Det är tuffa tider

2010-09-30 @ 17:30:06

Jag citerar Per Gessle och säger att det är tuffa tider just nu. Minst sagt!! Det är massvis att göra som rör skolan och till råga på allt så hade vi orientering idag och jag, Amanda och Johanna tog oss lite vatten över huvudet när vi bestämde oss för att ta VG-banan... Vi lämnade skolan med ett rätt positivt humör och kom tillbaka 2½ timme senare med liiite mindre positivitet. Men trots att vi gick fel och inte fattade kartan och var SÅ nära på att ge upp emellanåt så tog vi alla kontroller, och det är ju huvudsaken!

Nu har jag precis kommit ur duschen och är verkligen helt slut, både i huvud och kropp, men det är bara att bita i det sura äpplet och sätta igång att plugga... Tur iallafall att jag får äta laxplanka när mamma kommer hem ;)


Överraskningen

2010-09-29 @ 22:36:07

Har haft en mycket fin onsdagskväll i Alfta med bästa tjejerna. Eftersom Johanna fyllde år i måndags så planerade vi en överraskning för henne vilket ju blev otroligt roligt! Hela dagen har Johanna trott att hon ska vara med Sofie och sedan när hon kommer till henne så säger hon att de måste gå till Amanda för att hämta något, och där hoppar då även jag, Julia och Britta fram. Hon fick en mycket fin klocka i present av oss och under kvällen åt vi tacos, spelade Wii och kollade på Idol. Tänk vilka fina vänner jag har! ♥








Vi taggade lite inför julen med.. Haha!!


Three birthdays in a row

2010-09-29 @ 00:13:52
Sen uppdatering idag, men tänkte kasta in ett inlägg alldeles innan jag hoppar i säng då iallafall! Har varit en helt vanlig dag i skolan, slutade fyra och gick då hem och pluggade i några timmar tills vi drog till min faster Märta på kalas där hela tjocka släkten blev bjuden på både smörgåstårta och fika. Gött som satan! Älskar smörgåstårta. Kom hem typ halv elva och då skyndade jag mig in i duschen och sen kollade jag och mamma på inspelningen av kvällens Idol. Nu sitter jag här bara och försöker få håret att torka, men det tar ju fucking evigheter så nu skiter jag i det här och går och lägger mig. Imorgon är en ny dag!

Idag är ingen vanlig dag...

2010-09-27 @ 23:23:43
... för idag är världens bästa Johannas födelsedag, hurra hurra hurra!! Grattis ännu en gång hjärtat! ♥


You know you love me, XOXO Gossip Petra

Pain in the ass

2010-09-27 @ 22:41:12


Detta visade termometern imorse när jag traskade iväg till skolan, och det var riktigt kyligt kan jag lova! Brrr... Första gången som det är minusgrader sedan förra vintern, och det kan väl inte betyda något annat än att det är ännu en vinter på ingång? Hur som helst, har haft en bra dag förutom att jag har haft ont i halsen hela dagen och att måndagarna är ett riktigt pain in the ass; värsta skoldagen på hela veckan! Men annars har den varit mysig, jag och Sofie tog bussen till Bollnäs efter skolan och gick runt på stan och mös. Nu ska jag kolla på resultatet från kvällens Idol, sen måste jag hoppa i säng och plugga på kristendomen som vi har prov på imorgon och som jag inte ens har tittat på ännu.. Håll tummarna för mig!

Kalas-dag

2010-09-26 @ 09:04:08

Är uppe väldigt tidigt idag för att vara en söndag, men det är som så att vi ska nu åka till Sandviken för min kära systerson Emil fyller 13 år idag, tonåring med andra ord! Det är inte klokt hur fort åren går, han har redan växt ikapp mig på längden och snart växer han väl ikapp mig på åren med ;) hur som helst, idag blir alltså en kalas-dag! Tanken är också att jag ska övningsköra både dit och hem, så nu får ni se upp på vägarna. Ha en bra dag, för det ska jag ha!


