Stugan

2010-07-30 @ 18:00:54
Det är så trökigt så att jag har gått och blivit sjuk jag.. Har varit krasslig i halsen hela veckan men idag har jag haft feber med skulle jag tro, känner mig himla klen och trött iallafall. Men nu ska jag knapra i mig alvedon för snart drar vi ut till stugan och sover där inatt, kanske imorgon natt med, den som lever får se. Det var en del folk där redan så det blir nog trevligt trots vädret, gissar på att det blir en kväll med kortspel och det är ju inte helt dumt det heller. Nu ska jag ringa och beställa pizza som vi ska ta med oss på vägen dit. Ha det bra så länge. Puss!

Sommarlistan

2010-07-30 @ 14:57:50
1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Sommarstugan i Kammahav - helt klart! 
Perssons Pack – Kammahav - "Den enda plats på jord, där jag känner att mitt hjärta kan få ro."

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Under den stekande solen och nära till svalkande vatten, med trevligt sällskap och gott tilltugg. Det kan inte bli bättre än så!

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Kött för fan.

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Ja nu är det ju som så att mer än halva sommarlovet redan har passerat, men vi kan ju dra lite vad jag redan har gjort då istället. Först jobbade jag på Plantskolan i två veckor sedan första helgen i juli flyttade vi så det har varit och är fortfarande fullt upp med det nya huset. Har även hunnit med tre dagar i huvudstaden med mamma och min syster med familj och lite andra småresor hit och dit. Utöver det så har jag festat, solat och badat. Och det hoppas jag det blir mer av på de tre veckorna som är kvar!

5. Dina bästa sommarfärger?
- Alla färger är fina på sommaren, men vitt klår nog allt.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Regn, åska, grillat och kräftor.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Jag kan inte välja bara ett, men de finaste minnena finns i stugan. Jag minns särskilt väl när jag var runt 4 år och vi sjöng "Sjörövar-Fabbe" från Pippi Långstrump varje gång vi badade. Det var jag, mina fastrar och kusiner som gick runt där och stojade i vattnet. Det är ett speciellt minne för mig.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Sjön!

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
Mjukglass med strössel.

10. Vart går din drömsemester?
- Till USA! Fast underbara Kreta slår ju aldrig fel det heller.

Your mind is the scene of the crime

2010-07-30 @ 00:42:17


Den absolut mest komplicerade, välgjordaste, konstigaste och häftigaste filmen jag någonsin sett!!

Inception

2010-07-29 @ 13:23:21

Jag ska alldeles strax gå till bussen för att åka till Gävle med Johanna, vi ska äta sushi och gå på bio för att se filmen Inception. Någon som har sett den? Verkar sjukt bra iallafall! Det är grått och regnigt ute idag så det är perfekt väder att glida runt i långklänning och en mysig kofta! Ha en bra dag, för det ska jag ha.




Bilbingo

2010-07-28 @ 16:54:11
Eftersom jag är ensam hemma med hundarna så kunde jag inte åka och bada någonstans idag, men tur är väl då att jag har ån ca 30 meter nedanför mitt hus! På så vis har jag kunnat utnyttjat vädret så gott det går ändå. Har legat i solsängen på altanen i flera timmar och bara pressat i den heta solen för att emellanåt ta med mig hundarna ner till ån och svalka både dem och mig själv. När jag tillsist tröttnade på att ligga still så klippte jag vår alldeles för stora gräsmatta, det tar ungefär 1½ timme så man får ju välbehövlig motion iallafall, det är ju gött. Nu har jag precis tagit en dusch, ska strax gå på ica för att köpa götta till ikväll. Jag ska nämligen på bilbingo med Märta och Jenny, så håll tummarna nu att jag vinner några slantar ;)

Strålande sol

2010-07-28 @ 11:49:37
Spenderade gårkvällen med Johanna, mötte upp henne med hundarna vid bussen och sedan köpte vi chips och dipp på ica innan vi gick hem hit och tjockade i oss det och kollade på två filmer. Mysigt som vanligt! Idag vaknade jag upp till strålande sol så nu återstår det att se vad denna dag har att erbjuda. Hoppas alla får en fin dag iallafall :)

Kärlekstunneln

2010-07-27 @ 16:52:47

Music makes the people come together

2010-07-27 @ 14:07:48
Royal Republic – Tommy-Gun
Eminem – Love The Way You Lie
Lady Antebellum – Need You Now
Adrian Lux – Teenage Crime - Original Mix
John Denver – Everyday
DJ Jose – Turn The Lights Off - Single Edit
Joe Cocker – Have A Little Faith In Me
Eldkvarn – Fulla För Kärlekens Skull
Eldkvarn – Pojkar pojkar pojkar
Eldkvarn – Alice

The eye of the tiger

2010-07-26 @ 17:08:45

Har precis kommit hem från en dagstripp med faster Märta, faster Carina, kusin Jenny och mamma Ewa! Vi åkte först till Rengsjö och tog en lunch på Majas café och sen var vi på Glössbo möbler och kikade lite och sen in på Växbo Lin en sväng. En väldigt mysig dag, synd på vädret bara. Nu sitter jag här och tar det lugnt bara, om en timme tar jag och tjejerna bussen till Bollnäs där det är grillnatta. Vi ska väl äta nåt gött och kika lite i affärer då typ. Blir nog mys det! Hörs, huj.




