Bloggpause

2010-06-30 @ 13:58:40
Hej kompisar! Det kommer att bli en liten bloggpause här på bloggen nu. Som vissa av er redan vet så flyttar vi till helgen, vi får nycklarna på fredag och flyttlasset går på lördag. Så det är fullt upp nu! Men den främsta anledningen till att jag inte kan blogga är för att de stängde av både telefon och internet för oss igår för att nu koppla in det till vårt nya hus. Just nu skriver jag via mobilen så jag vet inte om det kommer att fungera, men jag hoppas det. Nu vet ni iallafall varför det blir dött här ett tag framöver! Ha det bra så hörs vi när vi hörs helt enkelt! :)

Shoppingrus

2010-06-28 @ 20:27:27
Åkte hemifrån strax efter halv åtta imorse och kom hem ungefär halv sju ikväll, har varit i Gävle med Sofia hela dagen. Vi har strosat runt på stan i finvädret och shoppat loss. Sofia var även hos tandläkaren och satte i tandställning, så det var i själva verket därför vi åkte dit. Men jag tackar ju aldrig nej till att shoppa ;) Köpte en himla massa fint så nu går det ett "shoppingrus" genom hela kroppen! Så jag ska ta vara på det nu och göra någon nytta. Vi hörs då, huj!

Rainbow

2010-06-27 @ 21:39:31
Den här fina sommardagen har jag spenderat i Kilafors i min systers stuga. Vi har solat och badat och avslutade dagen med att äta färskpotatis, romsås och regnbåge som Johan och Emil fiskade upp igår. Det var det godaste jag ätit på länge måste jag säga! En kanondag helt enkelt som ni får ta del av här under!
















Låt oss gå i eld

2010-06-27 @ 20:41:57
Har nyligen upptäckt Oskar Linnros på spotify och fastnade speciellt för den här låten: Oskar Linnros – Genom eld. Ibland har låtar en förmåga att bli otroligt fina bara genom en berörande text.

"Brukade hata mig själv
Måndag-fredag blev en kedja kring min fot
Men det är nånting ikväll
Som får mig att tro att vi kan gå genom eld

Bara för kväll
Håll den tänd
Vi kan gå I eld


Vi äter skiten så vant

Att vi börjat gilla smaken utav skit
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Jag börjar tro att, jag börjar tro att vi kan gå genom eld

Bara för kväll
Håll den tänd
Vi kan gå I eld

Låt oss gå I eld"

"Midsommar hade inte kunnat blivit bättre"

2010-06-27 @ 20:16:52
Det blev inte så många bilder tagna i fredags när vi firade midsommar i min stuga, men jag slänger in några stycken iallafall. Vi hade hur som helst en supermysig kväll, natt och dag tillsammans. Efter att vi hade suttit på altanen i x antal timmar och spelat kort, druckit vin, ätit grillat och andra godsaker så trippade vi ner till sjön vid tolv tiden och bastade och badade näck. Därefter satt vi ytterligare några timmar och spelade kort innan vi tillsist slocknade klockan fyra. En sak är då säker, midsommar hade inte kunnat spenderats på ett bättre sätt och det har jag mina fina vänner att tacka för. ♥










Öjeparken

2010-06-26 @ 17:59:14
Slänger in lite bilder sedan vi firade in sommarlovet i öjeparken nu innan jag ska cykla upp på byn för att möta upp Britta, Sofie, Julia och Johanna. Vi ska hyra film och köpa götta och sedan dra oss hem till Julia för en myskväll. Puss!


















Midsommarafton

2010-06-25 @ 15:39:04
Det blev en otroligt mysig och trevlig kväll igår, tog en hel drös med bilder så det kommer att komma upp när tillfälle ges för det. Nu ska vi åka och hämta upp Britta och Sofie för att dra till min stuga och fira midsommar. Det blir gott att äta och gott att dricka, en hel mysig kväll alltså! Senare ikväll kommer Julia också dit och sen sover vi över där. Så vi hörs imorgon! Glad midsommar gott folk :D

Finito

2010-06-24 @ 19:08:56
Vi har nu jobbat färdigt på plantskolan vilket betyder att det är äntligen sommarlov på riktigt, och det ska firas! Ska strax cykla till öjeparken där jag ska träffa upp mina vänner Britta, Wilma och Eve = plantskolegänget. Vi ska skåla in sommarlovet!

