Mitt 2010

2010-12-31 @ 17:23:17
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, väldigt mycket!

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inte några nyårslöften vad jag minns, och hade jag det ändå så har jag troligtvis brytit dem.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

Dog någon som stod dig nära?
Ja, fyra stycken. Fruktansvärt nog...

Vilka länder besökte du?
Det här året har jag hållt mig hemma i Sverige faktiskt.

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Absolut.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Inget speciellt faktiskt. Inte vad jag kan komma på nu.

Vad är det bästa som hänt dig år 2010?
Att brorsan och familjen flyttade hem från Australien.

Största misstaget?
Misstag har man väl gjort såklart, men absolut inget som behöver nämnas här.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Givetvis. Jag är väl inte mer än människa!

Bästa köpet?
Skulle kunna vara min iPhone 4. 

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder!

Snyggaste trenden?
Röda läppar skulle jag nog vilja säga.

Fulaste trenden?
Det finns ju många fula trender men kan inte komma på någon särskild.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Familjen, släkten och vännerna.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Fulla för kärlekens skull, gubben i lådan, genom eld och vatten, och många fler!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jämfört med 2009 har jag varit snäppet gladare men jämfört med andra år har jag varit ledsnare. De senaste åren har inte varit mina år helt enkelt. Hoppas på ett bättre 2011! 

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat kanske, har varit dåligt på den fronten. Men det ska det bli ändring på!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Man ska aldrig ångra något man gjorde, utan det man inte gjorde.

Hur tillbringade du julen?
Tillsammans med hela familjen - mamma, Katrin, Christian, Emma, Emil, Thomas, Johan, Suzanne och för att inte glömma våra två hundar Astrid och Vera. 

Blev du kär i år?
Nej.

Favoritprogram på tv?
Oj, har så många! One tree hill, Gossip girl, Grey's anatomy, Desperate Housewives, Glee, m.fl...

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är ett starkt ord. Kan inte påstå att jag hatar någon alls.

Bästa boken du läste i år?
Vet inte, har inte läst många böcker i år faktiskt.

Största musikaliska upptäckten?
Eldkvarn och framför allt Plura.

Något du önskade dig och fick?
Jag fick mycket som stod på min önskelista bland annat!

Något du önskade dig men inte fick?
Det tror jag säkert.

Årets bästa film?
Inception eller Eclipse.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Bjöd vännerna på fika på förmiddagen och på eftermiddagen kom hela tjocka släkten. 

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Oj, jag vet inte faktiskt. Den senaste tiden; slapp!

Vad fick dig att må bra?
Min mamma som för övrigt är den bästa på hela jorden. Sedan självklart också mina fina vänner som de också är bäst med stort b.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Robert Pattinson är ju jävligt snygg, men Idol-Olle är inte så dum han heller.

Vem saknade du?
Pappa. Hela tiden. 

Favoritmånad?
Kan inte välja mellan juni och juli, båda är lika bra.


GOTT NYTT ÅR GOTT FOLK! :D

Spiderman a.k.a. Thomas

2010-12-31 @ 01:04:15



Nu känns det rätt tomt här hemma faktiskt efter att ha varit nio pers i ett och samma hus i nästan en vecka. Alla har åkt hem till sitt så att säga förutom lilla Thomas som vi ska vara barnvakt åt tills på lördag. Men det är inga problem att vara barnvakt när det gäller världens goaste treåring! :)

Under dagen har vi kollat på animerade filmer, varit ute och åkt snowracer, lekt spiderman och busat i massor. Sedan när klockan närmade sig sju åkte vi spark fram på ICA och handlade lösgodis innan jag sedan vek av mot bussen för att åka till Alfta. Där spenderade jag kvällen hos Johanna med henne, Britta och Sofie. Vi spelade monopol hela kvällen och jag har kommit fram till att sällskapsspel är underskattat!

Med det sagt säger jag godnatt och hoppar i säng. Vi hörs imorgon kompisar!


Black or white

2010-12-30 @ 12:55:34
 

Det här läckra linnet med djup urringning på ryggen låg i ett paket från H&M som jag hämtade ut igår. Inviger det kanske på någon fest framöver till skinnbyxor och röda läppar, men jag tror snarare att det kommer bli en större favorit i sommar när huden är några nyanser brunare!

Slalomskolan

2010-12-29 @ 23:47:11
Efter att ha spenderat både den här dagen och gårdagen på ett par skidor i slalombacken känner jag mig rätt mör i kroppen måste jag säga... men kul har det varit! Även om jag själv inte är en hejare på att åka slalom så tog jag mig an projektet att lära min systerdotter Emma att åka, och det gick faktiskt galant! För att citera Emma så "borde jag börja jobba som slalomlärare för att jag förklarar så bra".. haha... Vi har iallafall haft sällskap av min kusin Hanna som är jämngammal med Emma, och tillsammans har vi haft två roliga dagar. Trots det så kan jag nog redan nu säga att jag har fått min årliga dos av slalom!




