Apple and cinnamon

2011-05-30 @ 21:53:14
Imorse ville jag inte gå till skolan för jag visste att lektioner där jag var tvungen att jobba på som fan väntade mig där. Jobbade jag bra då? OM jag gjorde!! Fingrarna knapprade ständigt på tangenterna varje lektion (till och med på lunchen!) förutom de två sista då det i stort sett bara var betygsnack. Jag fick i alla fall mycket gjort och konstigt nog kändes det inte tungt alls. Kanske det var det fina vädret som gjorde det så lätt eller kanske för att så många kurser nu har avslutats. Skönt hur som helst!

När jag kom hem från skolan vid fyra fortsatte jag att plugga fram till sju ungefär och sedan tog jag mig ut på en skön springtur och gjorde därefter lite styrkeövningar bland annat för mitt knä. Sedan blev det en dusch, för man vill inte lukta usch, och nu har jag precis ätit världens godaste mellanmål (se bilden)!

Nu tänkte jag försöka mig på en körkortsfas innan jag så småningom kryper ner i sängen lagom till Bachelorette börjar. Skäms lite för att jag tittar på sådana program... men det är ju löjligt bra ;) hihi..


Stek ett äpple i olja och kanel för att sedan blanda det med keso efter behag. Sinnessjukt gott!!

Morsdag

2011-05-29 @ 23:56:23
Min kära mor firades på morsdag idag med ett paket från mig, som för övrigt var en kokbok, samt morsdagslunch på Harsagården tillsammans med Märta, Tord och Jenny. Efter några timmar där, då våra magar stod åt alla håll och kanter efter att vi hade gått lös på alla smörgåsbord, åkte vi alla hem till oss och umgicks resten av dagen. Sedan ikväll har jag kollat på tv och pluggat körkort och svenska. Tänkte plugga lite till nu, om jag orkar, innan jag hoppar i säng. Den här veckan ser jag fram emot, främst för att det bara är tre skoldagar men också för att det sista pluggat ska avklaras under de här dagarna och det ska bli SÅ(!) ofattbart skönt. Äntligen ser jag ljuset i den här förbaskade långa, mörka tunneln! :D

Klassfest

2011-05-28 @ 21:27:42

Tacka vet jag SP2, min älskade samhällsklass, som omfattar sådana underbara människor och gjorde vår klassfest igår så himla lyckad!! Vi var nästan alla samlade som spenderade kvällen i slalombackens lokal där vi åt gott, drack gott, umgicks och dansade tills fötterna värkte. Detta dokumenterades endast i form av några kassa bilder... men det är åtminstone bättre än ingenting antar jag :)








Chill out

2011-05-28 @ 17:07:30

Topp + skor - H&M, kofta - Monki, byxor - Zara, halsband - Gina Tricot


Läppstiftet är "Chill out" från Viva la Diva (det är dock mer oranget än på bilden)!

Igårkväll var det äntligen dags för vår klassfest och här på bilderna ovanför ser ni hur jag såg ut då. Jag berättar mer om själva festen senare dock, för mamma och jag har varit och promenerat 5 kilometer i Kygelvallen så nu ska jag ta en dusch först. Sedan ska jag plugga resten av kvällen... roligt att plugga på en lördag? Njae, inte direkt... men man gör vad man måste. Bara fyra arbeten kvar, sen är det FINITO!

Happy birthday to you

2011-05-26 @ 23:09:33
Jag börjar känna mig less nu på att sommarvärmen aldrig kan komma... det är ju för fasen snart juni!! Värmen och det fina vädret borde vara här nuuu! Idag har det dock varit relativt varmt ute i alla fall, så jag körde på barbent i min prickiga kjol. Drog upp håret i en tofs till det men så fort jag kom till skolan gjorde min fina vän Julia (som för övrigt fyller 18 år idag! Grattis igen och igen och igen!!) en väldigt fin fiskbensfläta på mig istället. Jag önskar att jag kunde göra sådana fina flätor på mig själv...


