Sky's the limit

2009-10-31 @ 16:10:57


WE'RE GOING HOME

2009-10-30 @ 13:46:00
Om ungefär en kvart ska vi gå ut med soporna och sen bege oss mot bussen som ska ta oss till tåget som ska ta oss hem igen. Igår var vi på bio på kvällen, vi såg the ugly truth och den var skitbra! Så himla rolig. Idag har vi ägnat dagen åt att städa, diska och packa. Nu kokar vi makaroner. Hörs då huj!

UPPSALA

2009-10-28 @ 20:44:32
Här kommer en liten rapport från Uppsala, vi har det jättebra! Internet har dock krånglat lite så vi fick inte igång det igår när vi kom fram, men nu så. Vi kom iallafall in i lägenheten, efter mycket om och men, vid åtta tiden igårkväll och då gick vi till pizzerian här i närheten och köpte med oss pizza hem. Sen låg vi i soffan och kollade på 17 again. Idag har vi varit på stan hela dagen och shoppat, vi kom hem runt sju och då satte vi igång och gjorde tacos. Just nu sitter vi i soffan och äter vindruvor och chips samtidigt som vi tittar på bonde söker fru, och därefter blir det greys anatomy och antagligen nån film efter det med. Nu ska jag återgå till onsdagsmyset!

THE SHOW

2009-10-27 @ 14:48:54

HÖSTLOV

2009-10-27 @ 14:45:42
Det är så fruktansvärt skönt med höstlov, det kunde verkligen inte sitta bättre än den här veckan. Om ungefär en halvtimme åker jag fram till bussen för att sen åka vidare med tåg till Uppsala, tillsammans med min bästa vän Sofia som jag har saknat mycket nu när jag har varit borta. Vi ska vara där tills på fredag och vi kommer bo i min kusin och hennes pojkväns lägenhet för de är i Thailand. Riktigt laddade är vi, det ska bli så himla roligt. En massa shopping och mys, kan det bli bättre?

INSPIRATION

2009-10-26 @ 22:23:58

http://stockholmstreetstyle.feber.se/

Utbytesvecka i Spanien

2009-10-26 @ 21:53:46
Måndag: Vi följde med de till skolan och var där mellan 8 och 14. Vi fick vara med på lektioner, både med deras klass och med andra klasser. Efter skolan så gick vi tillsammans med våra respektive "partners" från familjen, samt en del lärare till Buñols bästa restaurang där vi åt trerätters middag till lunch där själva huvudrätten bestod av paella. Mattiderna var en väldig stor skillnad från Sverige: de åt frukost både innan de åkte till skolan vid 7 och på skolan av egen matsäck vid 10-11, sen åt de lunch efter skolan mellan 14-16, och sen åt de middag mellan 21-22. Hur som helst, efter vi hade ätit upp så gick vi till en borg i Buñol och gick på en rundtur där tillsammans med en guide. Sen på kvällen skulle våra partners plugga till ett prov så då stannade vi fem kvar i Buñol och åt chocolate con churros och pratade i några timmar tills våran skjuts kom och vi åkte hem för att äta middag och sova.

Tisdag: Idag vandrade vi tillsammans med ett helt gäng ungar på en ålder av 11-12 år som betedde sig som vilda apor. Våra partners hade prov så de kunde inte följa med. Vi gick iallafall runt på en himla massa berg där i 6 timmar, mellan 8 och 14. Enligt lärarna så hade vi gått 1½ mil men enligt oss kändes det mycket längre, så jag vet inte riktigt. Långt var det iallafall men det var fina utsikter. Efter att vi hade vandrat färdigt hade våra partners en lektion till som vi fick vara med på varav vi fem var så trötta på att vi halvsov oss igenom. När vi hade slutat så gick jag och Lina med våra partners hem till Carlos och åt lunch där. När jag kom hem hade jag bara en kvart på mig att byta om och fräscha till mig innan vi åkte allihopa till Valencia till ett av Europas största shopping center där vi spenderade resten av kvällen. När vi kom var det som vanligt dags för middag och sovdags.