Jul jul, strålande jul

2010-12-29 @ 00:03:21
Julen är nu över, skulle man väl kunna säga. Iallafall de tre juldagarna; julafton, juldagen och annandagen. Det har iallafall varit en perfekt jul och som ni kanske har märkt på uppdateringen på bloggen så har vi fullt upp varje dag. Det är så mysigt att ha hela familjen samlad!! Vi har ätit massvis med god mat, varit ute och åkt pulka, kollat på filmer, spelat spel, åkt slalom och så vidare. Lyckades även få stopp i toan och med nio pers i huset var det inte det lättaste... Det slutade iallafall med att en stor spolbil kom hit och fixade det! Det har med andra ord varit en typisk svensk jul, precis som en jul ska vara.

Bilder från julafton:

Hundarna var julfina med rosetter


Tomtegröt vid lunch








Ingen julafton utan Kalle Anka!










Julmaaaat ♥

Dan före dopparedan

2010-12-23 @ 14:14:08
Nu är det jul i vårat hus; granen är klädd, klapparna är på plats, skinkan är griljerad, brorsan med familj anländer strax och jag har öppnat första julklappen som kom på posten idag från min spanske vän Dani (han som jag bodde hos i Spanien förra hösten och som bodde hos mig i vintras). Det enda som fattas nu inför självaste julafton är syrran med familj som kommer imorgon förmiddag, sedan är det bara för tomten att komma. Bortsett från att jag har feber och troligen halsfluss så är med andra ord allt på topp!!

JULLOV

2010-12-21 @ 16:10:06

Jippie!! Nu är det äntligen jullov! Efter två mycket hektiska och slitsamma veckor i skolan ska det bli riktigt skönt med ett välförtjänt jullov :D Lite typiskt bara att så fort man blir ledig så blir man sjuk på kuppen... Men men, det är väl kroppens reaktion när man kopplar av antar jag.

Både igår och idag har varit två lugna (och rätt onödiga) dagar i skolan. Igår gick vi full dag iallafall men gjorde ingenting vettigt på lektionerna utan skrev bara utvärderingar och pysslade, typ. Idag däremot har vi inte haft några lektioner utan bara julavslutning mellan elva och tolv där vi fick lyssna på julsånger och fika. Sedan åt vi risgrynsgröt innan jag traskade hem i snöovädret och kröp ner i sängen för att kolla på Ensam hemma 3. Så rolig och mysig film!

Nu däremot är det slut på friden, mamma och jag ska julstäda... Men med julmusik på hög nivå så går det nog att göra något bra av det också!

Ha det bra kompisar, och god jul på er! :)


Genom eld och vatten

2010-12-19 @ 19:36:52
Okej, då ska vi se här... fredagens partykväll var det ja! Om man kollar på kvällen i helhet så kan jag konstatera att den var toppen! Förfesten hemma hos Sofia var skitkul och även på bussen till Bollnäs var stämningen på hög nivå. Sedan inne på tranan var det helt okej, men inte mer än så. Vi dansade i någon timme iallafall tills svetten rann och avslutade sedan kvällen med lite käk på Max.

Jag bjussar på en liten film och en del bilder här nedanför. Det här är däremot bara en ytterst liten del av alla de bilder som togs under kvällen så om ni vill se fler får ni kika på facebook! ;)




























Lilla julafton

2010-12-18 @ 23:30:20


Ikväll har jag gått klädd i långklänning från GinaTricot och en kofta från H&M, och så röda läppar på det. Som ni kanske redan har märkt är jag lite insnöad på just röda läppar för tillfället men jag gillar det starkt! Ikväll kändes det också som ett litet måste då jag har firat lilla julafton i Kammahav med släkten på pappas sida. Det var en mycket mysig kväll med glögg, pepparkakor, lussebullar, skinkmackor, julmust och så givetvis julklappar :)

För övrigt så hade jag en jätterolig kväll igår som dokumenterades i massvis med bilder. Idag har jag dock inte haft tid att visa er dem för jag och mamma har julstädat, så jag får återgå till det ämnet imorgon! Nu tänker jag nämligen hoppa i säng och försöka sova bort min tjocka hals... Godnatt med er!

Utgång

2010-12-17 @ 18:25:47




I min nya shortsdress från H&M sticker jag alldeles strax till min vän Sofia där även mina andra vänner befinner sig. Där ska vi förfesta under kvällen tills vi tar bussen till Bollnäs och går på tranan. Känner på mig att det kommer bli en askalas kväll!!

