HAPPY NEW YEAR

2011-12-31 @ 17:23:00

Klänning - Weekday

Såhär ser jag ut ikväll då det nya året ska firas in! Det är nyårsafton och kvällen kommer jag att tillbringa hos Johanna till en början där det vankas middag med fina flickor. Sedan drar vi vidare till en lokal i Alfta där själva nyårsfesten äger rum. Jag hoppas på en trevlig kväll och önskar er detsamma! Gott nytt år! :D

A week ago

2011-12-31 @ 14:46:50
Idag är det en hel vecka sedan det var julafton. Vad fort dagarna går! Jag tog lite bilder under självaste julaftonen så här kommer en bildbomd varpå jag låter bilderna tala för sig själva :)


















GOD JUL

2011-12-24 @ 15:25:28

Dan före dopparedan

2011-12-23 @ 22:11:00
Cirka två timmar kvar tills klockan slår över till den 24 december. Julafton, det vill säga. Varje år vid den här tidpunkten känner jag mig som ett litet barn igen, som knappt kan bärga sig till allt som har med julafton att göra - gemenskapen, tomtegröten, Kalle Anka, julklapparna, julmaten med mera. Det är ju så himla, himla mysigt! :)

Bror med familj dök upp idag så nu fattas bara syster med familj, som dyker upp imorgon bitti, innan vi alla är samlade här på Bivägen, redo för ännu en jul tillsammans. Åh, vad jag längtar ♥


Full fart när Thomas is in the house!

Breathe me

2011-12-22 @ 17:46:48


Sia – Breathe Me

"Help, I have done it again
I have been here many times before
Hurt myself again today
And, the worst part is there's no-one else to blame

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me
I am small
I'm needy
Warm me up
And breathe me"

Jullov med julbord

2011-12-21 @ 21:08:53
Julavslutning på skolan idag med sång, tal och fika. Sedan lämnade vi skolan och den allra sista höstterminen bakom oss och välkomnade jullovet med öppna armar! Helt underbar känsla! Tre veckors ledighet kunde verkligen inte komma lägligare. Det ska bli så oerhört skönt att bara få vila och ta igen sig efter den här hektiska hösten. Jag kan inte tänka mig något bättre just nu!!

Jag och Johanna firade in jullovet genom att brumma iväg till Harsa på eftermiddagen för att äta julbord. Bara hon och jag, som ett gammalt gift par. Sött va? Riktigt mysigt hur som helst och himmelskt gott! Jag. Älskar. Julmat. En av de bästa sakerna med hela julen skulle jag säga :)


A christmas gift to myself

2011-12-21 @ 20:22:46


Klickade nyss hem dessa skor från Scorett som en julklapp till mig själv... en väldigt fin sådan om jag får säga det själv! Jag har insett att jag faktiskt är i behov av en svart sko som går att använda både till vardags och till lite "finare" tillfällen, så att säga. Därför kommer dessa att komma till väl användning, det är jag säker på! :D


It's beginning to look a lot like christmas

2011-12-20 @ 22:03:53


De senaste dagarna har julstämningen verkligen infunnit sig i vårt hus, och därmed även julstämningen inom mig. I söndags sysslade vi nämligen hela dagen med att rulla köttbullar, koka knäck, baka saffransskorpor och likaså rocky roads. Allt i takt med julmusik, så klart. Granen klädde vi igår och idag har vi tillbringat eftermiddagen i Bollnäs för den allra sista julhandlingen. Julklapparna har nu alltså intagit sina platser under julgranen... alla utom mina. Mamma litar inte riktigt på att jag håller händerna i styr. Det kanske hon gör rätt i... jag är nyfiken som få ;)

Stockholm

2011-12-18 @ 23:19:15
Okej, jag vet att det idag är två veckor sedan vi kom hem från Stockholm, och jag har fortfarande inte uppdaterat er om detta. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Det är mitt motto i alla fall!!!

Hur som helst. För att göra en lång historia kort åkte vi, det vill säga treorna från vår skola, tidigt på torsdagen ner till Stockholm för att gå på SACO-mässan. Vi övernattade sedan på hotell och dagen efter (efter vårt besök på riksdagen) när de andra gav sig tillbaka hem igen stannade jag, Britta, Sofie, Johanna, Amanda och Julia kvar i huvudstaden över helgen. Då passade vi på att mysa en hel del, shoppa en hel del och äta en hel del. Vi hann även testa på Stockholms nattliv vilket fick plus i kanten! Summan av kardemumman - bästa helgen på länge!!

Nu får bilderna tala för sig själva... :D


Ett av diverse olika seminarium på SACO-mässan


Middag på Vapiano med klassen...


... följt av bio!




