Hej då Sverige, hej Italien!

2011-06-21 @ 14:03:00
Mig kommer ni inte se mycket utav här i bloggen framöver, strax börjar nämligen resan mot Italien där jag och min vän Johanna ska spendera de närmsta fyra veckorna. Vi kommer att jobba och bo på ett vandrarhem i Marina di Massa och det är med skräckblandad förtjusning som jag gör det här. Ena halvan av mig är sjukt nervös och och den andra halvan är så förväntansfull!

Vi hörs när vi hörs helt enkelt. Ha det bäst så länge! :D


Akropolis

2011-06-21 @ 01:18:05
Ikväll tog jag och tjejerna bussen till Bollnäs där vi firade Julia som har fyllt år med middag på Akropolis. Det var väldigt trevligt och dessutom sjukt god mat! Det blev däremot lite sorgligt i slutet av kvällen då det var dags att ta adjö... snyft. Hur ska jag klara mig utan mina vapendragare i hela FYRA VECKOR!? Som tur är har jag ju en av dem med mig, men de andra kommer jag att sakna ihjäl mig efter!!


The story

2011-06-20 @ 11:58:12


Brandi Carlile – The Story

"All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am

But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true, I was made for you"

Goodbye my friend

2011-06-20 @ 01:39:09
Denna söndagskväll bjöd jag över Wilma på en söndagsfika i form av te och nybakta scones. Vi satt ute på altanen där vi, förutom att fika, pratade om allt mellan himmel och jord. Vi tog även adjö av varandra (shit... låter så dramatiskt) eftersom jag lämnar Sverige på onsdag för fyra veckor framöver. En väldigt mysig kväll i alla fall tillsammans med en fin vän, som jag för övrigt kommer att sakna massor!


Bröllop

2011-06-19 @ 13:44:35
Gårdagens bröllop mellan min kusin Pär och hans numera fru Elin var väldigt vackert. Vigseln ägde rum i Ovanåkerskyrka och bröllopsfesten i Grängsbo bygdegård. Maten var god, sällskapet var trevligt och underhållningen var grym! Tack för en lyckad kväll alla inblandade och ännu ett grattis till brudparet :D














Dressed for a wedding

2011-06-19 @ 00:35:38
Lyx är att få gå över till grannen, som är frisör, och få håret fixat samt sätta på sig en fin klänning inför ett bröllop såhär på blotta lördagen. Det är ju inte varje dag man går på bröllop direkt! Fantastiskt fint och trevligt var det i alla fall! Jag har lite bilder jag kan visa så jag tror jag gör det och berättar lite mer vid ett annat tillfälle. Nu känner jag enbart för att krypa ner under täcket och sova... godnatt!


Klänning - Topshop, skor - H&M


Berries

2011-06-17 @ 20:08:41
Det var sinnessjukt skönt att sova ut i morse, dock känner jag mig fortfarande rätt trött... antar att det är det tråkiga vädret som är orsaken till det. Jag är för övrigt väldigt less på detta regnväder! Tanken på att lämna detta bakom mig och sticka till varma och soliga Italien på onsdag känns rätt fin ändå... ;)

Hur som helst. Dagen har fördrivits i Bollnäs med mamma där jag först hade en körlektion. Därefter gick vi på stan en stund och åt god middag på Roma innan vi åkte hem igen. På torget köpte vi även med oss jordgubbar och hallon som vi nu ska mumsa på framför en film i soffan. Mysigt med fredagsmys!


For you the sun will be shining

2011-06-16 @ 23:47:50
Det är en mycket trött och nyss hemkommen Petra som sitter här just nu kan jag tala om... 07:00 ringde nämligen alarmet i morse och dryga timmen senare begav vi oss till Sundsvall. Där svängde vi först in på Birsta City och köpte nya promenad- och löparskor åt mig innan vi sedan åkte vidare hem till brorsan med familj och tillbringade hela dagen tillsammans med dem. Men inte nog med att jag klev upp tidigt, jag har dessutom kört cirka 40 mil idag då jag övningskörde både dit och hem. Lite jobbigt var det, men mest kul! Summa summarum en väldigt mysig dag i alla fall :)

Nu - sova!!! Godnatt, sov gott, dröm sött, och så vidare... vi hörs imorgon!

Kyckling med broccolimos

2011-06-15 @ 17:36:17


Dagens lunch: kycklingfilé med broccolimos. Det var första gången jag gjorde broccolimos men det var busenkelt! Koka bara broccoli och använd sedan stavmixern för att få konsistensen till mos genom att mixa ihop broccolin med en skvätt grädde och lite kryddor. Enkelt och dessutom hur gott som helst!!