Pulkabacken

2010-12-17 @ 16:19:36
Igår hade jag en otroligt rolig eftermiddag i pulkabacken med klassen och fem utav våra lärare. Vi åkte madrass i massor och fikade med varm glögg i snöovädret. Det var riktigt mysigt men framför allt sjukt roligt! En sak är då säker; att åka pulka är något man aldrig kommer att växa ifrån! :D














101217

2010-12-17 @ 15:37:02
Det var lite typiskt att just igår, när jag äntligen hade något vettigt att skriva och visa för er, då fungerade inte blogg.se på hela dagen... Min vanliga tur liksom. Men det är väl ingen idé att deppa över det! Får fortsätta på det lite senare istället :)

Kom hem från skolan för en liten stund sedan och känner mig nu enormt lättad över att allt skolarbete är färdigt nu. Gjorde sista provet idag och skrev klart de två sista arbetena och lämnade in dem. Så nu väntar bara två dagar nästa vecka då vi inte kommer göra någonting i princip och sedan är det jullov!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan börja göra mig i ordning så att man för en gångs skull blir klar i tid (tidsoptimist...). Ikväll är det nämligen paaartyy för hela slanten!

Erase me

2010-12-15 @ 22:39:19



Kid Cudi – Erase Me - Main


Sankta Lucia

2010-12-13 @ 20:36:20

Idag är det lucia (för er som har missat det liksom!) och jag har faktiskt sett två lussande idag. Ett imorse när treorna på skolan lussade för oss och ett ikväll när jag följde med mamma till dagiset där hon jobbar och kollade på barnen som lussade där. Om jag ska vara ärlig så sjöng ju treorna bättre men de små barnen var så söta att man smälte!! Speciellt när de sjöng på engelska! Nå ja, en mycket mysig dag har det varit iallafall och gott med allt fika man har fått lite här och var ;)


I wish it could be christmas everyday

2010-12-12 @ 20:51:46

Med myskväll i fredags, julhandling igår, pepparkaksbak idag och julbord i Harsa ikväll så har den här helgen blivit så mysig som den bara kunde bli! Nu har man verkligen fått lite försmak på julen och jag känner mig gladare än nånsin :D

Nu rundar jag av helgen med att lägga mig i soffan, kolla på Beck och äta nybakta pepparkakor och julmust till det. Men först slänger jag in en bild där ni kan se på ett ungefär hur jag har sett ut ikväll!


Julhandling

2010-12-12 @ 14:48:56
  

Jag hade en otroligt rolig dag i Gävle igår med Johanna! Vi åt sushi, köpte julklappar och så blev det lite julklappar till oss själva också ;) Utöver klänningarna, shortsdressen och skinnbrallorna här ovan köpte jag lite baskläder och smycken också som jag dock inte tyckte var så intressant att visa. Hittade väldigt mycket bra åt mig själv iallafall och även alla julklappar jag skulle köpa så jag känner mig mer än nöjd!

Thank god it's friday

2010-12-10 @ 17:09:22

Nu ska det bli skönt med helg och planerna inför den ser väldigt ljusa ut vilket gör det hela ännu bättre! Om lite mindre än en timme ska jag möta Johanna vid ICA och handla lite innan vi går hem hit för att göra hemmagjord pizza, dricka vin och kolla på Idol finalen. Sedan sover Johanna över här och imorgon åker vi till Gävle för att handla julklappar! Myskväll och mysdag med bästis står alltså på schemat :)


They are adoroble

2010-12-09 @ 19:56:44
Precis samtidigt som jag kom hem från skolan idag kom vovvarna också hem, de har nämligen varit hos "frisören" hela förmiddagen. Nu är de klippta, rena och fina inför jul! Apropå jul så fick de julklappar av Kats som innehöll leksaker och lite godis och tuggben, och som grädde på moset fick de en varsin rosett också! Se bara så söta de blev! :D


Barnens hus

2010-12-08 @ 23:19:11
Idag slutade jag vid halv två och en timme senare satt mamma och jag i bilen påväg till Söderhamn för att handla julklappar på Barnens hus. Vi hittade en hel del så nu är vi i stort sett klar med allting! Innan vi åkte hem så åt vi på McDonalds och kom sedan lagom hem för att lägga sig i soffan och kolla på Bonde söker fru och Grey's anatomy. En mycket trevlig onsdag må jag säga!

Imorgon har jag idrottsprov som jag inte har pluggat något på alls, så nu är det bäst för mig att hoppa i säng och läsa som sjutton innan jag somnar in. Godnatt och sov gott!


