Niceville

2011-09-30 @ 15:37:23

Igår hade jag en jättemysig dag tillsammans med min jättemysiga klass och våra jättemysiga mentorer. Vi skulle hitta på något roligt tillsammans så vi fick alla ledigt efter lunch för att gå på bio och sedan äta middag på Pizzeria Bolaget. Vi såg filmen Niceville som var hur bra som helst! Jag blev verkligen positivt överraskad över hur bra den var. Riktigt gripande dock... tårarna rann nerför kinderna på många av oss! Men som sagt, en riktigt bra film, så se den vettja :)


Fiskgratäng

2011-09-28 @ 17:34:07
Jag fick ansvaret att göra middagen idag varpå jag av ren fantasi svängde ihop en supergod fiskgratäng! Det kanske varken låter eller ser gott ut, vilket jag heller inte trodde att det skulle bli... men det blev det!! Jag smorde bara en form där jag lade i två hokifiléer, kryddade lite och förgräddade dem några minuter i 200 grader. Medan kokade jag broccoli, sköljde linser och rörde ihop en sås på creme fraiche och kryddor (salt, peppar, vitlökspulver, franska örter). Sedan när jag tagit ut fisken ur ugnen fördelade jag broccolin, linserna och såsen ovanpå för att slutligen lägga på några skivor ost på toppen. Och så in i ugnen igen i 15 min. Klaaart! :D


Running up that hill

2011-09-25 @ 22:08:20

Efter en hel vecka nerbäddad under täcket vände den hemska förkylningen lagom till helgens start. Idag är jag så gott som frisk, med undantag för en snorig näsa och hostan som fortfarande sitter i litegrann. Men feberfri och pigg är jag åtminstone, och det är huvudsaken det! :)

Tack vare tillfrisknandet har jag haft en riktigt fin helg! I fredags blev det fredagsmys hos Sofie med tjejerna. Vi åt pizza, godis, kollade på Idol, spelade spel och myste med kattungarna. Riktigt mysigt! Sedan i lördags, det vill säga igår, åkte jag och mamma hem till familjen Rodriguez på Blyssvägen 4 (huset vi bodde i förut) där vi blev bjuden på trerättersmiddag. Bland annat en riktig spansk paella bjöd den spanska kocken oss på, himla gott! Efter middagen satt vi och pratade ända framtill två på natten. Mycket trevlig kväll!

Idag har jag bara pluggat. Lagat mycket mat har jag också gjort, men det räknas egentligen till pluggningen det också. Jag håller nämligen på att göra en italiensk kokbok som projektarbete. Spännande va? Hihi... men tyvärr kan jag inte visa er bilder på det jag lagar här i bloggen eftersom materialet är till för kokboken och den eventuellt blir till försäljningen till våren. Ingen skulle ju köpa kokboken om alla recept finns här på bloggen, och det vore ju synd tycker jag ;)

Nu önskar jag att jag hade lite mysiga bilder från helgen att visa här i slutet av inlägget. Men det har jag ju inte, eftersom min älskade iPhone är på service... åh vad jag saknar honom! Men en ny är i alla fall på väg hem till mig nu (hoppas jag) så det är bara att hålla ut!


What can I say, what can I do

2011-09-23 @ 14:58:33
  

Fyra nya plagg befinner sig nu i min garderob! Fyra plagg som jag tror kommer bli väldigt användbara framöver. Klänningen, t-shirten och blusen låg i ett paket från H&M (tillsammans med lite nödvändiga saker som halsdukar, mössor och vantar... kände inte riktigt för att ta kort på det dock) som jag hämtade ut igår och jeansskjortan köpte jag förra helgen då vi var i Sandviken, också den från H&M. Märks det att jag gillar H&M? ;)

