Every year it's the same story

2011-08-30 @ 21:39:40

Idag slutade jag runt ett och då var jag tvungen att skynda mig ut då mamma stod och väntade på mig. Vi hade nämligen bråttom iväg till Bollnäs där en körlektion väntade mig. Döhungrig var jag också då skollunchen var äcklig, men som tur var hann jag slänga i mig en sallad i bilen på vägen dit. Körlektionen gick hur som helst bra! Något mindre bra är jag börjar bli förkyld... :( det är samma visa varje år, så fort jag börjar i skolan åker jag på det där hemska viruset! Hualigen. Ikväll har jag dock legat nerbäddad, kollat på The Vampire Diaries och druckit litervis med te. Det borde väl ändå göra susen, eller vad tror ni?! Äsch, nu bäddar jag ner mig igen...


The Vampire Diaries

2011-08-29 @ 15:42:44


Jag har börjat kolla på The Vampire Diaries, och nu är jag fast!!! Det är ju så himla bra!! Bara under den här helgen har jag hunnit sett halva första säsongen... jag kan helt enkelt inte slita mig! Det slutar alltid så spännande så efter varje avsnitt tänker jag "bara ett till". Helt klart en serie som faller mig i smaken, så jag rekommenderar den verkligen! :)

Nu tänkte jag dra igång ett avsnitt (den här gången menar jag det - bara ett!) innan jag sedan ska svänga ihop något att äta (funderar på fisk och broccolimos) för att sedan framåt sextiden dra mig iväg till gymmet. Jag och Lina har äntligen dragit tummen ur röven och ska komma igång med träningen igen. Spinning, push och core står på schemat! Åh, vad skönt det ska bli!

The last days of summer

2011-08-28 @ 21:11:27
Den här helgen har förmodligen innehållit årets allra sista sommardagar. Jag har försökt tagit tillvara på dem med långa, sköna promenader i solen. Idag fick jag även sällskap av Britta och tillsammans med våra hundar gick vi en promenad på närmare en mil. Riktigt skönt och dessutom trevligt!! Som att slå två flugor i en smäll ;)

För att avsluta de här dagarna på bästa sätt grillade vi ikväll. Fläskfilé, halloumiost, majskolvar och färskpotatis... så jävla gött! Tröttnar aldrig!! Nu däremot packar vi undan grillen för i år och säger samtidigt hej då till sommaren. Hösten ska bli mysig dock! Jag längtar efter mörkret, tända ljus, tv-serier, jeans, värmande filtar, träning, mysiga halsdukar och sköna höstpromenader :D



Två somriga bilder från en utav helgens promenader

Albertina

2011-08-28 @ 19:55:03
Vid den här tiden för en vecka sedan hade jag precis kommit hem från Skärså, där vi mötte upp mina syskon med respektive familjer för att äta på restaurang Albertina. Det var i samband med att jag hade fyllt år några dagar före som vi träffades där och de firade mig med såväl sång som paket. Givetvis fick jag också gudomligt god mat! Underbar dag med min underbara familj ♥




















Back on track

2011-08-26 @ 15:46:05
Då var skolan igång igen efter ett fantastiskt sommarlov. De första dagarna som trea är avklarade och allra redan väntar lite ledighet igen. Det känns skönt att vara tillbaka faktiskt! Ångesten som brukar infinna sig nu inför ännu ett skolår är som bortblåst... det är ju så himla mycket att se fram emot det här sista året!! Det finns äntligen ett mål att sträva mot - studenten!!! Sedan är det också verkligen på tiden att hitta tillbaka till rutinerna. Man blir så lat av sommarlov...

Med det sagt ger jag mig nu ut på en långpromenad! Sedan blir det en dusch (man vill ju inte lukta usch... höhö), hoppa i myskläderna och invänta Johanna för lite fredagsmys. Vi hade tänkt laga mat och mysa med en film eller två. Precis vad jag känner för att göra ikväll :)

Saturday night

2011-08-23 @ 20:13:47
Ni skulle bara veta vilken rolig kväll jag hade i lördags!! Kvällens plan var självklart att gå på krogen eftersom jag tidigare den veckan fick åldern inne för att göra det. Ett gäng tjejer kom till att börja med hem till mig där en liten förfest ägde rum. De firade mig med presenter och sång och jag bjöd på exotisk planka, tårta och drinkar. Senare fortsatte kvällen och natten på Tranan där det blev en riktigt lyckad första utgång. Det har jag mina fina vänner att tacka för! ♥






