110228

2011-02-28 @ 21:14:52


Jag har konstaterat att det är aldrig lika gott att dricka en smoothie och äta äggmackor som det är efter att man har kämpat satan i 1½ timme genom spinning, push och core på gymmet. Och där med basta.

Egentligen sitter jag här nu enbart för att skjuta upp det som komma skall... måste nämligen plugga inför matteprovet imorgon så fort jag har duschat. Men min motivation är på botten och att lärarna alltid lägger allting (inlämningar, redovisningar, prov, you name it) veckan före lovet är ju bara så himla typiskt... Ja ja, jag antar att det blir en sen kväll ikväll så tur är det väl att jag inte börjar fören 12.15 imorgon!!

Vårkänslor

2011-02-27 @ 17:56:24
Den här söndagen har varit fantastisk, solen har stått hög på himlen hela dagen och mamma och jag passade på att ta en långpromenad på 8 km med hundarna. Det gav enorma vårkänslor då vägarna börjar bli slaskiga och till och med helt bara på vissa ställen. Grymt härligt! Nu känns det inte alltför långt kvar till våren är här på riktigt :)

Nu tänkte jag hoppa in i duschen en sväng och sedan måste jag plugga... Men det ska nog gå bra, för jag är fortfarande hög på vårkänslorna som bubblar i kroppen och sedan ikväll är det ju söndagsmys med Solsidan och Wallander - cellisten. Jag tror minsann att jag älskar söndagar hörreni! :D

Dear deer

2011-02-26 @ 20:22:43




Detta är dagens fångst från H&M då jag har varit i Gävle över dagen. Jag mötte upp min syster och systerdotter där och så åt vi lunch tillsammans innan vi gick på bio och såg Hotell gyllene knorren. Kung film och jättemysig dag! Tanken var ju egentligen inte att shoppa, men eftersom att jag hade lite tid över innan mitt tåg gick samt några bonuscheckar så blev det som det blev så att säga... :D

Träningsvärk...

2011-02-25 @ 22:28:48
Idag välkomnar jag träningsvärken från helvetet efter att ha gjort lite FÖR många knäböj och utfall igår med lite FÖR tunga vikter på stången. Fy fasiken alltså... det gör så förbannat oooont!! Jag kan typ inte röra mig! Jag hoppas att den kilometer jag simmade idag efter skolan hjälper litegrann åtminstone så att det inte känns lika illa imorgon. Men ja ja, jag har enbart mig själv att skylla så... ;)

Efter en krävande dag i skolan med bland annat tre timmar matte har jag ikväll tagit det lugnt och haft myskväll med mamma. Vi gjorde hembakad pizza till middag och har sedan legat i soffan och knaprat naturgodis framför Let's Dance. Apropå det så måste jag kila iväg nu om jag ska hinna se resultatet från det, och sedan ska jag nog lägga mig och somna i skaplig tid för imorgon blir det ingen sovmorgon för min del. Men trevlig helg på er! :)

Utlandspraktik

2011-02-24 @ 20:01:49

Åh herregud.. Nu är allting klart, det finns inte längre någon återvändo. Biljetterna är bokade och allt är svart på vitt. Den 22 juni smäller det! Då åker nämligen jag och Johanna till Italien, närmare bestämt till Marina di Massa, för att jobba på ett vandrarhem där i en hel månad. Förstår ni vad galet!? Det känns helt sinnessjukt läskigt och skrämmande samtidigt som det känns minst lika roligt och spännande. Hur som helst så är jag ganska säker på att det här kommer bli den roligaste sommaren hittills i mitt liv! Och att jag får spendera den tillsammans med min bästis känns så bra som det bara kan :D


SANCTUM 3D

2011-02-23 @ 16:20:22
Onsdagar är alltid så trevliga eftersom jag slutar redan halv två dessa dagar, och den här onsdagen kommer bli ännu trevligare ändå då jag ska på bio med Johanna ikväll. Vi ska se Sanctum i 3D och skolan bjuder på biobiljetten - det kan ju inte bli mycket bättre än så!


110222

2011-02-22 @ 12:01:42

Jag har haft en jätteskön morgon och det gör ju inte saken sämre direkt att jag kommer att ha det såhär varenda tisdagmorgon terminen ut :D Det är nämligen såhär att jag har avslutat en kurs som egentligen skulle ha slutat i vår, så nu är jag ledig dessa timmar vilket innebär att jag börjar 12.15 varje tisdag och 10.00 varje fredag. Hur skönt!? Ja jävligt skönt! Det är för bra för att vara sant.