Sista sommarlovet

2011-06-15 @ 17:13:50
Åååååh, nu är det officiellt sommarlov!! Så jäkla skönt! Det är inte heller vilket sommarlov som helst, det är mitt allra sista sommarlov eftersom jag nästa år tar studenten. Wow, vilken känsla! Ikväll kommer det ett gäng tjejer hit för att fira det efterlängtade lovet genom att laga tacos och dricka lite vin. Det blir nog en mysig kväll, synd på det tråkiga vädret bara... men vi får göra det bästa av situationen!

Förresten, eftersom min mamma är så snäll och jag är den bästa ungen hon har så fick jag en fin och välbehövlig sommarpresent av henne; shampoo, balsam, silkesdroppar och en "färgbomb" (inpackning som ger färg). Tack så mycket för det mamma! Du är bäst :)


Together we're never alone

2011-06-14 @ 16:38:52


Den här fina bilden, som en snäll dam tog på oss när vi var i Stockholm, får mig att tänka på hur otroligt mycket dessa fyra flickor betyder för mig. Britta och Julia som jag känt sedan barnsben, och Sofie och Johanna som jag endast känt några år. Tillsammans är vi så himla bra. Tack för att ni finns! ♥

Girls gone shopping

2011-06-13 @ 17:54:32
 
 
 
 
 

Den blommiga klänningen från H&M, det gula/orangea linnet från Monki, det vita linnet från Weekday, Levi's shortsen från Urban Outfitters, svarta shortsdressen från Bik Bok, de bruna sandalerna från Aldo och den puderrosa klänningen från H&M var det som fick följa med mig hem från Stockholm. Det och lite småsaker som hårsnoddar, hårnålar, mascara och så vidare. Mycket nödvändiga saker i alla fall, om jag får säga det själv! Det mesta stod på min så kallade "shopping-lista" så det känns kanon :)

Lyckliga dagar rinner iväg som sand

2011-06-12 @ 23:51:23
Helgen i vår fina huvudstad har varit toppen med fint väder och fint sällskap. Gröna Lund stod på schemat för mig och Sofie på fredagen där vi åkte massor av karuseller (så pass att jag blödde näsblod, haha) ända till sena kvällen. Då anlände även de andra tjejerna och på lördagen fördrev vi hela dagen på stan där vi shoppade och åt fantastisk god, mongolisk mat på kvällen. Därefter vandrade vi runt mätta och belåtna i Gamla stan och njöt av en fin sommarkväll. Söndagen, det vill säga idag, tillbringade åtminstone jag och Britta på stan igen för att shoppa ännu lite mer. Sedan mötte vi upp de andra för att käka lunch på Pizza Hut innan vi hoppade på tåget hem till vår lilla byhåla igen vid fyratiden.

Detta gör vi om kompisar!! Tack ska ni ha för en grymt trevlig, rolig och mysig helg! :D




















Estocolmo

2011-06-10 @ 07:00:00
Godmorgon mina vänner och alla jag känner! Idag är jag uppe med tuppen... alldeles strax ska jag nämligen gå till bussen för att åka till Bollnäs för att där ta tåget vidare till Stockholm. Det är jag och Sofie som åker nu och sedan senare ikväll kommer även Britta, Julia och Johanna. Vi ska tillbringa helgen där tillsammans vilket ska bli helt underbart. På söndagkväll kommer vi hem igen, då lovar jag att visa bilder och berätta vad vi har pysslat med dessa dagar. Tills dess får ni ha en riktigt trevlig helg! :)

This afternoon

2011-06-10 @ 00:38:22

Eftermiddagen har spenderats tillsammans med klassen hemma hos vår klassföreståndare Anette. Även våra mentorer och nästan alla övriga lärare vi har var med och alla hade bakat så ni kan ju tänka er vad mycket fika det fanns! Förutom att fika och umgås gjorde vi även lite tävlingar (varav mitt lag vann!) och en tipsrunda. Trevlig dag må jag säga, tillsammans med jordens i särklass finaste klass; SP2 ♥




Seeing is deceiving, dreaming is believing

2011-06-08 @ 19:22:50

Linne + väst - H&M, jeansshorts - BikBok

Idag har jag vandrat runt så här pass "lättklädd" (ni fattar vad jag menar) men ändå svettats ihjäl... typ i alla fall. Helt sjukt vad varmt det är!! Men jag klagar absolut inte, det är ju det här jag har väntat på ända sedan förra sommaren liksom. Underbart skönt :D

Jag hade endast en lektion idag mellan elva och tolv och sedan cyklade jag hem och åt fil och flingor till lunch på altanen. Klockan ett befann jag mig sedan hos sjukgymnasten där jag fick lite fler övningar för mitt knä. När jag kom hem därifrån fick vi besök så under eftermiddagen har jag umgåtts med dem, och sedan har jag inte hunnit gjort så mycket mer än lagat och ätit mat. Nu däremot ska jag och mamma ta en promenad med hundarna och sedan hade jag tänkt att städa min garderob och rensa ut en massa kläder vilket verkligen behövs! Hoppas ni också får en fin onsdagkväll :)

Sommartider

2011-06-07 @ 12:14:26
Igår, på självaste nationaldagen, kom bästa Jenny till oss och spenderade dagen och kvällen här. Även Emelie och lilla Olle kom en sväng och gjorde oss sällskap. Vi låg ute på vår altan och stekte hela dagen och tog oss även ett svalkande dopp i ån vid ett tillfälle. Mot kvällen gick vi över till Emelie och Jocke och umgicks med dem. Grymt härlig dag med trevligaste sällskapet. Det måste vi göra om!

