, men jag gillar ju dem faktiskt... Nå ja, ni får stå ut med det helt enkelt.

Har varit en helt okej dag idag, den gick ovanligt fort för att vara en måndag! Fick dock en otrolig huvudvärk de sista lektionerna så när jag kom hem kastade jag i mig lite mat, klunkade en massa vatten och tog en alvedon så nu börjar det kännas lite bättre iallafall. Men fryser som en tok gör jag så jag ska bädda ner mig i soffan nu och läsa lite (läs: sova) tror jag.

Vi hörs kanske igen senare!

Just an ordinary sunday

2010-11-15 @ 00:24:44

Denna söndag har varit skön och mysig, precis som en söndag ska vara. Har hunnit med en välbehövlig sovmorgon, en hel del slappande framför datorn, en timmes promenad med mamma och hundarna, donat på lite här hemma, en varm och skön dusch, mammas goda skaldjurspaj och sist men inte minst söndags-tv i form av Ensam mamma söker och Beck - advokaten. 

Ikväll åkte vi även till Alfta och tände ljus på pappas grav. Det är ju, som ni alla säkert vet, fars dag idag. Pappa har funnits i mina tankar hela dagen så självklart ville jag tända ett ljus för honom ♥

Nu börjar tiden rinna ut för mig, dags att hoppa i säng. Är dock inte särskilt trött men jag ska lägga mig och läsa i hopp om att så småningom bli det iallafall. Godnatt!


Monki

2010-11-14 @ 13:26:50
 

Den stickade tröjan och det mörkgröna linnet på bilderna här ovan var det jag köpte igår på Birsta. Känner mig väldigt nöjd med dessa köp! Speciellt tröjan som jag är säker på kommer att användas flitigt i vinter. Båda två kommer från Monki.

Ovanåker i Birsta City

2010-11-13 @ 23:14:36

Kvart över sju imorse åkte vi hemifrån och åtta ikväll kom vi hem igen, har spenderat hela dagen på Birsta City i Sundsvall. Kommunen ordnade nämligen en shoppingresa för de som är anställda i kommunen så idag har två bussar fyllda med Ovanåkare varit ute på vägarna. På en av dem satt jag och mamma och hade sällskap av två utav mina fastrar + kusin Jenny. Jag gick runt tillsammans med mamma mest hela tiden och vi köpte en himla massa julklappar, så det känns skönt att vara en bit på väg med det. Förutom det så köpte jag bara två saker till mig själv - visar dem imorgon!

Vid lunch gick vi och mötte Christian, Suzanne och Thomas på IKEA och käkade mat med dem. Eftersom de bor i Sundsvall så tog de bussen dit så att vi fick umgås litegrann. Var ju ett tag sedan nu så det passade ju perfekt. Christian har även namnsdag idag och jag har dopdag så då passade vi på att "fira" det lite på samma gång :)

Hur som helst så har jag haft en jättemysig och bra dag. Men nu är jag såhäääär trött, minst sagt, så jag ska skynda mig i säng och ta en lång sovmorgon imorgon. Åh, vad skönt det ska bli. Sov gott guapas!


The neighbours

2010-11-12 @ 23:52:30
Äntligen helg! Det känns som att det har varit en lång vecka så det ska bli skönt med helg nu faktiskt.

Började denna fredagskväll med att simma med Julia efter skolan och sedan strax efter att jag hade kommit hem så kom grannarna Jocke, Emelie och lilla Olle över hit på mat. Vi åt mat, som sagt, och kollade på Idol. En väldigt trevlig kväll!

Nu sitter jag här bara men kan jag knappt hålla ögonen öppna för jag är så satans trött. Så jag ska hoppa i säng direkt nu för imorgon ska jag upp tidigt! Klockan halv åtta går bussen till Sundsvall för en shoppingdag i Birsta. Mysigt! Godnatt kompisar :)

Elsas värld

2010-11-11 @ 20:40:32




Jag måste säga att jag tycker att Elsas värld, Sofi Fahrmans andra bok om Elsa, passar väldigt bra in i min bokhylla bredvid Elsas mode! Älskade verkligen den första boken, läste ut den på bara några dagar, så jag kan ju inget annat än säga att jag har höga förväntningar på den här nu!

Vem ska jag tro på?

2010-11-10 @ 22:21:54

Let it snow!