Onsdag: Vi med våra partners samt två lärare tog tåget in till Valencia, som är Spaniens tredje största stad. Där besökte vi en katedral, ett museum med målningar av Sorolla, åkte runt i en turist buss, kände på havet m.m. Det var en fantastisk dag, vi hade så sjukt roligt! När vi kom tillbaka till Buñol så gick vi hem till Mabels mormor för Julia höll på att kissa på sig (haha!) och sen till en park där satte vi oss och pratade med våra partners innan vi åkte hem.

Torsdag: Idag tog vi också tåget till Valenica där vi spenderade dagen på ett jättestort akvarium. Där fanns en hel drös med olika sorters fiskar, pingviner, sälar, valrossar, delfiner, hajar, valar, fåglar osv. Det var också en otroligt bra dag! Det är så fascinerande med såna djur, och delfinshowen var absolut bäst. Delfiner måste vara världens vackraste djur! Efter vi var klar där på eftermiddagen någongång så gick vi till McDonalds och åt lunch där innan vi tog tåget hem igen. Väl hemma i Buñol igen så tog vi bussen till en "sporthall" där vi kollade på en gymnastik uppvisning av små flickor medans vi umgicks. Därefter åkte vi hem där middagen väntade.

Fredag: Idag var det dags för oss att följa med de till skolan igen, och lika som första dagen så var vi på olika lektioner med olika åldrar. Efter skolan så åkte vi upp på bergen hem till Mabel där Lina bodde. Där fick vi en mycket god paella som hennes pappa hade gjort till oss alla. Senare på eftermiddagen åkte vi till en slags ranch där vi fick rida, åka häst och vagn, vara med på tjurfäktning, sitta på tjurar osv. Det var ju lite annorlunda om man säger så, men väldigt kul att få vara med om och se hur det gick till. Sen åt vi en gemensam middag på en restaurang tillsammans med alla värdfamiljerna samt en del lärare med deras familjer. Framåt tolv tiden åkte vi hem och bytta om för att gå ut och festa tillsammans med de. Det var dock inget drag på barerna på fredagarna utan det var på lördagarna, men vi hade kul ändå! Vid tre tiden åkte vi hem och hann sova i två timmar sen var det dags för oss att bege oss mot flygplatsen för att sen lämna Spanien vid 8 och landa i Sverige vid 14. Det var jobbigt att säga hejdå till de alla och lämna de men det var samtidigt skönt att komma hem sen.

Det har varit en otroligt rolig vecka och en grym upplevelse. Vi har alla växt så otroligt mycket, det här blir ett minne för livet. Jag ångrar mig inte en sekund att jag åkte och jag längtar redan tills de kommer hit i februari.


"Always look on the bright side of life."

HOLA!

2009-10-26 @ 16:04:53
Borta bra men hemma bäst. Nu är jag på svensk mark igen efter en fantastiskt rolig vecka i Spanien. Vi landade i lördags men då hoppade jag av tåget i Gävle och sov i Sandviken hos min syster för mamma var där, så jag kom hem till byn igår. Då var jag dock så trött så jag nästan stupade i säng och idag har jag kollat lite tv och packat upp osv, därav ingen uppdatering förns nu. Jag lovar att jag ska knåpa ihop ett inlägg om hur veckan såg ut dag för dag, så håll utkik efter det!

ADIOS

2009-10-18 @ 09:37:29
Snart kommer Julia och hämtar upp mig och så hämtar vi upp lite fler tjejer innan vi styr våran kos mot Arlanda och Spanien! Jag är riktigt nervös men jag hoppas iallafall att det blir en grym upplevelse och att vi kommer ha sjukt roligt! Det blir ju vad man gör det till, inte sant? Har jag tur så kanske jag får tillgång till en dator där borta så jag kan slänga in nån uppdatering, om inte så hörs vi om en vecka! Ta hand om er.