Seize the day

2011-08-23 @ 01:43:16
Som ni säkert vet vid det här laget innebär intensiva dagar dålig uppdatering från min sida... förlåt för det! Men det är faktiskt de allra sista dagarna på mitt allra sista sommarlov och jag försöker ta vara på dem väl. Nu tänkte jag bara slänga in två bilder på hur jag såg ut i lördags då tjejerna var här och firade mig. Mer om det imorgon dock, för nu måste jag hoppa i säng! Godnatt :)


Linne + kjol - H&M


Halsband - Ur & Penn

Tonight we're all kings and queens

2011-08-20 @ 00:09:03
Denna kväll har spenderats hemma hos min kära vän Lina tillsammans med ett gäng härliga tjejer. Vi hade kräftskiva (vissa grillade dock) och den fantastiska värdinnan bjöd på diverse olika goda tillbehör och en underbar efterrätt. Jag säger som Johanna - "hade jag bott hos Lina hade jag varit jättetjock". Otroligt mysig kväll i alla fall! Synd bara att det som bör vara fina sensommarkvällar numer liknar ruggig höst... trist tycker jag! Hösten kan väl åtminstone vänta tills vi gått in i september?! Men men, jag kan väl inte alltid få som jag vill antar jag...

Hur som helst. Tack allihop för ikväll och ett särskilt tack till Lina som ordnade allt så bra! ♥










Pocketböcker

2011-08-19 @ 15:17:07

Som jag sa igår har jag varit i Bollnäs idag och haft körlektion. Tjugo i elva var jag klar och bussen gick inte förrän en timme senare, så då gick jag på stan medan jag väntade. Åhléns hade någon slags bokrea så jag köpte fyra pocketböcker - Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn ur Hammarbyserien, samt En dag och Bara inte du. Jag har länge varit sugen på nya böcker, så jag hoppas de här är bra! Men det tvivlar jag inte på för de två första har jag hört väldigt gott om, och den tredje låg på fjärdeplats på topplistan, och författaren till den fjärde är en utav mina favoriter. Det bådar gott med andra ord! :)


My birthday

2011-08-18 @ 23:36:03
Jag har haft en bra födelsedag! Släkten kom som sagt hit ikväll för att fira mig, vi fikade och jag fick fina presenter. Det är inte dumt att fylla år måste jag säga! Nu mår jag dock illa av allt fika jag stoppat i mig... hualigen. Det kanske är tur ändå att man bara fyller år en gång om året... ;)

Nu ska jag se till att hoppa i säng för imorgon måste jag kliva upp relativt tidigt för att åka till Bollnäs och ha körlektion. Ligger fortfarande efter med sömnen sedan igår då jag i stort sett dygnade (klev upp fem på onsdagmorgon och somnade runt tre inatt) så jag känner mig väldigt trött nu faktiskt. Och med det sagt säger jag nu godnatt! Vi hörs imorgon :)


Den fina tårtan som nu är uppäten!

Like a princess

2011-08-18 @ 16:21:14


När jag vaknade imorse och så småningom gick ut i köket för att göra min frukostgröt möttes jag av det här på köksbordet (min mamma är väl för söt... världens bästa!) och blev genast påmind om att jag faktiskt fyller 18 år idag. Myndig liksom. Vuxen och allt vad det innebär. Det är lite svårt att ta in... men känns så jääävla skönt!! Som jag har väntat på detta!

Eftersom det är min födelsedag fick jag önska middag idag, och då önskade jag mig laxplanka. Med hemmagjord potatismos, sparris, räkor och hollandaisesås. Precis osm jag vill ha den! Snart är den färdig ropade mamma precis så jag ska väl börja avrunda här då. Ikväll kommer släkten hit för att fira mig, då blir det massvis med fika och tårta. Åh, vad jag tycker om att fylla år :)

Oh happy day

2011-08-18 @ 02:14:45

Idag gjorde jag som sagt halkbanan, vilket gick bra. Det var kul och lärorikt och så vidare! När det var färdigt hade jag en körlektion men hann också däremellan med att språka om livet över en fika med Inger (mammas kompis, eller min extramamma, beror på hur man ser det). Sedan ikväll har jag myst och kollat på film med Johanna, och eftersom vår vän Julia tog körkort idag (grattis igen!) hämtade hon upp oss för ett provåk. Vi tog en sväng till Bollnäs på Max med Mattias och Rasmus och hade det trevligt. Mitt upp i allt insåg vi att klockan var över tolv, vilket innebär att det är den 18 augusti, vilket innebär att jag FYLLER ÅR!!! 18 jävla år!! Heeelt gaaaalet!