Topp - H&M, kjol - Åhlens, skor - Converse

I just wanna make you sweat

2011-05-26 @ 21:03:06
Det har varit en lång men ändå rätt skön skoldag idag. Slutade inte förrän fem men hade som sagt sköna lektioner med bland annat filmtittning på både spanskan och italienskan samt afrodans på idrottslektionen vilket var kul. Dagen avslutades sedan med körkortsteori där vi även avslutade den kursen. Det är det som är skönt nu på slutet när kurserna börjar avslutas, men å andra sidan är det som värst i de kurser som fortfarande är i gång med de allra sista arbetena... det är på två vis med andra ord.. :)

Ikväll har jag dock struntat i plugget totalt... kände att jag behövde en paus innan jag går i väggen. Istället följde jag med Emelie till Kygelvallen ikväll och gick 5 kilometers spåret och svettades lite... nu fryser jag däremot så jag ska hoppa in i duschen på momangen. Sedan ska jag försöka komma i säng i bra tid ikväll för en gångs skull. Jag måste ju vara pigg imorgon då det vankas klassfest! ;)

110525

2011-05-25 @ 14:37:57

Shortsdress + ballerinaskor - H&M, kofta - Topshop

Hang in there

2011-05-24 @ 23:01:02
08:00 ringde alarmet imorse, även fast jag inte började förrän 12:15 idag... varför? Jo, för att jag först hade tänkt ta en morgonpromenad och sedan sitta och plugga i någon timme innan jag gick till skolan. När jag vaknade stod regnet som spön i backen dock så jag kröp ner under täcket igen och sov en timme till. Sedan åt jag frukost och tog en kort promenad med hundarna och hann sedan, som planerat, plugga ett tag tills det var dags att gå till skolan. Det var duktigt gjort av mig, om jag får säga det själv..

Ikväll har jag, Lina och Britta hälsat på vår nyopererade vän Wilma med en krya-på-dig-blomma. Hon var det sötaste jag sett på länge! Ville bara stoppa ner henne i min cykelkorg och ta med henne hem. Men det är riktigt synd om henne ska ni veta... stackaren får inte äta mat på hela fem veckor. Bara det är ju en pärs! Men håll ut Wilma, när dessa fem veckor har gått då firar vi på donken, så håll ut bara ♥

Kasslergratäng #2

2011-05-24 @ 22:35:57


Påminner den här kasslergratängen er om något ni redan sett? Det vore inte konstigt i så fall för vi gjorde nämligen en annan variant av denna rätt nyligen (vilket ni kan se i det här inlägget). Då hade vi dock en ostsås i gratängen tillsammans med broccolin, blomkålen och kasslern men idag hällde vi istället över en äggstanning. Den förra var visserligen god den med men denna var SÅ mycket godare! På bilden ser det inte ut för mycket men jag lovar er att det är jättegott. En gratäng i riktig LCHF-anda!

Tonfisksallad med kikärtor

2011-05-23 @ 17:41:09


Den här fina salladen gjorde mamma i ordning idag till middag. Förutom sallad, gurka, tomat, paprika och majs består den av tonfisk och kikärtor, som för övrigt är en väldigt god blandning. Allt som allt kan jag tala om att det var skitgott! Ägget är som pricken över i:et!

Nu när jag är mätt i magen ska jag ta min svarta blixt och trampa iväg till IP för att träna spinning, push och core. Efter en månads uppehåll från gymmet på grund av resor, förkylningar, knäskador och diverse saker är jag nu äntligen på gång igen - taggad som aldrig förr! :)

It always comes as a surprise

2011-05-22 @ 22:31:43
Den här söndagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... tanken var att plugga dagen till ända då det enligt väderprognosen skulle bli regn. Istället visade det sig bli en kanonfin dag med strålande sol så jag har spenderat större delen av dagen i solsängen. Mot eftermiddagen dock när jag hade tröttnat på att ligga och pressa tog jag med mig hundarna ut i spåret på en springtur och svettades ännu lite mer. Sedan tog jag en välbehövlig dusch och stoppade lite mat i magen innan vi övningskörde till stugan och sedan uppvaktade både ett och två födelsedagsbarn i Kammahav. Trevlig söndag må jag säga! :)

INSPIRATION

2011-05-22 @ 22:15:00

http://lookbook.nu/

När jag ser den här bilden ångrar jag verkligen att jag hängde tillbaka hängselshortsen från Monki som jag tidigare i vår funderade på att köpa... det är ju faktiskt himla snyggt! Det kan kanske hända att det blir ett köp i framtiden, i alla fall om jag får som jag vill... ;)

Well it's so much better when we're together

2011-05-22 @ 00:06:37

Oj... vilken matkoma... jag är fortfarande jättemätt. Vi har nämligen grillat ikväll med grannarna, det vill säga Emelie och Jocke. Lilla Olle var såklart också med och för att inte glömma Harry boy! De gick hem till sig för kanske en timme sedan efter en väldigt trevlig kväll tillsammans av vilken vi har kunnat sitta ute hela kvällen. Det tackar vi för! Det är inte alla som har så fantastiska grannar som vi har måste jag säga!!