FOR YOU I WILL

2009-10-17 @ 23:09:38

EFFEKTIVT

2009-10-17 @ 23:05:26
Har hunnit med en hel del idag trots att jag faktiskt sov till tolv och kände mig riktigt utvilad när jag vaknade. Jag kickstartade dagen med att inviga mitt nya knäskydd på en springtur. Sen har jag röjt undan ungefär halva mitt rum (utifall att målaren skulle komma nästa vecka då jag är borta), beställt soffan till mitt nya rum, målat naglarna och packat för fullt. Jag har kanske inte berättat det så invecklat men imorgon åker jag alltså till Spanien tillsammans med fyra tjejer från min klass. Vi ska till en stad som heter Buñol som ligger lite utanför Valencia, där vi ska ha praktik på en skola. Vi kommer att bo hos en varsin värdfamilj och förhoppningsvis ha skitroligt! Två dagar kommer vi vara på själva skolan och de andra dagarna kommer vi göra andra utflykter. Nu ska jag borsta gaddarna och hoppa i säng, buenas noches!

MC DAVID

2009-10-17 @ 15:31:37



Det här knäskyddet köpte jag igår på sportbolaget. Äntligen! Orkar inte med mitt gamla för en sekund längre, det är så uselt. Med tanke på priset på det här nya så hoppas jag att det är allt annat än uselt. För er som inte vet det så har jag problem med mitt knä, själva "skålen" som knäskålen ligger i är inte tillräckligt djup så den vill inte riktigt ligga på plats alla gånger, tyvärr. Under mindre än ett års tid så har den hoppat ur tre gånger, och det är ju inte det roligaste precis. Så nu hoppas jag på dig McDavid!

Spanien 2009

2009-10-17 @ 15:22:30
I ÅK9 åkte min spanskaklass till Spanien, La pineda.



























































SWEET AS CANDY

2009-10-16 @ 23:23:26
Precis som låten neranför berättar så har jag haft fredagsmys ikväll med min kära mami. Kvällen började med att jag lagade mat åt oss, och det blev enchiladas. Skitgott. Mat är bäst. Sen har vi kollat på Idol och käkat götta. Idol var ovanligt bra ikväll, grymt måste jag säga! Inte helt otippat dock då det var Michael Jackson tema. Under programmets gång så pratade jag med Sofie via sms också och helt plötsligt kläckte kvinnan ur sig det smartaste jag hört henne säga, nånsin. "Jag dör hellre fet än att aldrig få njuta av livet!" Det måste bli dagens bästa. Citerat av Sofie Ohlsson, det kunde man minsann inte tro! Ett poäng till dig darling!

FREDAGSMYS

2009-10-16 @ 19:56:10

091015

2009-10-15 @ 22:12:05
Idag har varit en skön dag. Vi hade sovmorgon och började halv ett så jag hade alarmet ställt på tio. Då klev jag upp och tog en skogspromenad med mina fina hundar på nästan en timme. När jag kom in igen så bytte jag om och fräschade till mig lite sen trampade jag iväg på min svarta blixt mot skolan. Där väntade Julia på mig och så stoppade vi oss lite potatismospudding i magen och sen hade vi endast två lektioner innan vi slutade. När jag kom hem hann jag bara äta lite och sen fick vi besök som jag umgicks med framtills att jag åkte på IP för att träna. Hade sällskap av både Lina och Britta, så det var skoj. Resten av kvällen har jag ägnat till att duscha och plugga samhälle. Nu ska jag läsa bloggar, hörs då huj!