2010-11-10 @ 18:12:28
Vaknade upp till ljudet av grannens snöskottningen imorse och förstod i samma sekund att det hade kommit massvis med snö. Vanligtvis hatar jag snö och kyla mer än något annat men konstigt nog så blev jag rätt glad idag och tack vare snön har jag gått runt med en mysig julkänsla hela dagen. Så nu tycker jag faktiskt att november kan gå fort förbi så att vi kan gå in i december och, först och främst, första advent. Åh, vad mysigt!

Gick hem från skolan vid lunch idag för jag hade så ont i magen. Kokade nudlar när jag kom hem och placerade mig i soffan och kollade på Gossip Girl och One Tree Hill. Vid två traskade jag bort till optikern för att kolla linserna, efter en halvtimme traskade jag hem igen och återgick till soffan. Slumrade till lite tills mamma kom hem och vi åt mat.

Nu sitter jag här och ska dra tummen ur röva och börja plugga religion som jag har lyckats skjutit upp hela veckan. Trots en veckas lov så känner jag mig så sjukt less och omotiverad till att plugga... Hua. Jag antar att det bara är att stå ut och tänka på att det är jullov om sex veckor!!!

Akuten

2010-11-09 @ 19:27:15
Idag när jag kom hem från skolan ringde jag till sjukvårdsupplysningen om att jag har haft så ont i höger sida av magen de senaste dagarna, och de sa åt mig att åka till akuten i Bollnäs. Så mamma och jag åkte dit direkt och jag fick hjälp snabbt vilket var skönt. Som tur var så gick det bättre än förväntat! Hade ju mina aningar om att det kunde vara blindtarmsinflammation men det uteslöts ganska fort då det var något särskilt som inte tydde på det, utan förmodligen var det något med äggstockarna. Skulle avvakta litegrann så får vi se om det går över ändå annars skulle jag återkomma. Så så var det med det.

Nu ska jag ta en värktablett och sedan tappa upp ett bad och lägga mig där och läsa lite och pusta ut över att jag slapp operera bort blindtarmen. Var sjukt nervös när vi åkte in till akuten kan jag lova... Håll tummarna nu för mig att det blir bättre så är ni gulliga!

Undressed

2010-11-08 @ 15:58:47



Howie Day – Undressed


Alla själars dag

2010-11-07 @ 23:38:28
Idag har jag varit pigg och mått väldigt bra med tanke på gårdagens festligheter. Kickstartade dagen med en långpromenad med mamsen och vovvarna, sedan har jag väl i princip bara suttit och häckat vid datorn resten av dagen. Men mot kvällningen när det var mörkt ute så åkte vi till kyrkogården i Alfta och tände ljus vid pappas grav och vid farmor och farfars grav. Det är otroligt fint på kyrkogårdarna såhär vid allhelgonahelgen - ljus överallt!

På väg hem så plockade vi med oss pizza (även om man inte är bakis så får man väl äta bakismat, eller?) som vi käkade i soffan framför Ensam mamma söker. Sedan fortsatte vi kvällen med att kolla på Beck filmen som gick på tv ikväll.

Nu ska jag hoppa in i duschen en sväng innan jag går och lägger mig och läser litegrann. Blir inte så länge dock för imorgon är det ju dags för skolan igen efter en veckas lov. Hua, så jobbigt... Men det är åtminstone inte så långt kvar till jul! Godnatt med er :)

Halloween

2010-11-07 @ 17:04:02
Halloweenfesten igår ägde rum i Alfta hemma hos Axel och man kan ju inte sticka under stolen med att det blev en riktigt rolig kväll!! Sjukt kul med maskerad för omväxlings skull. Kvällen får en stor tumme upp från min sida med ett litet minus i kanten för att jag fick sådan hemsk huvudvärk av det där dumma vinet... Här kommer ett gäng bilder:


























Mjau

2010-11-07 @ 15:33:01

Det blev så stressigt igår så jag hann inte uppdatera er om gårkvällens planer, jag ber om ursäkt för det gott folk! På schemat stod iallafall halloweenfest och som ni kan se här nedan så var jag utklädd till en liten kissemiss. Med sammetsleggings, sammetströja, sammetsöron, sammetsrosett och en del smink så tycker jag att jag lyckades rätt bra!




101106

2010-11-06 @ 13:34:31
Igår kväll vid sex tiden hoppade jag på bussen till Alfta hem till Johanna där jag kollade på Idol tillsammans med henne och Sofie. Mysigt med fredagsmys med mysiga människor! Kom hem efter tolv nångång och var så trött då så jag hoppade direkt i säng.