Dessa låtar kommer alltid påminna mig om plantskolan, vi har vi nött dem under dessa veckor och vi kommer även att nöta dem ikväll.
Lena – Satellite
Stromae – Alors On Danse - Radio Edit
Shakira featuring Freshlyground – Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup (TM) Song)

I know a place where the grass is really greener

2010-06-23 @ 22:14:47
Har just kommit hem från stugan efter att ha spenderat hela kvällen där uppe. Vi har förberett för sommaren så vi har städat, bäddat sängarna, klippt gräsmattan, satt upp markisen m.m. Det var sjukt mycket mygg så jag kliar sönder mig just nu! Är helt slut efter den här långa och intensiva dagen så jag ska bara duscha av mig allt myggmedel och sedan direkt hoppa i säng. Godnatt med er!


Hundarna svalkade sig i sjön.

Slavarbete

2010-06-23 @ 16:55:27


Slavarbete på plantis stod på vårat schema för idag! Vi har hackat, krattat och skottat mossa och annat ogräs från marken för att sen skjutsa det i tunga skottkärror. Vårat humör har inte varit på topp idag kan jag säga, vi ville kötta allt och alla! Och förresten, våra ryggar är skadade för livet...

Vi är vikingar

2010-06-22 @ 20:18:28
Två dagar klar, två dagar kvar. Det känns skönt, det kommer gå fort nu. Det är dock inte skönt när det är såhär varmt ute för då är det kokande hett inne i växthusen så att vi nästintill svettas bort! Men men, vi är väl vikingar? ;) Ikväll har jag varit ute på en promenad med hundarna och nu har jag precis stoppat i mig lite mat i magen så nu är jag mätt och belåten. Ska fixa matlåda till imorgon nu och sen funderar jag starkt på att duscha och sen lägga mig och kolla på en film eller nåt. Känner mig lite krasslig, fryser och svettas om vartannat, så det är väl lika bra att lägga sig. Vi hörs imorgon kompisar!


Wilma är väldigt ansvarsfull på jobbet!

INSPIRATION

2010-06-21 @ 20:18:34

http://lookbook.nu/

There are boxes all over my room

2010-06-20 @ 22:29:02
Idag har jag varit duktig och flyttpackat hela dagen så nu står det flyttkartonger över hela rummet. Det i stort sett ända jag har kvar i mitt rum är kläderna i garderoberna men det packar man ju ner i sista sekund. Så jag har kommit långt nu! Nu ska jag ta en dusch innan jag ska krypa ner i sängen och kolla på några avsnitt av Glee. Sen måste jag sova och ladda för en ny arbetsvecka! Bara fyra dagar kvar nu! :)

HANG WITH ME

2010-06-20 @ 16:23:14

We're halfway

2010-06-19 @ 12:29:31
Har jobbat en vecka på plantskolan nu, med undantag för i torsdags då jag var i Sandviken på begravning. Så nu har jag avklarat halva tiden där, och det känns rätt stabilt. Förutom att man blir helt slut av att kliva upp före sex och komma hem efter fyra! Men inatt har jag fått många timmars sömn så nu är jag nog på banan igen. Ett stort plus den här veckan var att i onsdags lyckades jag och Britta haffa lyxjobbet; att måla dörrar. Det var ett happy moment på plantis. Här kommer lite bilder när vi sliter.






Förebild på den slitna dörren...


...och efter, tadaaa!

Life is terribly unfair

2010-06-14 @ 20:04:00
Våran älskade Leif Hellsén, må du vila i frid! Vi kommer alltid att minnas dig i ljust minne, som en otroligt snäll och glad person. Det är omöjligt att förstå sig på livet, hur kunde det här få hända? Livet är fruktansvärt sårbart och man kan inte ta något för givet. Alla mina tankar går till dig Amanda, min vän, jag vet hur du har det. Att du ska få gå igenom samma sak som mig känns så overkligt och orättvist, ingen förtjänar det. Jag hoppas du vet att jag finns alltid här för dig. Sov gott, min kusin ♥

Plantskolan

2010-06-13 @ 22:27:47
Oj, vad jag har varit duktig idag! Har grejat och stått i med allt som har med flytten att göra hela dagen, eller ja, efter tolv då jag vaknade vill säga. Har städat olika möbler som ska säljas, flyttpackat i mitt rum och sist men inte minst så har jag målat två fåtöljer. Så nu känner jag mig nöjd! Sitter här och pustar ut nu bara och laddar över en ljudbok till mobilen som jag ska lyssna på på plantskolan. Ska jobba där i två veckor med start imorgon. Gruvar mig riktigt rejält då jag jobbade där även förra året och det kan vara något utav det tråkigaste jag har gjort. Men men, det är värt det när lönen kommer! Det är så man får se det ;)

Examens firande

2010-06-12 @ 23:53:46
Idag har jag spenderat nästan hela dagen hemma hos min faster där det har varit examens fest för min kusin, världens bästa Kattis. Vid två var vi ditbjuden och för ungefär en timme sedan kom vi hem. Vi fick god mat och tårta samt gott att dricka under kvällens gång. En väldigt lyckad dag/kväll med andra ord och en hel drös folk, tror vi var uppemot 50 pers! Och återigen får jag bevisat att jag har världens underbaraste släkt. Vad skulle jag göra utan er? ♥

Sommarlovet är här!