Jag och Emil, julen -08


It won't stop raining

2010-09-25 @ 22:51:30
Hua, vilken tråkig dag! Men den har gått extremt fort iallafall för jag vaknade inte fören halv tre(!) och hade då sovit i över tretton timmar, och trots det så var jag fortfarande trött, helt sjukt! Det måste vara på grund av vädret, har ju regnat konstant hur länge som helst nu... Hur som helst, resten av dagen och kvällen har jag pluggat. Skitkul.. På en lördag och allt. Men vad ska man göra då? Nu har jag iallafall lagt det åt sidan och tänker krypa ner och somna till en film. Måste vara pigg så jag orkar kliva upp halv åtta imorgon!


100924

2010-09-24 @ 18:07:47
Kom hem för lite mindre än en timme sen, slutade tjugo i tre men då gick jag och Julia direkt till badhuset och simmade 2 km. Så nu känner jag mig sjukt trött och hungrig, men mamma ropade precis att maten är klar och ingen blev gladare än mig när jag hörde att det blir potatisgratäng, fläskfilé och kantareller. Mumsfilibabba! Ikväll blir det bara lugna gatan, kolla på Idol och sådär. Skönt det med! Ha en trevlig helg!

Plugg, plugg och återigen plugg

2010-09-23 @ 21:55:20
Kickstartade den här dagen med en långpromenad med hundarna innan frukost, så sen hade jag massa energi (kunde man ju intala sig åtminstone..) till att plugga HELA dagen. Så det är alltså vad jag har sysslat med på min lediga dag, kuuult. Men jag har också hunnit fått i mig lite mat, gått ut med hundarna en sväng till och bakat Emils favoritkakor tills han fyller år på söndag, sen kom mamma hem lagom tills det var dags att kika på Idol! Nu sitter jag här och ska fortsätta plugga lite till, men sen ska jag nog ta en dusch och lägga mig och kika på en film. Hoppas det är bra med er :)

Ghost in the machine

2010-09-23 @ 14:18:54



B.o.B – Ghost In The Machine


Watch the rain play on the ocean top

2010-09-22 @ 18:07:20

Det är inte fy skam att vara ledig måste jag ju säga! Har legat i sängen halva dagen och glott på senaste avsnittet av både One tree hill och Gossip Girl. Resten av dagen har jag monterat en bokhylla åt mamma och varit och handlat lite till ikväll. Johanna kommer nämligen hit för jag är ensam hemma och vi ska göra american pancakes och titta på Idol. Men först - en promenad med hundarna i regnet!


Iphone 4

2010-09-22 @ 13:05:19



Inom 2-4 veckor kommer den här vackra skapelsen att befinna sig i mina händer, och jag tror att vi kommer komma väldigt bra överens vi två! Behöver jag säga att jag längtar typ jääättemycket!? :D


L-y-x-i-g-t

2010-09-21 @ 13:12:56

Den här veckan har våran klass en riktigt skön vecka ska jag tala om för er. Idag börjar vi strax efter halv två och onsdag + torsdag är vi lediga, bara vanlig skoldag på måndag och fredag. Underbart skönt!! Så här skulle man ju ha haft det varje vecka! Ska iallafall strax traska iväg till skolan för att ha två lektioner och sedan ska jag och Julia gå och simma, det ska bli skönt. Ha en bra dag, puss hej!


Vi är alla förlorare

2010-09-20 @ 01:10:04
Nu kastar jag in handduken och går och lägger mig, nu får det vara nog med valvaka för min del. Som det ser ut just nu så har Alliansen vunnit valet och det känns mer än bra! Men jag anser, som otroligt många andra, att med Sverigedemokraterna i riksdagen finns det egentligen inga vinnare i det här valet. Jag hoppas innerligt att SD aldrig får inflytande i Sveriges politik. Det svenska folket som har röstat på detta rasistiska parti borde skämmas! Tack för mig, hej.

I väntan på bättre tider

2010-09-19 @ 15:27:18

Sedan vi kom hem från Sandviken i torsdags så har jag bara varit hemma, det är skönt att bara gå i sina egna funderingar och ta långpromenader nu och då för att lätta tankarna. Nu regnar det här och jag fryser lite smått så jag ska ta ett bad med tända ljus och lyssna på musik, bara koppla av helt enkelt. Ikväll blir det Ensam mamma söker och sedan ska man väl kanske ta och följa valvakan. Jag är inte så insatt i politiken alls egentligen men man har ju sina förhoppningar iallafall. Ha det bra så hörs vi när vi hörs!