Men nog om det. Nu ska jag skynda iväg till skolan för att ha två lektioner och efter det går jag och simmar för att sedan ägna hela kvällen åt att plugga. Hoppas alla får en bra tisdag!


You can't always get what you want

2011-02-21 @ 22:12:43
  • 30 minuter spinning, 30 minuter push och 30 minuter core — check!
  • 40 minuter promenad (till och från gymmet) — check!

Detta är vad jag har åstadkommit under kvällen och det känns i kroppen nu kan jag säga. Men det är så det ska va'! Min rygg är däremot i stort behov av en massage... Men man kan ju inte få allt här i livet.. Istället tar jag en dusch för att sedan hoppa i säng och läsa Frankenstein. Godnatt och sov gott :)


INSPIRATION

2011-02-20 @ 16:37:36

http://lookbook.nu/

Throw away all your problems 'cause right now it's party time

2011-02-19 @ 16:17:57









Jag bjuder här på ett par bilder från igår då kvällen spenderades här hemma tillsammans med tio fina vänner. Vi gjorde egen sushi, pimplade vin, pumpade musik, dansade oss svettiga i vardagsrummet, spelade "jag har aldrig" och hade en allmänt trevlig fredagkväll! Det tackar jag hjärtligt för och ser framemot nästa gång, för detta borde vi göra om tjejer :D

Idag vaknade jag upp med Lina som var snäll och spenderade natten med mig, och vi började dagen med att äta en brakfrukost på äggröra och bacon. Därefter åkte hon hem och sedan dess har jag hunnit med att städa huset och gått en liten promenad med hundarna. Nu tänker jag ta en lång, skön dusch innan jag ska stoppa något i magen (tur för mig att det blev sushi kvar från igår!), spela Sims och vänta in mamma som kommer hem från Örebro. En lugn och skön lördagkväll med andra ord!


Grillad fisk med avokado och romröra

2011-02-17 @ 19:38:57


HÄR har ni receptet till kvällens middag som ni kan se på bilden ovanför. Det är stekt hokifilé, bulgur, lite grönsaker och en röra på kesella, avokado och röd rom. Riktigt gött skit! Jag är väl kanske en utav de få som faktiskt ÄLSKAR fisk...

Nu har maten hunnit smälta i någon timme och jag ska ta mig en promenad till gymmet för att möta upp Lina där och träna i en timme eller så. Sedan när jag kommer hem har jag tänkt mig att ta en dusch (såklart) och hoppa i säng direkt för att kolla på Gossip Girl och One Tree Hill. Mysigt :)

LIFE

2011-02-16 @ 22:03:02


Should I laugh or cry?

2011-02-15 @ 19:54:39

Tröja - Gina tricot, jeans - Cubus

Trots att jag klädde mig i jeans idag som ändå är ett ganska tjockt tyg så har jag frusit ihjäl om benen med tanke på de -20 graderna vi har här i "Sibirien"... tror det var till och med -28 igårkväll när jag skulle lägga mig. Hualigen.. Vad less jag är på vintern nu alltså. Det räcker nu tycker jag! Jag vill ha vååår!!

Det tar inte slut där dock. När jag insåg att jag hade tappat bort min nyckelknippa (skåpnyckel, husnyckel, cykelnyckel, USB-minne...) idag och letat igenom vad som kändes som hela jävla skolan så rann bägaren över... sedan ännu lite till när vi knipsade upp låset till mitt skåp i precis samma stund som nycklarna hittades. Ska man skratta eller gråta? Just då kände jag mest för att gråta...

Alla ♥-dag

2011-02-14 @ 22:00:30

Hur har er alla hjärtans dag varit? Jag hoppas att den har varit bra! Min har i stort sett varit som vilken dag som helst. Förut var det aldrig så dock. Alla hjärtans dag var alltid lika spännande för jag visste att när jag kom hem från skolan väntade ett paket på bordet med en söt liten nalle eller dylikt i som pappa hade köpt åt mig. Det är något särskilt med dessa nallar. Speciellt den lilla, vita, mjuka nallen med ett hjärta i famnen med texten "I love you" som sitter i hyllan ovanför mig och utgör minnet av den sista nallen jag hann få av honom. Alla hjärtans dag var liksom våran dag. Din och min, pappa.

"Tonight I've fallen and I can't get up
I need your loving hands to come and pick me up
And every night I miss you I can just look up
And know the stars are holding you tonight" ♥


Nu är det klippt!