Body - Cubus, Kjol + kofta - H&M

Julen är kommen, hopp tralalala

2010-12-06 @ 17:10:11


Här sitter jag och myser lite till ljudet av julmusik. Fryser dock som sjutton så jag drog på mig en halsduk men det gjorde inte sådan stor skillnad, sitter och huttrar fortfarande... Ska nog hämta en filt att vira in mig i också! Sedan tänkte jag fortsätta skriva på en uppsats om dödshjälp innan det är dags för middag.

Hoppas alla har haft en bra start på veckan!

Home alone

2010-12-04 @ 19:12:09
Imorse åkte mamma och Inger till Leksand för att kolla på Björn Skifs, så idag har jag varit ensam hemma hela dagen. Eller ja, ensam och ensam... hundarna är ju hemma! Jag har iallafall mestadels legat i soffan och läst en hel del i boken som vi läser på svenskan och käkat choklad, sedan har jag bara suttit vid datorn eller gjort ingenting. Men för tillfället så har jag precis stoppat i mig lite mat efter en promenad med hundarna i kylan, och strax är det dags att ge sig ut igen för att möta Sofie på ICA och handla chips och dipp. Sedan går vi hem hit och kollar på Så mycket bättre. Låter som en myskväll i mina öron!

Hjärtesorg

2010-12-03 @ 23:58:55
Neeeeeeej!!!! Nej nej nej!! Olle åkte ut i semifinalen av Idol ikväll... Min älskade Olle... Jag blev så ledsen att det till och med trillade en tår eller två. Lite jolligt kanske, men det bara blev så. Han har varit min favorit ända sedan första gången jag såg honom och jag var liksom så inställd på att det skulle vara Jay och Olle i final så det kom som en chock när han inte gick vidare. Vem vill att Minnah ska vinna egentligen? Fan ta svenska folket. Men "don't worry, be happy" så att säga. Olle kommer ju garanterat att få ett skivkontrakt ändå, och i mina ögon har han vunnit flera gånger om!


Det är dags för fredagsmys

2010-12-03 @ 17:55:58

Det är fredag och nu ska det bli riktigt skönt med helg! Efter skolan idag gick jag iväg och simmade i min ensamhet, Julia kunde nämligen inte simma idag men jag tog tjuren i hornen och simmade själv ändå. Det var ganska så tråkigt, men lite skönt också! Det blev liksom automatiskt att jag simmade mycket fortare när jag var ensam så det var ju bra åtminstone.

Nu har precis Inger kommit till oss, mammas kompis, och vi ska snart äta laxplanka. Ska bli sjukt gott!! Sedan är det dags för fredagsmys och Idol. Hoppas ni får en minst lika bra fredagskväll!


Sibiriska Edsbyn

2010-12-02 @ 20:41:15

Mysig dag idag! Ja förutom att det är sibirisk kyla ute då... Efter att vi hade slutat så knallade nämligen jag och Julia upp till det nyöppnade caféet här i byn och tog en fika inne i värmen. Känns så kul att det äntligen finns ett ordentligt café häromkring - äntligen!

Under kvällen så har jag varit ensam hemma för mamma äter julbord med jobbet (avis!!) så jag har passat på att plugga i min ensamhet. Känns bra med tanke på att stressen inför jullovet börjar infinna sig nu... Det kommer definitivt att bli några jobbiga veckor framöver! Men det är bara att bita i det sura äpplet och tänka positivt; vi har faktiskt jullov sedan.

Nu ska jag, trots att jag skulle göra mycket för att slippa, ge mig ut i de -20 graderna som befinner sig i luften för att rasta hundarna. Men det blir en kort vända, det ska ni veta! När jag kommer in blir det en dusch innan jag lägger mig och kollar på One tree hill och värmer mig. Det låter fint i mina öron :)


Hotell gyllene knorren

2010-12-01 @ 19:47:22


Idag är det första december vilket betyder att julkalendern började idag! Jippie!! Det är ju liksom ett måste att följa julkalendern varje år och samtidigt räkna ner dagarna till julafton. Därför blir jag alltid lika ledsen när det är en dålig julkalender som man inte vill titta på, för då blir det liksom inte samma sak... Men i år känner jag på mig att det kommer att bli riktigt bra och roligt!

Resuscitate me

2010-12-01 @ 16:49:30


Under vintrarna när det är omänskligt kallt ute tappar jag i stort sett all inspiration till att tänka på vad jag sätter på mig, så jag får be om ursäkt för sjukt tråkiga idag-har-jag-på-mig-bilder för tillfället. Jag klär mig helt enkelt i det som är varmt och skönt, så idag fick det bli en stor och vid tröja med en halsduk virad runt halsen och kängor på fötterna. Allt är från H&M skulle jag tro! Förutom skorna då, som förresten inte ens är med på bild så jag har inte den blekaste aning om varför jag ens nämner dem...