141121 — 100914

2010-09-17 @ 22:29:34
Älskade morfar. Ditt enormt stora hjärta har slutat slå och du får nu vila efter ett nästan 96 år långt liv. Ett liv väldigt rikt på lycka, men även på sorg. Du har fått varit med när många i din närhet har lämnat dig, men trots dessa motgångar har du alltid varit stark och spridit kärlek och värme till alla dina nära. Du var en kämpe och du var en unik sådan. För oss alla har du alltid varit morfar, ditt namn var inte Henry, ditt namn var morfar och du bar det med bravur! Vi kommer sakna dig oändligt mycket. Du lämnar ett stort tomrum efter dig. Sov gott moffsen! ♥


Botten upp

2010-09-12 @ 20:03:53
Hade en trevlig kväll igår hemma hos Lisen med några tjejer! Blev dock lite för mycket av det goda så idag har jag verkligen mått som jag har förtjänat... Så kan det gå när inte haspen är på. På eftermiddagen idag åkte vi till vårat förra hus på Blyssvägen och hälsade på för de har fått en liten bebis. Satt och pratade och fick gott fika, mys. När vi kom hem tog vi hundarna och gick en långpromenad. Nu förflyttar jag mig till soffan och kollar på Ensam mamma söker och sen söndagsfilmen Eastern Promises. Ha det gött!


















Polkagrisar är inte att leka med

2010-09-11 @ 00:17:59
Filmen tog precis slut och ni kan inte gissa vad som hände tidigare under filmen... Satt och åt på en polkagris från Gränna som syrran köpte när de var där i somras och lite senare märker jag att en bit av min framtand har lossnat, IGEN!! Jag blir galen! Det är andra gången inom loppet av en månad som det händer, det är ju fan inte klokt... Jag måste ha världens svagaste tänder!? Stamgäst på folktandvården, jahaara.


The Curse of the Black Pearl

2010-09-10 @ 21:20:45
Rätt tråkig fredag, men laddar upp mig tills imorgon istället så det blev en myskväll med mamsen. Vi åt först plankstek som ju är supergott, sen satte vi upp tavlor lite här och där innan vi placerade oss i soffan och där har vi sedan suttit. Först ut var Idol och nu kollar vi på Pirates of the Caribbean, första filmen. Är reklam nu men den börjar nog när som helst igen, så jag ska kila. Hoppas alla har en bra kväll!

Tiden läker inte alla sår

2010-09-09 @ 23:54:46




Finaste pappa. Bli inte arg när jag gråter, ibland gör det bara så oerhört ont. Om nätterna drömmer jag om den dag då jag äntligen är där med dig, men tills den dagen vill jag leva mitt liv precis som du gjorde. Med samma glädje och med lika stort hjärta. Spar en plats åt mig pappa, det står inte på fören jag är där. ♥

Like a dead man walkin'

2010-09-08 @ 22:58:34


Idag har jag vandrat runt klädd såhär. I både skjorta och jeans från Cubus. Älskar min nya flanellskjorta, den är bra go. Nu ska jag klappa ihop datorn och lägga mig och läsa, puss och godnatt mina fina.

If they don't have chocolate in heaven, I ain't going

2010-09-08 @ 20:32:36

Gick hem en lektion tidigare från skolan idag för jag hade så ont i magen, så var hemma vid halv ett och då tog jag en värktablett och vilade i nån timme tills det var bättre. Då bestämde vi oss för att åka till Bollnäs så jag övningskörde dit och hem, var iallafall på Dollar först och sen en sväng stan och köpte lite smått och gott. Nu ska jag och mamma lägga oss i soffan, kolla på Idol och äta choklad. Jag är galen i choklad! Finns det allvarligt talat något godare? Isåfall skulle jag bra gärna vilja veta :)


The Boss

2010-09-08 @ 13:31:16


Bruce Springsteen

Delar med mig utav min spellista med de bästa låtarna av Bruce Springsteen, The Boss himself. Hans musik har spelats i vårt hus sedan jag inte ens var påtänkt men trots det kan jag aldrig tröttna på honom. Han är en gud. Lyssna och njut!