THERE YOU'LL BE

2009-10-14 @ 20:37:30

TILL EN ÄNGEL

2009-10-14 @ 20:09:08
Grattis på födelsedagen min älskade pappa, världens bästa pappa.
Solen har lyst för dig idag, på din dag. Jag vet att du har varit med oss, jag känner din närvaro. Du har funnits i mångas tankar idag. Du är älskad av så många pappa, jag hoppas du vet det. Tänk om alla människor kunde vara som du var. Du är min förebild. Jag ser upp till dig. Och jag hatar att livet inte kunde ge dig mer tid. Jag behöver dig. Jag vill att du ska veta att jag saknar dig och älskar dig så hjärtat värker. Någongång och någonstans möts vi igen, jag längtar tills dess.    ♥




DESPERATE

2009-10-13 @ 21:06:43
Gud vilken skön dag det har varit. Började ju som sagt halv elva och slutade halv två, endast två lektioner. Så här skulle minsann alla dagar vara! Då skulle det inte finnas nåt ord som skoltrött.. Efter att vi hade slutat så fikade vi lite och sen gick jag vidare till frisören och klippte mig. Inget särskilt utan klippte bara bort det som var slitet. Nu på kvällningen har vi varit på möten på skolan. Först ett möte om praktik-resan vi ska göra till Spanien på söndag, och sen det riktiga föräldramötet för allihopa. Nu ska jag dricka en kopp te och kika på desperate housewives.

SOVMORGON

2009-10-13 @ 09:55:43
Idag och de två kommande dagarna har jag sovmorgon, och inte lite med sovmorgon heller. Idag börjar jag 10.35, imorgon 12.40 och på torsdag 12.30. Hur skönt blir inte det!? Helt underbart. Det är vi värda! Men nu ser jag att klockan börjar bli mycket så det är dags för mig att röra på mig. Ska ta och snöra på mig conversen och ta en promenad till skolan, skippar cykeln idag och tar mig till fots istället. Vi hörs senare!

091013

2009-10-13 @ 09:49:27
Det var något vajsing igår, det gick inte att varken gå in på blogg.se eller gå in på någon blogg överhuvudtaget. Skitkonstigt. Var det bara så för mig eller var det lika för någon annan? Hur som helst. Igår tränade jag på IP, när jag kom hem tog jag en dusch och sen slängde jag ihop en otroligt god fruktsallad bestående av mango, banan, äpple, kiwi och mandariner. Och så lite glass på det. Mumsfilibabba. Det avnjöt mamma och jag samtidigt som vi tittade på sista avsnittet av svenska hollywood fruar.

VECKA 42

2009-10-11 @ 22:38:39
Måndag: Skola, träna på IP (spinning, push + core)
Tisdag: Skola, klippa mig, möte på skolan på kvällen (för elever + föräldrar)
Onsdag: Pappa fyller år... :<
Torsdag: Skola, träna på IP (spinning + push)
Fredag: Skola, resten oplanerad
Lördag: Packa, Blog awards 2009 på kvällen
Söndag: Åker till Spanien en vecka på praktik!

INSPIRATION

2009-10-11 @ 22:15:22

http://rikauteliggare.devote.se/

SANDVIKEN

2009-10-11 @ 21:45:55
Jag har varit i Sandviken precis hela dagen, åkte tidigt imorse och kom hem ikväll lagomt till ensam mamma söker. Vi har varit hos min morfar och sen dragit en sväng igenom ikea. Köpt lite grejer till mitt rum som ska pimpas inom en snar framtid. Tyvärr så var det en hel del som jag skulle ha som var slut + lite som inte gick in i bilen. Men det är smällar man får ta det. Vi är ju i Sandviken ofta så i och med det har vi nära till ikea, så det löser sig vettni. Jag hoppas iallafall att målaren kommer den här veckan, det vore superb.