Sliten

2010-07-25 @ 20:12:46

Det har varit en bra helg, mycket bra! Ibland önskar man ju verkligen att Persmässan vore mer än en gång per år! Sliten som jag är så ska jag strax bädda ner mig i soffan och kolla på film med mamma, sedan blir det en tidig kväll för min del så man hinner ta igen sig. Ha det bra så hörs vi!


Persmässan dag 2

2010-07-24 @ 18:37:54
Nu har vi laddat om och är redo för andra dagen på Persmässan! Bästa tjejerna kommer hit vilken sekund som helst och så ska vi förfesta på altanen innan vi drar oss ner till parken, där ska vi kolla på Eldkvarn och vara fulla för kärlekens skull!

Eldkvarn – Fulla För Kärlekens Skull






Dance like it's your last day on earth

2010-07-23 @ 18:35:52
Partyhumöret är på topp och strax ska jag cykla hem till min kusins pojkvän där det vankas fest med alla mina kusiner, grilla och förfesta är planerna! Där börjar jag kvällen för att lite senare dra vidare till Kim där mina partypeople befinner sig och förfesta lite till innan vi senare ikväll drar oss ner till parken för årets Persmässa. Där ska vi skaka rumpa som om ingen ser oss! Hoppas och tror på en kung kväll!




Those were the days

2010-07-23 @ 01:51:26
Dagarna i Stockholm har varit otroligt roliga! :) Jag kan summera dem med väldigt god mat, mysig sighseeing båttur, en hel dag på Gröna Lund, mängder med shopping och en himla massa mys med dem bästa! Sjukt lyckat! Jag har en del bilder att visa er men de får vänta tills jag har fått tillbaka min dator, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Vi kom iallafall hem sent igår kväll och imorse åkte mamma till Sandviken så jag har huset för mig själv tills imorgon kväll. Hade turen med mig att få besök idag av faster Märta och kusin Jenny, vi åkte till Kägelholmen där Märta bjöd oss på lunch, mysigt! Sedan följde Jenny med mig hem och spenderade dagen med mig. Vi monterade en byrå och en hylla i mitt rum och sedan tände vi grillen och gjorde grillspett, majskolvar och ugnspotatis. Därefter bäddade vi ner oss i soffan och kollade på två filmer. Hon gick hem för en stund sedan och nu ska jag hoppa i säng för jag känner att John Blund har strött sömnpulver i ögonen på mig. Godnatt med er!

Stockholm i mitt hjärta

2010-07-18 @ 23:58:58

Vädret har varit kanon idag och jag har legat placerad i solsängen på altanen och stekt på som fan. Men på eftermiddagen lyfte jag på arslet och så tog jag och mamma med oss Thomas till öjeparken och lekte med honom där. När vi kom hem åt vi pizza på altanen och sen har jag, brorsan och Suzanne kollat på en film i soffan. Mysig dag och kväll! Nu är jag trött med tanke på att Thomas väckte mig typ sju imorse plus att jag ska upp vid sex imorgonbitti. Åtta går nämligen tåget till Stockholm som jag och mamma ska kliva på för att sen möta upp syrran, Johan, Emil och Emma där borta och spendera tre dagar i huvudstaden. Vi ska bo på hotell, gå på grönan, shoppa och bara ha det allmänt trevligt! Det ser jag framemot. Ha det gött gott folk!


My baby is back

2010-07-17 @ 20:11:33


Ett fett stort plus är att vi lyckades få upp min mobil från stupröret idag!!!! Det hela slutade med att Christian fick krypa ut ur fönstret från källaren för att komma under altanen och sen såga av röret för att plocka ut mobilen. Lycka på hög nivå!! :D

Ingen dator, ingen mobil

2010-07-16 @ 21:53:01
Vissa av er vet anledningen till varför jag inte har uppdaterat på några dagar, vissa av er vet inte och det är därför jag tänker berätta det nu! I tisdags ordnade jag en liten inflyttningsfest för mina fem närmsta vänner och vi hade en enormt rolig och galen kväll! Det stora minuset med hela kvällen var att jag någongång lyckades tappa min dator så hela skärmen gick sönder... Jag har alltså inte haft någon dator sedan i tisdags och det är inte fören idag vi har fått ordning på mammas dator, där jag sitter nu. Hoppas ni har överseende med det! Hur som helst, de senaste dagarna har jag hunnit varit hos frissan och klippt och färgat håret, jag har monterat möbler, jag har varit i Gävle och sett Eclipse på bio och idag kom brorsan, hans fru och deras lilla buspojk Thomas hit till oss. Det är fullt upp och jag njuter av att det är sommar till fullo! Jo förresten, en till sak... Idag kastade Thomas ner min mobil i ett stuprör som leder ner under altanen, så för tillfället är jag utan både mobil och dator. Vi har kämpat för att försöka få upp den i stort sett hela dagen men det verkar omöjligt. Vi ska åtminstone ge det ett nytt försök imorgon! Vill ni nå mig så är det facebook som gäller eller hemtelefonen. Vi hörs, huj!