2011-02-14 @ 17:39:01

Vaknade imorse och var redan då nervös. Dagen D var nu här och det enda jag kunde tänka på var lugg, lugg och lugg. Några timmar senare dock satt jag där i frisörstolen med nyfärgat och nyklippt hår, och kände mig mer än nöjd. Det känns jättebra och kul med något nytt. Det är ju tur att jag har en sådan fantastisk frisör och dessutom granne! :)


110213

2011-02-14 @ 00:06:31
Min söndagskväll har spenderats i en varm, skön säng i grannbyn Alfta, skedandes tillsammans med två av mina absouta favorit tjejer; Johanna och Sofie. Otroligt mysigt! Vi kollade på Solsidan och Wallander - kuriren innan jag sedan tog bussen hem strax efter elva. Med det sagt tackar jag för mig och klappar ihop datorn och hoppar i säng för imorgon är det en ny dag! En spännande dag dessutom...

This is my reward

2011-02-12 @ 19:56:14




Ni kan inte ens ana hur mycket mina smaklökar njuter av att få äta denna godispåse efter att inte ha ätit godis eller andra sötsaker på sex(!) veckor. Det är nog det längsta jag har varit utan godis någon gång, godisråtta som jag är. Nu känns det som att jag har hamnat i himmelriket!

Ett land i snökaos

2011-02-11 @ 19:48:19
Precis som på så många andra ställen i detta avlånga land har det idag varit snökaos i Edsbyn också. Herregud... jag har nog aldrig varit med om något liknande! På ett dygn kom det nästan lika mycket snö som jag är lång (165 cm)... det är ju bara sjukt!! Jag stannade iallafall hemma idag också, främst för att jag trodde att det var många lärare som inte skulle kunna ta sig till skolan idag men tydligen hade jag lite fel där då det bara hade varit en inställd lektion. Men det gjorde inget alls då jag fortfarande kände mig lite konstig i magen, och det sägs ju att man hellre ska vara hemma en dag för mycket än för lite.

Jag har åtminstone fått väldigt mycket gjort idag vilket känns bra! Istället för att sova hela förmiddagen satt jag och pluggade från åtta till ett, så nu kan jag bocka av fem punkter från plugglistan - skönt. Under resten av dagen har jag hunnit med en långpromenad och även städat ur min garderob + byrå och lagt ut en del kläder på Tradera. Så nu känner jag mig nöjd och tänker sjunka ner i soffan bredvid mamsen med lite mörk choklad och en filt framför Let's Dance. Trevlig helg på er! :)

I need your opinion

2011-02-10 @ 22:05:52
Åh... jag blir galen. Jag har ett litet (läs: stort) dilemma!! Ni måste hjälpa mig! Det är nämligen så att jag ska klippa och färga håret på måndag morgon och kan inte bestämma mig om jag ska klippa lugg eller inte... det är så svårt! Jag vill ha en förändring vilket jag ju skulle få isåfall men jag är rädd att jag ska ångra mig. Men samtidigt - man lever bara en gång! Den växer ju ut! Fast... det är ett stort steg.. och jag kan inte bestämma mig... Därför ska ni få hjälpa mig att göra det! Jag beordrar nu ALLA att spana in kollaget här nedanför (det är så jag tänker mig) och kommentera sedan vad ni tycker. Shoot!! :D


Magsjuka

2011-02-10 @ 20:20:50
De senaste dagarna har det, som ni kan se, ekat tomt här i bloggen på grund av att det har varit sjukstuga här i vårt hus. Både mamma och jag åkte på magsjuka tidigare i veckan... och när man ständigt mår illa, inte kan äta, är blek som ett lik och knappt har ork till att stå upp orkar man ju inte heller blogga. Jag ska dock inte klaga mer än så då jag har klarat mig undan väldigt lindrigt med bara illamående. Fast det är inte att leka med det heller... hualigen. Men nog om det! Ikväll har jag iallafall ätit, duschat av mig sjukan och kastat alla äckliga sjukkläder i tvätten så nu känner jag mig (nästan) som en ny människa :)

Skolutvecklingsdag

2011-02-07 @ 21:24:10
Vad lyxigt det känns att ha varit ledig på en måndag! Började dagen med en lång sovmorgon och sedan har jag suttit och jobbat på en fördjupningsuppgift i power point hela dagen om det arabiska språket. Blev klar med den lagom tills det var dags att äta och åka på IP för att träna spinning, push och core. När jag kom hem därifrån svängde jag ihop en smoothie och sjönk ner i soffan framför Halv åtta hos mig och efter det har jag bara suttit här och häckat... känner mig ganska slutkörd i kroppen. Bävar inför att behöva resa mig och ta mig till duschen.. Men jag antar att det är dags nu! ;)