YOU & ME

2009-10-10 @ 18:35:34
Nu ska jag klä på mig och ta en promenad till ica där jag ska träffa Sofia för att köpa lite götta. Sen promenerar vi tillbaka hem till mig och har myskväll. Så mysigt som bara vi kan ha, hon och jag. Tänk vad bra hon är, min bästa vän. ♥

ONE OF US

2009-10-10 @ 18:30:57

LAST NIGHT

2009-10-10 @ 12:31:55
Blev ingen uppdatering igår, det fanns helt enkelt ingen tid för det. Slutade halv tre och då mötte jag upp mamma på byn där vi gjorde en del ärenden. Sen åkte vi hem och då var vi båda utsvultna så vi körde igång med maten direkt. Blev hemmagjord pizza, så gott!!! Mycket godare än köpt! Hur som helst, efter det duschade jag och började göra mig i ordning för att sen röra mig hem mot Britta där det vankades fest. Blev en väldigt lyckad kväll, det tackar man för! Idag har man all rätt att bara vara seg hela dagen. Så nu ska jag först äta lite rester från pizzan igår, och sen nöta sims. Kanon!

INSPIRATION

2009-10-08 @ 23:28:46

http://rikauteliggare.devote.se/

IP

2009-10-08 @ 16:34:30
Nu ska jag äta soppa med vitlöksbröd till. Gottigottgott säger jag då. Sen ska jag försöka plugga lite spanska innan jag drar mig ner till IP för att träna spinning och push. Efter det blir det en dusch och sen plugg hela kvällen. Huj!

COLLIDE

2009-10-07 @ 23:50:43

091007

2009-10-07 @ 16:51:49
Vi slutade tidigt idag, tjugo i två. Hur skönt som helst! Sista lektionen var inställd för vi hade gemensam lektion igår istället. Iallafall, när jag kom hem så gjorde jag scones som jag mumsade i mig här framför datorn. Men nu känner jag att jag ska gå härifrån och göra något vettigt. Ska ta på mig träningskläder, ge mina hundar lite käk och sen ta med mig dom upp i skogen och springa. Det behövs nu! Tränade inte i måndags så jag tar väl igen det lite nu då. Hörs senare!

Your voice is all I hear somehow

2009-10-07 @ 16:14:43


NIKON D40

2009-10-07 @ 16:14:34



Tänkte bara berätta att jag äger en kamera som denna ovanför, en Nikon D40. Så det är med den jag tar alla mina bilder som hamnar här i bloggen. Good to know, liksom.

VECKA 41

2009-10-06 @ 23:09:42
(Lite försenad dock, men äsch..)

Måndag: Skola, skolfotografering, träna på IP (spinning, push + core), plugga matte (SJUK)
Tisdag: Skola (matteprov + muntlig redovisning på nk:n)
Onsdag: Skola, gå en långpromenad med dogsen, plugga spanska
Torsdag: Skola, träna på IP (spinning + push), plugga spanska
Fredag: Skola (spanska prov), party hos Britta!
Lördag: Inga planer än så länge.
Söndag: Åka till Sandviken över dagen (till morfar + syster m. familj)

NO ONE SLEEPS WHEN I'M AWAKE

2009-10-06 @ 23:07:57

SURROUNDING

2009-10-06 @ 19:00:03


Det här surroundljuds-paketet hämtade jag ut idag. Kommer bli helt fantastiskt! Just nu funkar inte alla högtalare samtidigt pga. att det inte fanns tillräckligt många ingångar i min laptop, så nu lyssnar jag bara på de främre högtalarna. Men men, så kan det gå när inte haspen är på! Har iallafall beställt någon slags adapter nu som jag hoppas att det funkar med.

EMPTY

2009-10-05 @ 23:48:32
Som ni ser så är kategorierna tomma så det ekar. Det ska bli ändring på det, det lovar jag! Ska lägga in bilder osv. när jag får tid och känner för det.

Nu- sängen. Nattinatt!

HEJ!

2009-10-05 @ 22:25:05
Bloggen är back on track. Men nu är adressen, som ni kanske redan märkt, phellsen.blogg.se istället för petrahelena.blogg.se. Lägg det på minnet!
Jag ska alltså göra ett nytt försök med att blogga. Av en del anledningar kom jag av spåret i våras och lyckades aldrig komma igång riktigt igen. Nu har jag inte bloggat aktivt sen i mars så nu har jag laddat om batterierna och är redo igen.
Följ mig på bloglovin vettja!


bloglovin