Scones and tea

2010-09-06 @ 20:42:20
Idag har jag varit duktig och fått lite saker gjorda, bra där. Lekte elektriker och drog en kabel genom halva rummet och sen har jag även satt upp mitt surroundsystem till datorn i bokhyllan vilket var lite trixigt med alla kablar och sisådär, men nu är det klart! Ikväll tog jag och hundarna en långpromenad i kvällssolen, otroligt skönt var det. Tog en dusch när jag kom in och sen svängde jag ihop en sats scones som får bli min middag, är ensam hemma och orkade inte göra någon mat... Nu är de nog minsann klara så jag ska sätta mig vid tv:n och äta dem och dricka te. Fint!

Sundsvall

2010-09-05 @ 23:15:07

Har haft en bra dag som har spenderats i Sundsvall. Efter vi hade fått i oss lunch så stoppade vi in Thomas och all hans packning i bilen och styrde våran kos mot Sundsvall! Brorsan och de har ju som sagt flyttat dit så vi åkte dit för att "lämna tillbaka" Thomas och samtidigt titta på deras nya fina lägenhet. Var där i någon timme och sedan stack vi in på Birsta och shoppade lite innan vi åkte hem. Fick med mig några påsar trots att jag förmodligen hade feber och höll på att svettades bort! Men vad gör man inte för materiell lycka? ;)


Sick and tired of being sick and tired

2010-09-05 @ 00:10:25
Vaknade upp idag och kände mig inte ett dugg bättre men jag är så trött på att bara ligga inne i soffan så jag trotsade det och tog mig ut och klippte gräsmattan, samtidigt som mamma rensade ogräs och Thomas följde efter mig med en dockvagn och låtsades att han klippte gräset han med. Blev dock dubbelt så hostig av att vara ute så sen blev det soffläge igen... Ikväll kom iallafall Johanna hit för att vara med mig, vi kollade först på Upp med Thomas och sen när han hade somnat så kollade vi på någon film som gick på tv, minns inte vad den hette men bra är den iallafall! Nu har hon åkt hem och jag ska gå och klunka i mig lite c-vitamin brus och ta en shot hostmedicin innan jag ska sova. Godnatt kompisar!

Deppens deppigaste deppdag...

2010-09-03 @ 20:48:32
... det är just vad det är för dag idag. Har varit hemma från skolan för tredje dagen men det händer inte några större framsteg och det är så sjukt irriterande... Är bättre i näsan så att säga, men hostan har bara blivit värre, hostar så djupt att jag har skitont i ryggen och bröstet. Fy vad jobbigt!! Men det deppigaste av allt är att vi hade taggat hela veckan för fest ikväll och så nu kan jag inte vara med... Då blev Petra ledsen i ögat! Så för att inte deppa sönder har vi laddat upp med fredagsmys här hemma. Jag, mamma, Thomas och hundarna gick fram på ICA tidigare idag och köpte chips, dipp och lösgodis så vi har fest på vårat eget lilla vis. Man får ju göra det bästa av situationen!

Hittade lite roliga webcam bilder från en blöt och galen fest i somras!





Ett stycke förkyld barnvakt

2010-09-01 @ 20:59:49
Blev hemma från skolan idag och blir förmodligen det imorgon med, mår som en jävla kratta! Jag kan inte ens minnas sist jag var såhär förkyld! Hua... Har haft feber hela dagen och ständig hosta, snuva, huvudvärk och öronvärk. Fy, vad jobbigt det är! Jaja, hur som helst. Vid lunch idag kom Christian och Suzanne hit och lämnade Thomas, vi ska ha honom hos oss tills på söndag för de håller på att flytta till Sundsvall och då underlättar det om Thomas inte är med. Så just nu har vi kalsongkrig i soffan och kollar på filmen Upp. Så fort han har somnat ska jag ta en shot dunder hostmedicin, en alvedon för typ sjuttioelfte gången idag och lägga mig i sängen och kolla på en film. Hoppas allt är bra med er!