IKEA

2010-07-12 @ 23:29:27
Åtta imorse åkte vi hemifrån och var framme på IKEA strax efter att dem hade öppnat, sedan shoppade vi loss där i drygt fyra timmar innan vi sedan tog en sväng till Sandviken när vi ändå var så nära. Åkte hem till brorsan en sväng först och fikade och busade med lilla Thomas, sedan åkte vi till morfar innan vi åkte hemåt igen med en fullproppad bil och åtta var vi hemma igen. Det var otroligt intensiva tolv timmar, mina ben värker och ögonen svider så nu ska jag ta och hoppa i säng! Det är ju en dag imorgon med.

Cosy weather

2010-07-11 @ 20:47:03
Sitter i köket just nu och hör hur regnet piskar mot backen utanför och hur åskan mullrar och blixtrar blinkar. Vad passar då bättre än att krypa upp i soffan framför en film?! Ska poppa popcorn och hälla upp ett stort glas vatten och sedan kolla på filmen Ghost som går på fyran ikväll, någon som sett den och vet om den är bra? Det är upp till bevis antar jag :) Imorgon drar vi tidigt till Valbo för en dag på IKEA!

Lappars

2010-07-11 @ 18:18:22
De här två dagarna har varit underbara, har spenderat dem i Lappars (våran stuga) med människor som ligger mig varmt om hjärtat och då kan det ju inte bli annat än underbart! Vi packade ihop och åkte ut dit efter lunch igår och sedan vid sex tiden åkte i stort sett allihopa till Kammahav där det vankades 35-års fest. Kvar i Lappars blev jag och kusin Kattis så vi lagade goda kyckling wraps och drack vin i kvällssolen innan vi också tog oss till festen och kollade läget. Senare åkte vi tillbaka till stugan och med sex pers i stugan, vilket betyder full stuga, så somnade vi gott! Idag vaknade vi till strålande sol och har lapat sol och badat hela dagen. Vid fyra tiden åkte vi hemåt och strax efter vi hade kommit hem åkte syrran och barnen hem till Sandviken igen. Helgen har iallafall varit toppen och idag fyllde även min lilla älsklings vovve 5 år!


Schtekar'n




Astrid tycker att hon är jävligt cool


Födelsedagsbarnet Vera ♥

A beautiful day

2010-07-09 @ 19:26:32
Igår kom min syster och hennes barn hit till oss och vi har haft en helmysig dag idag! Har legat på altanen hela dagen och solat och även tagit några dopp nere i ån. Till lunch gjorde vi supergoda bakpotatisar med lax och skagenröra och nu är det dags att göra i ordning middagen! Potatisarna kokar, grillen är tänd och jag ska strax röra ihop min egna potatissallad som är supergod. Hoppas alla får en fin fredagskväll!








Million pieces

2010-07-08 @ 14:01:37

The challenge

2010-07-07 @ 23:36:55
Det var en större utmaning än vad jag trodde att klippa gräset! Det tog hela tre timmar och solen stekte så svetten rann, mitt tålamod brast ett x antal gånger kan jag lova. Men det var ju gött med motion iallafall! Ikväll har jag invigt badkaret och tagit ett långt skönt bad med inpackning i håret. Nu ligger jag i soffan med datorn och kikar lite på Sex and the city på tv:n. När det är slut ska jag hoppa i säng, godnatt med er!

Gräset är inte grönare på andra sidan

2010-07-07 @ 11:29:37


Godmorgon! Jag sitter på altanen just nu och slappar, faktum är att jag har redan suttit här ett tag och ätit jordgubbar med mjölk och bläddrat igenom ljusnan. Men jag ska strax resa på mig och borsta tänderna för att sedan ge mig på gräsmattan. Den är väldigt lång och väldigt stor, så det här kan bli en utmaning...

Bivägen 7

2010-07-06 @ 23:19:21
I'm back! Flytten har gått bra och vi har nu bott här på Bivägen sedan i lördags. Vi bor just nu i lådor och det är självklart jättemycket att göra, men det är roligt också! Igår hade jag en väldigt mysig dag förresten! Min fina vän Sofie fyllde 17 år och jag, Julia och Britta tog bussen hem till henne där även Amanda, Sara och Sara var. Vi började kvällen med att fika på hennes altan, sedan drog vi vidare ner till Kvarnsveden och satt på bryggan och njöt av solen. Vid tio tiden hoppade jag, Sofie och Britta på bussen till Bollnäs för en sväng på max, där satt vi och åt fet mat i nån timme innan vi sedan åkte hem till byn igen. Då avslutade vi dagen med en rundtur i huset och sedan ett nattbad näckandes i ån nedanför mig. Nu är jag trött efter att ha monterat möbler hela dagen så jag ska bädda ner mig i soffan och kolla på Sex and the city och så småningom somna. Ha det bra!