Idag har jag inte hunnit göra något vettigt ännu. Men nu tänkte jag faktiskt klä på mig och släppa in lite dagsljus i mitt rum. Sedan ska jag börja pygla lite inför kvällens bravader! Tagga, tagga, tagga!

The opposite of yesterday

2010-11-04 @ 23:46:20
Jämfört med gårdagens extremt lata dag så har jag varit väldigt aktiv idag! Började dagen med en långpromenad på 1½ timme tillsammans med mamma och hundarna, och ikväll har jag varit på IP och tränat spinning, push och core. Så nu känner jag mig sjukt trött i kroppen men framför allt nöjd! 

Ikväll, strax efter att jag hade kommit hem och tagit en dusch, så kom fröken Kvarmans hit och spenderade kvällen med mig. Vi kollade på film och hade det allmänt mysigt bara. Hon åkte hem för en liten stund sedan och nu tänker jag ta min trötta kropp och gå och lägga mig för att kolla på The Hills.

Vi hörs imorgon kompisar! Sov gott!

In the army

2010-11-04 @ 16:05:53




Det här militärgröna nagellacket fick följa med mig hem från Gävle i måndags, och jag gissar på att det kommer att få pryda mina naglar en hel del framöver. Me gusta mucho!

Slapparens slappaste dag

2010-11-03 @ 22:50:43

Med tanke på vädret idag har det varit bäddat för en riktig slappardag, och det är precis så min dag har sett ut med. Klev inte upp ur sängen fören det började mörkna, låg och glodde på diverse olika serier och bara latade mig. Men sedan drog jag äntligen tummen ur röven och tog på mig regnjackan och gick ut på en blöt promenad med hundarna. Men sedan fortsatte slappandet under kvällen med en myskväll tillsammans med mamsen. Vi festade till oss lite såhär på en onsdag och gjorde god middag; lövbiff med strips och halloumiost. Sedan tog vi en promenad till ICA och köpte lite lösgodis och har myst i soffan framför Bonde söker fru och Grey's Anatomy resten av kvällen.

Trots att jag är jättemätt nu så tänker jag ta det som är kvar i min godispåse och krypa ner i sängen och kolla på The Hills. Eftersom jag inte har gjort något annat vettigt under den här dagen så är det väl lika bra att bara fortsätta med det då, göra det fullt ut liksom! Sagt och gjort, så blir det. Nya tag imorgon!


SPSK2

2010-11-03 @ 18:50:28


Skolkatalogen trillade ner i brevlådan idag, och såhär mysig blev bilden på oss språkare! :)

Today was a good day

2010-11-02 @ 23:42:19
Vilken bra dag det har varit idag! Den började som sagt med att jag var hos frissan och sedan var mamma och jag i Bollnäs nästan hela dagen. Köpte tre väldigt välbehövliga saker; en vinterjacka, fodrade löpartights och ett par vattentäta skor att gå och springa i under vintern. Tack mamma!! Du är världens bästa. ♥

Vi kom hem från Bollnäs strax efter fem och en timme senare befann vi oss hos min kusin Jenny på kalas, för hon fyller ju faktiskt år idag! Grattis igen älskade du! Där blev det fika i massor och umgänge med släkten. Lika mysigt som alltid!

Nu ska jag tvätta bort sminket och borsta tänderna och sen sova lääänge imorgon. Godnatt!!

101102

2010-11-02 @ 17:59:27

Byxor - H&M, Kofta - GinaTricot, Top - Cubus

Early morning at the hairdresser

2010-11-02 @ 11:32:37
Idag var jag uppe tidigt trots lov, klockan åtta skulle jag nämligen befinna mig hos frissan för att klippa och färga håret. Färgade bort mina sommarslingor och klippte bort lite toppar, så nu är jag mer än nöjd!

Nu ska jag ge mig ut på en långpromenad i kylan med hundarna, sedan när mamma kommer hem vid ett så sticker vi till Bollnäs och uträttar lite ärenden. Ha en bra dag! :)


Think about us when we said forever

2010-11-01 @ 22:56:37
Kom hem från Gävle för ungefär en timme sedan, har spenderat dagen där tillsammans med Julia, Sofie och Britta. Tanken var att vi skulle se Saw 7 på bio i 3D men då den bara visades kvart över nio och sista tåget går vid den tiden så gick den planen mer eller mindre åt helvete. Så istället gick vi runt på stan och kollade i affärer och åt mat. Tillsammans med tre toppentjejer är det inte så illa pinkat det heller!