Nu känner jag hur mina ögonlock blir tyngre och tyngre så det är nog dags för mig att hoppa i säng. Men först - tvätta av mig sminket och borsta gaddarna! Godnatt och sov gott allihopa :)


I nearly left the real me on the shelf

2011-05-20 @ 17:54:17
Äntligen helg!! Vad skönt det känns att den här sinnesjuka veckan är förbi. Sex stycken prov är nu avklarade... ett italienska prov, ett nationellt prov i Matte B, tre nationella prov i Spanska (läsa, höra och tala) och sist men inte minst ett latin prov. Mina axlar är med andra ord sex stenar lättare - skönt! Nu är det slut med prov för den här terminen, dock är det rätt många arbeten kvar att lämna in... men jag ska försöka vara duktig och beta av några i helgen så det slipper bli så stressigt när alla ska in den sista maj.

Idag har det varit en fin och varm dag och jag har invigt min underbara, virkade klänning som jag köpte i London (se bild i slutet av inlägget). Jag har också varit hos sjukgymnasten och fått lite övningar för mitt knä och nu tänker jag avrunda dagen med en springtur i kvällssolen. Sedan ikväll blir det tacos och mys med mamsen och troligtvis en tidig kväll efter en krävande vecka. Hoppas ni får en trevlig helg! :D


Klänning - Zara, converse - Schuh

Picknick

2011-05-19 @ 19:16:38


Se bara så otroligt mysigt vi hade det igår kväll, jag och nästan alla övriga SP2-tjejer, i parken på vår lilla picknick. Sällskapet får full pott, fikat likaså (som det verkade på mina fikasugna vänner i alla fall), vädret hade dock kunnat varit bättre, men det gör inget för det här gör vi om en dag! En solig dag!

Vi har solen i ögonen

2011-05-18 @ 16:54:35
Började dagen med en morgonpromenad i solen tillsammans med Emelie, perfekt start på dagen! Sedan hade jag gott om energi för att ta mig till skolan och ha nationellt prov i spanska. Därefter väntade ett möte angående utlandspraktiken och en lektion italienska, sedan var dagen slut. Grymt skönt!!

Alldeles strax ska jag ta och stoppa något i magen innan jag ska ta mig till Öjeparken vid sex där vi tjejer i SP2 ska ha knytkalas med en massa fika (pluspoäng till mig som håller mig till fruktsallad!). Jag hoppas på en trevlig och inte alltför kylig kväll och återkommer förmodligen med lite mysiga bilder senare ikväll eller imorgon. Tills dess får ni ha det så bra :)

110518

2011-05-18 @ 16:48:57

Linne - Topshop, kjol - H&M, converse - Schuh

Sommarhår

2011-05-18 @ 16:17:10

Igår befann jag mig hos frissan och gjorde mitt hår lite mer somrigt. Det röda mattades ner, ljusa slingor lades i och topparna plus luggen klipptes. Det blev väldigt fräscht och fint och jag blev mer än nöjd! :)


Arms

2011-05-17 @ 22:21:01


"I hope that you see right through my walls
I hope that you catch me, 'cause I'm already falling
I'll never let a love get so close
You put your arms around me and I'm home

I tried my best to never let you in to see the truth
And I've never opened up
I've never truly loved 'Till you put your arms around me
And I believe that it's easier for you to let me go"

Crochet

2011-05-16 @ 21:35:14
Efter en lång och krävande dag i skolan som resulterade i bankande huvudvärk tog jag med mig mamsen och vovvarna ut på en åtta kilometer lång promenad runt Ämnebo. Det och litervis med vatten lättade på huvudvärken! Dock smyger den väl sig på snart igen är jag rädd för... pluggar nämligen matte för hela slanten (tar en paus nu.. hihi) inför det nationella provet som väntar imorgon. Hualigen... är ganska nervös faktiskt. Men man kan inte göra mer än sitt bästa antar jag! Nu ska jag återgå till ekvationerna...