Efter lördagens intensiva shopping åt vi middag på favoritstället Bamboo City






Avslutade sedan kvällen med en utgång på Ace

Bulgurmix med halloumi

2011-12-18 @ 17:08:31


Jag upptäckte precis denna bild i min mobil på något jag snodde ihop till mig själv en dag tidigare i veckan när jag var ensam hemma. Jag var döhungrig och hade ingen aning om vad jag skulle äta men jag tog det som fanns hemma i stort sett och det blev gott! Stekte på lite salladskyckling först samtidigt som jag kokade bulgur (bulgurmix för att vara exakt, med äpple, pumpakärnor, ingefära och chili). Blandade sedan ihop detta tillsammans med en avokado och soltorkade tomater och åt denna röra med stekt halloumi vid sidan av. En salt och kryddig kombination, så ett stort glas vatten till är att rekommendera ;)

One drink became many more

2011-12-17 @ 22:39:21
Njuter av känslan av att inte ha tonvis med plugg att ta tag i över helgen. Första gången på väldigt länge! Under veckan som gått har jag fått hela fem prov plus tre inlämningar överstökade. Sjukt krävande men minst lika skönt såhär i efterhand. Nu återstår det bara två prov att göra innan det efterlängtade jullovet! Kämpa på bara, kämpa på...

Jag måste bara berätta om gårdagen som var himla trevlig! Min fina vän Lina fyllde 18 år så vi var ett gäng tjejer hemma hos henne för att fira. Det blev glöggmys med chokladpraliner och cheesecake samt sång och paketöppning så klart. Under tiden började vi så smått att korka upp alkoholhaltiga drycker och innan det var färdigt var förfesten i full gång. Framåt midnatt drog vi oss ner på byn där vi käkade pizza och hängde på Bonden till stängning. Riktigt rolig kväll som resulterade i en klen Petra idag... men har man så kul som jag hade igår är det värt det! :)

Denna lördag har spenderats i Kammahav för den årliga lilla julaftonen med släkten. Det blev även födelsedagskalas för minsta kusinen som fyller år i juldagarna. Därför fick vi förutom skinkmackor, julmust, glögg, pepparkakor med mera, även tårta. Mums! Sedan blev det julklappsutdelning där även jag lyckades håva in några klappar, även fast vi egentligen inom släkten slutar att ge vid 15 år. Jag älskar att jag är släktens undantag... hihi ;)


Gruppbild från igår som jag snodde av Evelina

Tredje advent

2011-12-11 @ 22:42:00
En lugn och mysig helg var precis vad jag behövde för tillfället. Nu känner jag mig mycket piggare! Hostan får jag väl dock räkna med att hänga kvar ett tag till, även om den vid det här laget är mycket bättre. Tack och lov för det!! :)

Just nu sitter jag bara och inväntar mamma som jag ska hämta från busstationen om drygt en timme. Hon har nämligen varit i Stockholm sedan i fredags så jag har varit all by myself hela helgen. Eller, inte riktigt, hundarna har ju varit hemma och sedan har jag haft sällskap av fin fina vänner om kvällarna. Men resterande timmar av dagarna har varit lite tråkiga måste jag säga... jag gillar det bättre när mamsen är hemma! Det positiva är väl dock att jag har fått en hel del plugg undanstökat här i min ensamhet, vilket var välbehövligt.

Nu ska jag minsann adventsfika och kolla ikapp på julkalendern (som jag för övrigt ÄLSKAR!) som jag missat de senaste dagarna. Och så ska jag njuta av att jag är ledig imorgon. Woop woop!

Mår som en påse skridskor...

2011-12-08 @ 20:16:06

Förlåt kära ni, för att jag fortfarande inte har skrivit något sedan jag kom hem, som jag lovade er att göra. Ursäkten till det är att jag glömde min mobilladdare i Stockholm och utan den kan jag inte överföra bilderna till datorn och utan bilderna tyckte jag inte att det var någon idé att skriva något alls. Jag väntar helt enkelt tills jag har fått tillbaka sladden, så ni får hålla ut lite till :)

Annars har det inte hänt mycket hittills den här veckan. Inget ovanligt i alla fall. Jag har blivit sjuk igen, men det är ju inget ovanligt vid det här laget. Hela den här jävla skithösten har jag ju varit sjuk. Så. Jävla. Less. Idag tvingade mamma iväg mig till doktorn i alla fall eftersom jag bokstavligt talat håller på att hosta upp mina inälvor. Det blev dock en otrevlig upplevelse som slutade i tårar och min tredje flaska Cocillana utskriven. Jag undrar om jag kan kalla mig för missbrukare nu, så mycket Cocillana som jag häller i mig.

Just nu vill jag bara bli frisk och så vill jag att tiden ska gå fort tills imorgon kväll då mina favorittjejer kommer hit och piggar upp mig. Myskväll med götta och Idol-final gör nog susen ♥