2010-06-12 @ 12:35:36
Och det firade vi igår med en galen kväll! Stundvis kanonkul men ibland lite mindre kul. Allt som allt var det iallafall en bra kväll! Vid halv fyra kom Johanna, Britta och Sofie hem till mig och så sparkade vi igång kvällen ute på vår altan. Vi satt där och åt exotisk planka med gott drickbart och bara hade det mysigt med infravärmen på tills klockan var åtta. Sen drog vi vidare på fest hos Anton och det var väl där den mindre roligare delen av kvällen började. Men det hade sina höjdpunkter där med. Vid ett tiden drog jag, Britta och Sofie hem och sov. End of story.










Bilder från klassens dag

2010-06-11 @ 13:31:36




















Jag hade en väldigt rolig dag igår tillsammans med klassen i vår lärares stuga. Till en början var inte vädret på topp så då tävlade vi i kubb och vårat lag (bild 3 + Britta) spöade skiten ur alla andra lagen. Sen fikade vi i massor och så småningom kikade sig solen fram och det blev kanonväder. Då lade vi oss på bryggan och stekte, lyckades även doppa mig en sväng i det kalla vattnet. Tack SP1 för en härlig dag! :)

100610

2010-06-10 @ 23:59:55
Lovade ju er bilder från dagen med klassen ikväll men ni får faktiskt vänta på dem tills imorgon. Jag har nästan nyss kommit hem, har spenderat kvällen med min Jenny. Vi var på Atlantic och åt en varsin sallad och njöt av sommarvärmen innan vi cyklade hem till henne. Där färgade vi håret på mig först och sen kollade vi på Sherlock Holmes och käkade götta. Tack för en mysig kväll älskling. Du är bäst! ♥







Klassens dag

2010-06-10 @ 11:50:24
Var i skolan i en halvtimme idag och skrev ett prov som är avgörande för mitt betyg, så jag hoppas det gick bra. Nu sitter jag här och väntar på att Jullan ska komma och hämta upp mig så ska våran klass åka upp till en stuga och spendera dagen där. Det är fint väder och bikinin är på så jag hoppas vi kan sola och bada i massor! Har kameran med mig också så förhoppningsvis kommer det upp ett gäng bilder ikväll. Vi hörs då!

PARACHUTE

2010-06-10 @ 10:51:13

The very last test

2010-06-09 @ 23:11:48
Skulle egentligen iväg och spela kubb i öjeparken med några vänner ikväll men tråkigt nog var jag tvungen att stanna hemma för att plugga till det absolut sista provet jag ska göra imorgon. Har ägnat större delen av kvällen till det men jag har också suttit vid tv:n, ätit jordgubbar och kollat på ett superduper spännande avsnitt av Grey's anatomy. Kissade nästan på mig ett tag för jag var så nervös! Vet inte om jag kan hålla mig till nästa vecka för att se fortsättningen, men jag ska försöka... Nu ska jag gå och lägga mig och plugga lite till inför spanska provet. Ha det bra så hörs vi imorgon!

Sjung om studentens lyckliga dag

2010-06-09 @ 16:06:37
Eftersom vi var lediga idag så åkte vi ner på byn och tittade på studenterna som sprang ut genom skolan för sista gången. Lyckos dem! Blir lite avundsjuk när jag tänker på det, vi har ju hela två år kvar tills det är våran tur. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Efter vi hade varit i öjeparken och kollat på när de delade ut stipendierna så åkte jag, Julia, Britta och Sofie hem till Jullan där vi satt på altanen och åt marängsviss fast med jordgubbar samtidigt som vi spelade kort. Nu sitter jag här bara och tänker göra det en stund till innan jag ska göra något vettigt. Later dudes!

100608

2010-06-08 @ 23:16:52
Idag har man fått lite försmak på sommarlovet. Egentligen kan man ju redan säga att jag har sommarlov nu, men ändå inte. På fredag är det liksom officiellt! Idag har jag iallafall varit ute och klippt gräsmattan vilket tog en timme mer eller mindre. Jag hatar verkligen att klippa gräset, det är så fruktansvärt tråkigt. Men det är ju sånt som måste göras helt enkelt! På eftermiddagen åkte jag och mamma till Bollnäs en sväng. Gick runt och strosade och handlade lite här och var. Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket vettigt, men har precis kollat på två avsnitt av Cougar town. Nu tror jag att jag ska lägga mig och läsa lite. Godnatt!