Såhär har jag sett ut idag förresten ↓


Byxor - Zara, topp - H&M, converse - Schuh (London)

The London shopping

2011-05-16 @ 20:25:50


Jag kom på att jag har ju glömt att visa er vad jag shoppade i London! Jag orkade dock inte ta kort på varje plagg var för sig eftersom att det blev en hel del inhandlat där borta... men här får ni åtminstone en överblick på allting och sedan får ni ju troligtvis se det mesta på framöver. Så det får duga! :)

Som ni ser är det mycket vitt och virkat som jag är lite insnöad på just nu. Men ett par färgklickar finns också däribland allt vitt. Jag gillar't hur som helst! Mest nöjd är jag nog med de låga, röda conversen som jag har suktat efter ett bra tag nu... och en ny plånbok behövde jag ju faktiskt också.. hihi. Det mesta är i alla fall från Topshop men något är även från H&M och Zara, ifall någon undrar!

Escada Taj Sunset

2011-05-14 @ 15:51:08


Den här snygga flaskan (som matchar mina naglar för tillfället.. hihi) införskaffade jag mig på flygplatsen i London innan vi åkte hem. Jag har alltid haft en förkärlek till Escadas sommardofter och denna, Taj Sunset, är nog min tredje i ordningen. Precis som de tidigare doftar även denna himmelskt! :)

A sick thing

2011-05-13 @ 17:42:40

Efter gårdagens sjukdag i form av enormt många timmar sömn och stora intag hostmedicin trodde jag att min förkylning och hemska hosta skulle ge med sig något... men så fel jag hade. Idag tog jag mig dock till skolan åtminstone men gick hem igen strax efter lunch och bäddade ner mig i soffan. Nu har jag vaknat till liv igen men känner mig fortfarande lika trött... hualigen. Vad tråkigt det är att vara sjuk! Det känns i alla fall skönt att det är helg nu så att jag kan kurera mig och bli frisk, för det här har jag inte tid med! :(


Madame Tussaud's

2011-05-12 @ 21:40:49
Under de timmar vi befann oss på Madame Tussaud's i London såg vi väldigt många välbekanta ansikten vilket resulterade i en stor mängd bilder. Jag tänkte därför att det vore bäst och smidigast att ägna ett eget inlägg med enbart bilder därifrån. Så håll i hatten, för nu kör vi!






Lycklig tjej!


Lycklig tjej #2!


























London 2011

2011-05-12 @ 21:09:55

Jag är tillbaka på svensk mark igen!! Det var jag egentligen redan på måndag natt... men sedan jag kom hem till byn igen på tisdag kväll har en elak förkylning, en hel del plugg att ta igen och en körlektion tagit upp all min lediga tid så detta inlägg har helt enkelt fått vänta tills nu. Men bättre sent än aldrig, right? ;)

Resan jag och min familj gjorde till London var UNDERBAR!!! Under de fyra dagar vi var där hann vi med att åka många timmar i turistbussar, strosa runt på Harrods, äta fish and chips, åka båt i Themsen, gå på Madame Tussaud's, äta rullbandssushi, shoppa längs Oxford Street, ta ett varv runt i London Eye och givetvis åka massvis med underground. Allting blev så himla lyckat och som vanligt har vi väldigt roligt tillsammans. Det sägs att skratt förlänger livet, i så fall lever vi väldigt länge på detta :D




YO! Sushi


Big Ben





Underground


Turistbuss




Oxford Street


Fish and chips


Harrods by night


London Eye




Båttur med champagne på mammas födelsedag




Nyblivna 60-åringen


Högt uppe i London Eye


Alla samlade vid mammas födelsedagsmiddag ♥


Hipp hipp hurra!