Det är alltså många faktorer som spelar in när jag säger att jag är fett glad just nu. Kanske lika glad som på bilden nedanför från en kväll i Italien. Då var jag också glad, visst syns det? :D


Gofika

2011-08-16 @ 22:35:54

Herrejösses, vad jag har stått i idag! Jag har bakat ända från klockan klockan ett till typ nu. Fattar ni hur länge det är?! Nio fucking timmar. Helt sjukt ju! Grejen är att jag fyller år på torsdag och då kommer min alltid lika fikasugna släkt hit och förväntar sig mycket fika. Därför har jag bakat morotskaka, chokladtoscakaka, banana chocolate chip muffins, och så 100 kanelbullar på det. Mamma hjälpte mig dock med bullarna, för vid det laget hade jag lessnat litegrann på att baka faktiskt... men nu så är det gjort! Bra jobbat Petra!!

Nu ska jag fortsätta vara duktig ett tag och plugga lite körkortsfaser. Sedan måste jag försöka lägga mig skapligt tidigt ikväll för imorgon måste jag kliva upp klockan fem(!) på morgonen för att åka och göra halkbanan... hualigen. Omänskligt tidigt! Men men, what to do?


Bridesmaids

2011-08-16 @ 02:08:29
Ikväll har jag, Johanna och Sofie haft myskväll tillsammans. Först premiäråt vi på Bolaget - byns nyaste pizzeria (hur själva pizzorna smakar är dock fortfarande ett frågetecken, men salladen jag åt var det i alla fall inget fel på!). Sedan efter middagen gick vi vidare för att se Bridesmaids på bio. En sak är då säker; det var länge sedan jag skrattade så sanslöst mycket! Helt klart den allra roligaste filmen jag sett!! Rekommenderar den verkligen :)

Wilson Phillips – Hold On (As Heard On Bridesmaids) (Re-Recorded / Remastered)


Starstrucked

2011-08-16 @ 01:18:20

Stormässan i Alfta ägde rum i lördags och var, för ovanlighetens skull, riktigt rolig! Jag, Wilma och Lina började kvällen med middag på Atlantic innan vi tog bussen vidare mot vår grannby. Där förfestade vi hemma hos Bea till en början med trevligt folk innan vi gick till Forsparken framåt elva. När vi kom in där märkte vi (till min och Wilmas stora förtjusning) att Nordman spelade som hemlig gäst. Vi skyndade oss då ända längst fram vid scenen och hann åtminstone sjunga med i de sista låtarna. Därefter ville jag prompt ha en bild med honom, och för att göra en lång historia kort fick jag honom att stiga ur sin bil och för tredje gången ta en bild med mig. Ni förstår att Nordman var min stora idol när jag var liten, så det här är stort för mig!! :D


















Lycklig tjej!!!


Kräftskiva

2011-08-15 @ 15:55:26
Kräftskivan i stugan i fredags var jättemysig! Vi åt kräftor (såklart) och sjöng snapsvisor så det stod härliga till. Senare på kvällen när det blev för kallt för att sitta ute gick vi alla in i storstugan och började elda så att värmen där inne liknade en bastus. Ljudnivån var det inget fel på heller, mina öron tjöt efteråt... men då vet man att allt är som det ska va' när det gäller vår släkt ;)










Where I belong

2011-08-12 @ 13:59:50

Jag tillbringar de flesta dagar i stugan nu för tiden. I mitt paradis, där jag trivs som allra bäst. Igårkväll åkte jag dock hem för att sova hemma en natt. Tog mig en kvällspromenad och satt sedan framför datorn resten av kvällen och pluggade körkort. Imorse vaknade jag och tog med mig hundarna på en långpromenad innan frukost. Sedan dess har jag också hunnit duschat och packat för nu ska vi åka till stugan igen. Ikväll vankas det nämligen kräftskiva där uppe! :D

Dagens frukost; fil med krossade linfrön och mammas hallonsylt, samt en lingongrova med gravad lax och avokado på. Gött skit!