Law Abiding Citizen

2011-09-22 @ 20:09:41
I dessa sjuktider blir bloggen verkligen lidande. Jag har inga roliga mat relaterade inlägg att dela med mig av eftersom allt jag levt på den här veckan är soppa. Och inte heller några roliga kläd relaterade inlägg eftersom jag praktiskt taget bott i stora t-shirtar och mysbyxor hela veckan. Men något jag faktiskt kan dela med mig av, det är filmtips! För är det något jag har gjort under veckan så är det att kolla på filmer. Law Abiding Citizen är en film jag verkligen kan rekommendera för er som gillar spännande och genomtänkta filmer. Personligen tyckte jag den var grym!! :D


Cocillana is the shit

2011-09-21 @ 22:45:32
Idag var det dags för det årliga skolfotot vilket jag inte ville missa, så jag trotsade min hosta och feber och gav mig iväg till skolan. Det var dock en riktig pärs måste jag säga... hela jag kokade och svetten bokstavligt talat rann från mig, så när fotot var taget gav jag upp. Innan jag åkte hem var jag dock till hälsocentralen där en läkare tog en titt på mig. Han konstaterade att det inte var lunginflammation, som tur var, men gav mig i alla fall recept på en ny flaska cocillana. Cocillana är en dunder-hostmedicin, för er som inte visste det. Med morfin och alla möjliga starka preparat i. Den är min bästa vän i stunder som dessa! Ni anar inte hur djupt den får mig att sova... hehe ;)


En bild säger mer än 1000 ord

2011-09-20 @ 15:09:24


Som ni ser ligger jag nerbäddad och har gjort det ända sedan jag kom hem från Sandviken i söndags. Under helgen bröt nämligen min förkylning ut riktigt och övergick till en förskräcklig hosta och feber. Det verkar inte vilja bli bättre heller trots att jag livnär mig på varma soppor och tar alvedon och cocillana flera gånger om dagen... hua. Vad är det jag har åkt på egentligen? :(

Stay, stay

2011-09-18 @ 15:00:00


Hurts – Stay

"My whole life waiting for the right time
And to tell you how I feel
I know I try to tell you that I need you
And here I am without you
I feel so lost, but what can I do?

'Cause I know this love seems real
But I don't know how to feel

We say goodbye in the pouring rain
And I break down as you walk away
Stay, stay
'Cause all my life I've felt this way
But I could never find the words to say
Stay, stay"

C-vitaminboost

2011-09-17 @ 14:00:00


Denna goda frukost avnjöt jag en morgon tidigare denna vecka. En riktig c-vitaminboost - en burk kesella utblandat med lite fil, en halv grapefrukt, en passionsfrukt, samt linfrön, solrosfrön och kokosflingor. Till detta en kopp kaffe och lchf-bröd med philadelphiaost och kalkon. Vitaminerna hjälpte dock inte som jag hade hoppats på, jag blev ju ändå förkyld... men gott var det åtminstone!

I'm heading off

2011-09-16 @ 14:40:12

Jag vill bara passa på att önska alla en trevlig helg, och samtidigt berätta att jag kommer att befinna mig i Sandviken hela helgen (har dock förinställt några inlägg till er). Jag och mamma åker om en stund dit (ja, till min systers place alltså) där även brorsan med familj kommer att befinna sig. Vi ska fira Emil som fyller 14 år om någon vecka samt besöka vår älskade morfars grav, som för ett helt år sedan vid det här laget somnade in. Det händer trots allt inte ofta att vi är alla samlade, så jag ser fram emot en riktigt mysig helg tillsammans ♥


Gratis är gott

2011-09-15 @ 19:12:22
Idag smet jag iväg på lunchen för att agera hårmodell och fick en gratis färgning (katshing!) på köpet. Det blev en hel del mörkare i längderna och en ytterligare mörkare nyans i utväxten, samt en liten lila slinga i underhåret, fast den syns knappt... men jag blev hur som helst riktigt nöjd! Jag kände att jag var färdig med att vara ljushårig nu i och med att sommaren är över, och helt ärligt så trivs jag mycket bättre i mörkt hår. Så det så! :)