2011-05-08 @ 09:00:00


Grattis min älskade, underbara, bästa mamma!!! Nu är dagen kommen, dagen då du blir 60 år gammal ung. Vi kommer givetvis att fira det på allra bästa sätt här i London idag för att du ska få en sådan bra födelsedag som möjligt - det förtjänar du. Jag älskar dig över allt annat på denna jord! Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig! Du är inte bara min mamma, du är också min allra bästa vän ♥

Counting the stars

2011-05-07 @ 13:00:00


"Everything has a reason
Everything has a start
Anything that ever burned
Had a spark
Anything I ever wanted
Anyone I ever needed
Always seemed to leave me standing in the dark

Suddenly I'm caught in your light
Opened the door, and you stepped inside
And I'm watching the hours
Looking for reasons
Find that I'm missing every beat of your heart
'Til you're back in my arms,
I'll be waiting up, counting the stars
Counting the stars"

INSPIRATION

2011-05-06 @ 11:30:00











http://lookbook.nu/

Wow, jag är mållös! Den här tjejen kan verkligen klä sig på rätt sätt! Satan i gatan vad snyggt!!! Tänk om man kunde få låna hennes garderob för ett tag... vilken dröm..

London calling and I don't wanna shout

2011-05-05 @ 01:00:05
Kompisar, jag är egentligen way too tired för att sitta här just nu tio i ett en vardagkväll... men vad gör man inte för er? Jag tänkte bara kasta in ett inlägg för att berätta att jag reser bort imorgon direkt efter skolan, och blir borta till och med tisdag. Jag och min familj ska nämligen åka på en weekend till London för att fira vår älskade mamma som fyller hela 60 år på söndag. Det ska bli sååå kul och jag lovar att berätta allt vi har gjort och visa massvis med bilder så fort jag har kommit hem igen!! :D

PS. För att det inte ska bli alltför tomt och tråkigt här i bloggen de dagar jag är bortrest har jag förinställt ett par inlägg till er, så glöm för guds skull inte att kika in ändå... hihi ;) DS.

Just stay here tonight

2011-05-04 @ 23:54:26


"And you know we'll be the last ones pickin' up the pieces
We'll be the last ones standing up strong
We'll be the last ones making all the right things wrong
As the days go by...
The days go by
The days go by"

Everything inside me screams "no, no, no..."

2011-05-03 @ 20:08:12

Ett stort minus under lördagkvällen som jag tidigare aldrig nämnde är att mitt knä hoppade ur led, för fjärde gången på knappt tre år. Just nu är jag så sjukt ledsen och förbannad... det känns helt jävla hopplöst rent ut sagt! Jag är så sanslöst trött på det här nu!! På vårdcentralen idag var de inte heller särskilt hjälpsamma, utan berättade bara återigen enligt mina gamla röntgenplåtar att min knäskål inte är riktigt utvecklad och är därför inte tillräckligt djup varav den hoppar ur led för lätt. Det finns enligt dem inte mycket att göra förutom rehabilitering för att stärka musklerna runt knät, så jag skrev i alla fall upp mig på väntelistan till att få en tid hos sjukgymnast. Men det kunde tydligen ta ett tag och nu får jag varken träna eller springa utan bara promenera... ååh... nu går jag och deppar ihop. Hej då! :(


Where did you sleep last night?

2011-05-02 @ 23:38:36
Jag måste bara berätta vilken mysig kväll jag hade igår med tjejerna! Sista rycket innan lovets slut körde vi en sleepover allihopa hos Britta eftersom hon är ensam hemma. Vi var alla lite bakis sedan lördagens bravader så vad kunde då passa bättre än att grilla korv, ligga i sängen och kolla på skräckfilm och äta mängder med godis? Imorse vaknade vi dock trötta och deppiga och tog oss motvilligt till skolan... det kändes tungt. Men nu är det fasen bara sex veckor kvar till sommarlovet! Det här klarar vi kompisar!!


"Känner ni ruset? Det är fest i hela huset!"

2011-05-02 @ 22:39:18
Mitt valborg och sista april-festen som ägde rum här hemma hos mig blev överlag väldigt lyckad och rolig! Precis som jag tidigare nämnde började jag och några tjejer kvällen med att grilla och värma upp lite innan resten av folket ramlade in någon timme senare. Då blev det fest långt in på småtimmarna och någonstans där vid elva tiden tändes även majkasen utanför vår gård vilket var sjukt mysigt! Mer än så orkar jag inte berätta... nu låter jag bilderna tala för sig själva ;)