H&M - Conscious Collection

2011-02-07 @ 13:31:56


Ni har säkert hört talats om H&M's miljömedvetna kollektion som kommer i butik i april - Conscious Collection. Vad tycker ni om den? Själv tycker jag att H&M har lyckats riktigt bra med denna då den innehåller många väldigt snygga plagg i ljusa och fina färgskalor. De virkade shortsen och även västen samt långklänningen ovan är mina personliga favoriter från kollektionen som jag tänker spana in!

Risotto á la Petra

2011-02-07 @ 00:49:07
Ja, jag vet inte ens om jag kan kalla detta en risotto men något liknande är det iallafall, gjord på mitt eget lilla vis! Fick för mig att överraska mamma tills hon kom hem och göra något nytt, så jag improviserade lite helt enkelt vilket innebär att jag inte har något recept att länka till. Men jag ska förklara hur jag gick tillväga och vad jag använde mig utav för något.

Först marinerade jag kräftstjärtar i sambal oelek och vitlök för att låta det stå och dra i sig medan jag kokade fullkornsris. Därefter stekte jag gul lök och vitlök i olja och när det var klart - i med riset. Sedan hällde jag i buljong som jag hade kokat upp och blandat med en påse saffran. Dock bara lite i taget för att riset ska kunna suga åt sig av vätskan och bli krämigt. När sedan all vätska hade kokats in vände jag ner kräftstjärtarna och sedan var det klart! Väldigt enkelt att göra och det blev även gott (och starkt!!). 


Headache...

2011-02-06 @ 23:57:28

Dagens plan var att plugga, dessvärre har jag haft en jobbig huvudvärk konstant hela dagen och trots att jag har druckit massa vatten och tagit alvedon i omgångar har den vägrat gett med sig. Pluggdagen fick alltså skjutas upp till imorgon och istället gick jag ut och gick en timme i hopp om att huvudet skulle lätta lite av frisk luft, men icke sa nicke. Väldigt underligt faktiskt... jag som aldrig brukar ha ont i huvudet. Lite spänningshuvudvärk nu och då kan jag väl dra på mig men det brukar ju gå över i nästan samma stund som det kommer.. Bara jag inte ska till och bli sjuk, för det skulle komma väldigt olägligt!

Ja ja, kvällen har varit mysig iallafall. Jag och mamma har slöat i soffan, ätit mängder av fruktsallad, kollat på Solsidan och därefter Wallander - skulden. Söndagsmys när det är som bäst! :)


Laxpastasallad

2011-02-06 @ 19:06:29
Låt mig presentera fredagens middag och även lördagens lunch; en sjukt god laxpastasallad! Precis som namnet avslöjar innehåller den fullkornspasta och kallrökt lax, dessutom babyspenat, körsbärstomater och avokado. Rekommenderar er verkligen att testa den här salladen så klicka er in HÄR för receptet.


Forgive me for my sins

2011-02-06 @ 15:35:43


Jag syndade igår och köpte en klänning, även fast jag hade bestämt mig för att inte köpa något... Men den var så himla fin!! Håller ni inte med? Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet så jag kunde inte hålla mig. Hur som helst känner jag mig jättenöjd med den! :D

För övrigt var filmen Love and other drugs otroligt bra! Kanske en utav dem bästa jag sett till och med. Verkligen en fin handling och sen skadade det ju inte direkt att Jake Gyllenhaal är en skön prick att vila ögonen på heller ;)

Love and other drugs

2011-02-05 @ 13:33:41
Känner mig väldigt duktig som klev upp redan klockan nio på en lördag (morgontrött som jag är) för att kickstarta dagen med att ta en promenad till gymmet och köra ett spinningpass och sedan promenera hem igen. Bra jobbat Petra!