DANCING ON MY OWN

2010-06-08 @ 21:45:43

Blueberries and bananas

2010-06-08 @ 12:55:18
Hej blöööggen! Har nästan nyss vaknat, sitter här och äter en skål fil med bananer och färska blåbär. Asgött. Det är såhär att jag är klar med alla kurser så jag är ledig idag och imorgon. På torsdag ska jag bara till skolan en snabbis och skriva ett sista prov och sen på eftermiddagen ska klassen dra ut till en stuga och mysa. Sen på fredag är det ju avslutning, så det blir en väldigt skön vecka. Synd bara att det är tråkigt väder... Hur som helst, jag hade en kanonbra helg i Sandviken! Vi hade riktigt tur med vädret, på lördagen var vi i Högbo hela dagen och åt lunch, lekte i lekparken, solade och tog även årets första dopp. Tog en del bilder som jag ska visa er också. Vi åkte iallafall hem igår morse så jag åkte direkt till skolan då. Sen på eftermiddagen hann jag nästan bara hem och äta innan jag gick till IP och tränade spinning, push och core. När jag hade tränat klart så duschade och bastade jag med Lina innan jag sen tog sällskap med Julia och promenerade hem till Britta. Där spenderade jag kvällen med henne, Julia, Johanna och Sofie. Kom hem mitt i natta så därav ingen uppdatering fören nu. Men ni klarade er nog! Här kommer en bildbomb från helgen:



















Babysitter

2010-06-04 @ 15:33:29
Nu sticker jag till Sandviken och blir där hela helgen för att vara barnvakt åt mina älskade syskonbarn. Bikinin är nerpackad så jag hoppas på fint väder så att vi kan åka och bada! Vi hörs på söndag när jag kommer hem. Ha en bra helg kompisar!

Soon it's time

2010-06-03 @ 22:19:42
Vet ni vad? Idag är det exakt en månad kvar tills vi flyttar! Även om det börjar kännas liiite vemodigt att lämna det här huset där jag har bott i 13 år så längtar jag som en tok till vårat nya hus. Det är så himla fint där och det ska bli skönt för oss att få en ny start på ett nytt ställe. Idag har vi donat med flytten och allt vad det innebär. Har bl.a fotat sånt som ska säljas och lagt upp på tradera alldeles nyss. Sitter här nu och äter glass, hallon och chokladsås för att stilla sötsuget lite men nu ska jag börja tänka på refrängen. Ska lägga mig och plugga lite hade jag tänkt. Sov gott så hörs vi imorgon!


I am almost done

2010-06-03 @ 15:07:58
Idag hade jag bara en lektion sen fick jag veta att jag var klar med samhällskunskap A kursen så vid lunch hade jag slutat. Sedan jag kom hem har jag suttit och jobbat på de två sista arbetena i svenskan och alldeles nyss skickade jag in dem till Anette så nu är jag klar med kursen svenska A också. Det enda jag har kvar nu är muntliga nationella i spanska och ett ekologiprov i naturkunskap, sen är det finito! Äntligen kan jag se ljuset i tunneln av allt plugg!

The prom

2010-06-02 @ 20:21:18
Har varit och kollat på balen ikväll i Voxna, det var väldigt fina flickor och pojkar måste jag säga! Längtar tills det är min egen tur, det blir en dag man sent kommer att glömma. Hur som helst, sitter här och pluggar nu men som ni ser så går det inte direkt framåt. Är så sjukt trött på skolan och plugg så jag vill bara spy på allting, MEN det är bara att hålla ut... Jag ska göra ett ryck nu innan Grey's anatomy börjar! Ha det gött!

INSPIRATION

2010-06-02 @ 15:00:40

http://blogg.aftonbladet.se/sofissnapshots

Official summer

2010-06-01 @ 23:51:54
Idag är det den första juni vilket betyder att det är officiellt sommar! Det känns ju askalas. Det har även varit kanonväder ute idag. Låg ute och solade ett tag när jag kom hem från skolan men det började krypa myror över hela mig så då gav jag upp, hann få en liten bikinirand åtminstone. Resten av kvällen har jag pluggat förutom då jag var ute och sprang, duschade, kollade på säsongsavslutningen av Desperate housewives och dubbelavsnitten av Cougar town. Idag fyllde även min faster år men jag fick skippa kalaset för att plugga... Det sved. Men men, snart är alla kurser avslutade så det känns skönt! Nu ska jag hoppa i säng. Godnatt med er!

ALMOST EVERYTHING

2010-06-01 @ 15:44:57