Tröja + jeans - Monki, kängor - Scorett

Dumma förkylning

2011-09-14 @ 22:43:19
Då var det alltså min tur... den envisa höstförkylningen har nu även slagit till på mig. Redan igårkväll började jag känna av halsen, och trots att jag såg till att få tio timmars sömn vaknade jag upp imorse och kände mig sämre... så himla tråkigt! Efter lite övertalning kämpade jag mig dock iväg till skolan för årets "allaktivitets-dag" och hjälpte till att, förutom genomföra olika grenar, förhöja klassens närvaro (som för övrigt kanske var den lägsta av alla). Vi har fått så värdelösa placeringar tidigare år, typ näst sist och sist, men detta år känner jag ändå på mig att vi kommer få en bättre placering! Hoppas jag har rätt... ;)

Hur som helst. När jag kom hem efter kylig dag utomhus i blåsten och regnet proppade jag i mig alvedon, kokade te, kröp ner i sängen, knaprade halstabletter och kollade på TVD. Sedan har jag tagit mig en dusch och nu ska jag gå och lägga mig och hålla tummarna för att förkylningen går mot det bättre över natten istället för det sämre... godnatt allihop! :)

Couscoussallad med kräftstjärtar

2011-09-13 @ 19:22:18


Även idag tog jag på mig uppgiften att laga kvällens middag, och denna gång överträffade jag mig själv, om jag får säga det själv! Det blev en couscoussallad på fullkornscouscous med pesto, kräftstjärtar, tomater, babyspenat, rödlök och mozzarellaost (plus några sockerärtor, som ni kanske ser, mest för syns skull dock). Så himla gott!! Testa vettja! :)

Let it rain over me

2011-09-13 @ 16:30:56
Idag (medan regnet stått som spön i backen hela dagen lång...) har jag på mig den kanske mysigaste, skönaste, varmaste, mjukaste och finaste tröja någonsin! Jag. Älskar. Den.


Tröja - Monki, byxor - Zara, boots - DinSko

Breathe again

2011-09-13 @ 15:07:00


Sara Bareilles – Breathe Again

"Car is parked, bags are packed, but what kind of heart doesn't look back
At the comfortable glow from the porch, the one I will still call yours?
All those words came undone and now I'm not the only one
Facing the ghosts that decide if the fire inside still burns

All I have, all I need, he's the air I would kill to breathe
Holds my love in his hands, still I'm searching for something
Out of breath, I am left hoping someday I'll breathe again
I'll breathe again"

Yesterday does not define you

2011-09-12 @ 23:15:00

Jeans + tröja - Monki, kängor - Scorett

Man tager vad man haver...

2011-09-12 @ 22:49:48


Dagens middag, denna röriga röra, ser kanske inte mycket ut för världen... men tro mig, det var gott! Vi hade kyckling, fetaost, soltorkade tomater och avokado hemma så jag rörde helt enkelt ihop detta och kokade fullkorns bulgur som jag rörde ner tillsammans med det andra. Oljan med vitlök och örter som soltorkade tomaterna låg marinerade i hällde jag också över, därav den krämiga konsistensen och dessutom den otroligt goda smaken. Ja, svårare än så var det inte... :)

Just like the seasons change

2011-09-12 @ 22:35:11
    

Det var det här som gömde sig i de kassar jag fick med mig hem från Birsta i lördags. I och med detta har nu garderoben fått sig ett rejält lyft, vilket verkligen behövdes inför de kommande, något kallare årstiderna. Hösten - jag välkomnar dig nu med öppna armar! :D

You can't start a fire without a spark

2011-09-11 @ 22:49:21

Söndag kväll och jag vill bara berätta att jag har haft en riktigt fin helg! Den inleddes med fredagsmys (te, Idol och massa skitsnack) tillsammans med mina fantastiska kusiner Jenny och Kattis, följt av en hel lördag i Sundsvall på Birsta City med Wilma och Johanna. Jag körde dit och efter en lång bilresa var vi framme runt halv ett, då vi började med att äta lunch innan vi sedan shoppade loss framtill klockan var halv sex och vi begav oss hemåt igen med bilen full av kassar. Hemma var vi inte förrän framåt nio och någon timme senare agerade jag återigen chaufför för att skjutsa två onyktra men ack så söta vänner till Tranan. Därefter fick jag äntligen krypa ner i min varma, sköna och efterlängtade säng efter en lång men väldigt trevlig dag! :D