Sedan jag kom hem har jag hunnit duschat, gjort mig i ordning, käkat lunch och nu ska jag börja dra mig till bussen. Jag ska nämligen åka till Gävle med Johanna för att äta sushi och gå på bio (love and other drugs)! Några affärer hinner vi nog med också men jag har köpstopp... även om jag är sjukt shoppingsugen... Men så kan det va! Hoppas alla får en bra dag! :)


Byxor - H&M, Body - GinaTricot

Långhelg

2011-02-05 @ 01:41:37

Vi har skolutvecklingsdag på måndag vilket innebär att det nu är långhelg och denna inleddes mycket fint ikväll! Det började med att jag och Julia simmade efter skolan för att sedan någon timme senare mötas upp hemma hos henne tillsammans med Sofie, Johanna, Olle, Mattias och Linus, vilka jag alltså har spenderat kvällen med. Vi spelade Alias, åt massa mörk choklad och snackade skit. Mysig kväll! :)

Jag kom ganska precis hem därifrån och sitter nu här och borstar tänderna... haha. Känner mig rätt trött och imorgon planerar jag på att gå upp tidigt för att gå på spinningpasset på morgonen så det är nog bäst att jag hoppar i säng direkt på momangen. Så godnatt med er, det vill säga era nattugglor som fortfarande är vaken ;)


It always leads me to amazing songs

2011-02-03 @ 23:17:30
Om det är någonting som gör One Tree Hill så bra som det faktiskt är (förutom själva handlingen i serien då) så är det musiken. Det finns verkligen ingen musik som musiken i denna underbara serie. Detta är bara ett litet urplock av mina favoriter. Lyssna och njut... ♥

Glass Pear – Say It Once
Tom Petty And The Heartbreakers – Something Good Coming
Cary Brothers – Belong
Ray LaMontagne – You Are The Best Thing
The Gaslight Anthem – Old Haunts
Jay Malinowski – There's A Light
Sixteen Cities – Pray You Through
Jarrod Gorbel – 10 Years Older
Ellery – With Me Tonight
Train – Marry Me

(Ni kan ju också gå in på min OTH-playlist så hittar ni alla godbitar!)

110203

2011-02-03 @ 20:24:35
Lång dag idag, slutade inte fören fem... men å andra sidan började jag inte fören tio heller så det jämnar liksom ut sig. Hur som helst, kom hem till två ensamma hundar så jag gav dem mat och gick ut och gick med dem i en timme innan jag fixade mig själv lite käk i form av en tonfiskburgare. Sedan har jag bara suttit här och laddat inför att komma igång och plugga men jag har en lymla huvudvärk som trycker på och liksom dödar min motivation... Men men, jag ska försöka sätta igång nu ändå. Klara, färdiga, gå!


Jag idag, kjol - JC, topp - H&M

Hälsotallrik

2011-02-02 @ 21:54:44

Jag piggnade på mig lite efter att jag hade legat i soffan i några timmar och tabletterna hade börjat värka så mamma drog med mig ut och gick i en timme och jag måste säga att det gjorde nog susen att röra lite på sig. Sedan när jag kom in lagade jag något som enligt receptet heter "hälsotallrik" till middag (se bild längst ner). HÄR har ni receptet till detta ifall ni är intresserade. Rätt gott var det iallafall!

Nu tänkte jag plugga lite på både italienska glosor och spanska glosor innan jag hoppar i säng. Eftersom jag sov rätt länge idag kommer jag nog inte kunna somna riktigt än på ett tag så jag tänkte kolla på en film eller nåt först. Godnatt med er iallafall! :)


Those days you wish you were a man

2011-02-02 @ 15:13:11

Det blev inte något bättre utav den här dagen heller... snarare sämre. Mycket sämre. Vaknade redan vid fem imorse och hade sådan mensvärk att jag typ dog, så jag gick upp och tog värktabletter och försökte somna om men det tog fan flera timmar innan de där jävla tabletterna ville börja värka. Så när klockan ringde åtta hade jag knappt hunnit somna om så jag bestämde mig för att stanna hemma. När jag sedan vaknade ett par timmar senare kändes det lite bättre, men nu har det kommit tillbaka igen så jag har precis knaprat i mig ännu fler tabletter och känner att jag måste gå och lägga mig igen... Fan också. Vad har vissa av oss gjort för ont för att förtjäna detta helvete varje månad?!


110201

2011-02-01 @ 20:53:22
Den här tisdagen, den första februari, har jag lyckats med att 1) försova mig en hel timme, 2) varit nära på att halka omkull ute ett x antal gånger och 3) nästan svimmat på en lektion på grund av den där jävla mensvärken. Kul dag... fast näe, inte direkt. Det kändes åtminstone bättre i både mage och huvud efter att jag hade simmat en kilometer med Julia efter skolan, och efter att jag hade kommit hem och stoppat i mig lite varm soppa.. hihi. Nu tänker jag dock gå och lägga mig strax för att kolla på Gossip Girl och sedan sova och hoppas på en bättre dag imorgon!!