Idag är det inte lika klart väder som igår, men det är minst lika varmt så bikinin sitter på även idag. Jag ska nämligen ut och sopa av vår stora altan nu och sedan olja in den. Kanske inte det roligaste man kan göra en dag som denna... men det måste göras helt enkelt. Förhoppningsvis kan jag lägga mig i solsängen och pressa när jag är klar. Ha en bra dag! :)


Astrid och Vera mös på solsängen i kvällssolen igår




Världens sötaste och busigaste lilla granne!

Om sanningen ska fram...

2011-06-06 @ 23:22:30
... hade jag en skitrolig kväll i lördags!!! Det spelar ingen roll att jag var ett vrak hela dagen igår för att det blev lite för mycket drickbart för min del - det var det fan värt! Kvällen började hemma hos mig där jag, Sofie och Johanna först åt sushi på altanen innan sedan Sara anslöt sig för att förfesta tillsammans med oss. Framåt niotiden promenerade vi fyra upp på Borgen där vi spenderade några timmar på en inflyttningsfest med okänt folk för att sedan avsluta kvällen på Bonden till stängdags. Galet, men roligt!






Paradiset

2011-06-06 @ 22:44:10
Jag ber om ursäkt för mitt uppehåll från bloggen den senaste tiden, men jag har helt enkelt haft bättre för mig och det underbara vädret lockar mig inte att sitta inne vid datorn heller. Därför har jag helt enkelt inte gjort det så jag känner mig lite efter med bloggningen nu. Men jag ska försöka ta igen det, har ju en del att berätta och bilder att visa! Med det sagt börjar jag från början, helt enkelt.

I lördags kom vi hem från stugan, vårt älskade paradis, efter några fantastiska dagar där! Vädret var, precis som jag hade hoppats, verkligen på topp så vi njöt av varenda sekund i solens hetta på playan, tog både årets första och andra dopp, drack goda drinkar, grillade, bastade, kollade på Voxgyms studentbal, spelade kort och bara umgicks. Underbart! Jag känner mig så lyckligt lottad att jag har den allra bästa och finaste släkten som finns ♥










Lååånghelg

2011-06-02 @ 11:15:10
Det känns underbart att vara ledig ända till på onsdag! Nästan en hel veckas ledighet liksom, kan det bli bättre? Jag tror inte det. Hoppas att vädret är på vår sida bara, men om man kollar på prognosen så verkar det åtminstone som så! Därför har jag nu dragit på mig bikinin, packat väskan och storhandlat för att dra till stugan och sova där tills på lördag. Jag ser verkligen fram emot det då jag inte kommer att kunna vara i stugan så mycket i sommar plus att vi kommer att vara alla samlad den här helgen. Mysigt!

Ha en trevlig helg, så hörs vi när vi hörs! :D


A day off

2011-06-01 @ 01:38:14

Idag har jag verkligen fått försmak på sommarlovet. En av anledningarna är för den otroliga värmen som varit idag (typ 25 grader bara i skuggan!!) och den andra för att jag har varit ledig hela dagen. Fast ledig var kanske fel ord, men alla lektioner jag skulle haft idag är kurser som redan avslutats så jag hade helt enkelt inget skäl att gå till skolan. Därför började jag min "lediga" dag med en sovmorgon och sedan har jag bland annat tagit en långpromenad i Kygelvallen, ätit en god sallad till middag (se bild i slutet) och pluggat så att alla punkter på min to-do-list nu är överstrukna. Underbart!!!

Ni kanske är fundersam till varför jag är vaken såhär länge, men det behöver ni inte vara i så fall... jag sov ju så länge idag förstår ni att jag inte har hunnit blivit riktigt trött än. Men eftersom skolan kallar rätt tidigt imorgon antar jag att det är dags även för mig att knoppa. Så godnatt med er! :)


Grekisk sallad (isbersgsallad, gurka, körsbärstomater, rödlök och fetaost) tillsammans med några pilgrimsmusslor fungerade riktigt bra! Även om jag kanske inte är alltför förtjust i denna rätt så smaklösa variant av skaldjur...