Idag har jag inte gjort ett skit, rent ut sagt, så det var väl allt jag hade att säga denna gång om denna helg. Nu ska jag plocka in mina nya inköp i garderoben (visar vid ett annat tillfälle) och sedan lägga mig och kolla på några avsnitt av TVD innan jag ska sova. Godnatt med er :)


Italien 2011

2011-09-09 @ 16:24:44
Efter många om och men har jag äntligen tagit tummen ur röven och redigerat bilderna från när jag och Johanna var i Italien en månad i somras. Ett litet (observera litet!) urval av bilder kommer här nedanför, men vill ni se mer utav resan så rekommenderar jag er att klicka in på Facebook istället där jag har lagt upp betydligt fler bilder. Hur som helst, jag kan inte låta bli att längta tillbaka när jag ser dessa härliga bilder! Kan någon möjligtvis spola tillbaka tiden?


Vandrarhemmet där vi bodde och jobbade


Utsikten från vår balkong






Cinque Terre








Lutande tornet i Pisa






Dessa underbara foccacias...










Peterskyrkan i Rom


Fontana di Trevi


Spanska trappan






Colosseum

KÖRKORT

2011-09-06 @ 18:18:04
Om någon såg en löjligt glad tjej, med ett flin som räckte hela vägen från det ena örat till det andra, på 100-bussen mot Edsbyn imorse, så var det garanterat jag! Jag hade nämligen precis klarat min uppkörning då, och eftersom jag tidigare redan klarat uppskrivningen fick jag därmed mitt provisoriska körkort i handen. Det var en enorm lättnad och resten av dagen har jag trippat runt som på små moln för jag är så glad. Jag kan knappt tro att det är sant... :D

Nu - fira med en pizza på Bolaget med mamsen! :)


All this time

2011-09-04 @ 17:54:15


OneRepublic – All This Time

"I don't know what day it is, I had to check the paper
I don't know the city but it isn't home
You say I'm lucky to love something that loves me
But I don't as I could be wherever I roam

All this time we were waiting for each other
All this time I was waiting for you
Got all these words, can't waste them on another
So I'm straight in a straight line running back to you"

So don't go looking for the days you've lost

2011-09-02 @ 18:02:00



Jag och Astrid har njutit av en härlig höstpromenad nu på eftermiddagen. Vi är nämligen ensamma hemma den här helgen, Astrid och jag. Därför ska jag strax möta upp mina vänner Wilma, Johanna och Lina på Bolaget för att äta middag där innan vi sedan köper götta och går hem hit för en filmkväll. Fredagsmys på hög nivå! :)

The perfect three

2011-09-02 @ 17:53:55


Jag är i stort behov av skor nu till hösten och vintern och efter att ha letat runt lite här och där på nätet har jag kommit fram till att de här tre paren ovan från DinSko mer än gärna skulle få flytta in hos mig!! Om det möjligtvis finns någon snäll (läs: rik) själ där ute som skulle vilja köpa dem till mig så kan ju denne höra av sig till mig as soon as possible ;)

110902

2011-09-02 @ 17:36:36

Klänning - H&M, kofta - Monki, kängor - DinSko

Keep a light on those you love

2011-09-01 @ 23:30:08
Idag, efter en lång och väldigt seg skoldag, gick jag och Johanna på Café Rost för att äta middag. Focaccia blev det för oss båda, med kyckling, soltorkade tomater, avokado och sweet chili. Sjukt gott!! Samtidigt som vi satt där öste regnet ner utanför så sedan när vi skulle hem till mig kom mamma och hämtade oss. Väl hemma kokade vi te, kröp ner under täcket och plöjde igenom en massa avsnitt av The Vampire Diaries. Mysig torsdag med bästis :)