Min bättre hälft

2011-08-10 @ 00:08:29

Jag och Jenny åkte till stugan för att ladda batterierna i söndags. Det regnade hela dagen och kvällen så vi satt inne i stugan och myste, åt massor av kräftor och spelade kort. Blev även upphämtade med bil och åkte på djursafari en sväng. Vi åkte med andra ord runt på skogsvägar för att se något slags djur, och visst gjorde vi det (alla utom jag), en älg och en kalv minsann! Hur som helst. Efter en god natts sömn vaknade vi upp till något bättre väder på måndagen. Vi satt då ute på altanen och åt frukost i solen länge innan vi sedan tog oss en tur på sjön för att fiska lite. När vi aldrig fick något napp gav vi upp och begav oss tillbaka för att grilla hamburgare. Strax därefter kom mamsen för att hämta oss och i samma stund började det att regna. Det kan man kalla timing! Tack för mysiga dagar, kusin vitamin ♥


























En gång är ingen gång, två är lika med noll

2011-08-09 @ 20:18:14
Björn Rosenström spelade i Bollnäs i lördags för typ sjuttioelfte sommaren i rad, och trots att vi varit där varenda jäkla år var vi där även detta år. Hemma hos Johanna ägde förfesten rum (som för övrigt var skitkul!) innan vi så småningom tog oss till Bollnäs med en överfull buss. Väl där fick vi, vad vi tyckte just då, en jättesmart idé om att vi skulle planka oss in. Det resulterade i brännässleutslag över båda benen och händerna och slutade med att vi betalade in oss i vilket fall... bortsett från detta dock hade jag en rätt kul kväll måste jag säga! :)






















Italiensk afton

2011-08-08 @ 22:42:51

I fredags bjöd vi en del av släkten på "italiensk afton" (som min mor så fint vill kalla det) i samband med att mamma fyllde 60 bast i våras. Eftersom vi båda varit i Italien i sommar var det självklart att vi skulle bjuda på italiensk mat. Maten, och kvällen över huvudtaget, blev väldigt lyckad! Lite synd på vädret bara... det var fint väder hela dagen så vi hade dukat långbord på altanen utan tak. Lagom till gästerna anlänt och avslutat sin välkomstdrink i form av Limoncello (italiensk likör) och ska sätta sig och äta börjar det regna. Efter många svordomar och kånkanden hit och dit lyckades vi tillsist flytta upp allting på altanen MED tak. Tack och lov för det!


Den otroligt goda bufféen


Tomater, mozzarella och färsk basilika


Fyra olika sorters italiensk skinka, samt grillad paprika och oliver


Fläskfilé inrullad i parmaskinka med mozzarella och soltorkade tomater inuti


Massvis med focaccia!




Pannacotta till efterrätt


Givetvis var även vinet italienskt ;)


Canon Powershot G12

2011-08-08 @ 21:38:36
Denna helg har verkligen varit toppen! Min dåliga närvaro på bloggen (rättare sagt obefintliga närvaro) beror alltså på att jag har haft annat för mig, helt enkelt. Jag kan dock gottgöra er med mycket bilder! Den här helgen har jag nämligen fotat frenetiskt då jag har fått en ny kamera - en Canon Powershot G12. Jag fyller år om drygt en vecka så jag fick den som en lite för tidig födelsedagspresent. Måste säga att jag hittills är sjukt nöjd med den!!



Could it be that everything goes 'round by chance?

2011-08-04 @ 23:20:32




Dessa bilder är från ikväll då jag mötte upp tjejerna på Kägelholmen för en fika i solen. Vi satt kvar där och myste ett tag och gick sedan därifrån till Öjeparken där vi fortsatte att mysa. Kom hem för en timme sedan ungefär och var vid det laget döhungrig så jag slängde i mig mackor och krusbärskräm som mamma kokade imorse. Därför känner jag mig nu mätt och belåten och redo för att plugga körkortsfaser innan det är dags att hoppa i säng. Imorgon måste jag nämligen kliva upp tidigt för att baka och laga mat hela dagen... men mer om det då :)

Don't let anyone steal your dreams

2011-08-04 @ 17:09:29
Jag har länge varit på jakt i olika butiker efter en tygväska, men då jag inte har hittat någon jag riktigt fastnat för beställde jag istället en nyligen från webbutiken Avanna. Idag damp den ner i brevlådan och jag måste säga att jag är mer än nöjd. Jag älskar den redan!!



One step closer

2011-08-04 @ 01:30:26

En sådan himla fin dag som denna vill man absolut inget annat än att sola och bada, men istället har jag varit tvungen att sitta instängd i en trång, varm lokal på körskolan för en tre timmar lång riskutbildning... inte alltför kul kan jag meddela! Å andra sidan nu i efterhand känns det jäkligt skönt att ha den avklarad. Bara ytterligare ett steg närmre körkortet liksom!

Hur som helst. På bussen hem från Bollnäs på eftermiddagen hoppade jag av i Alfta hos Johanna. Vi hängde på altanen en stund där vi sedan bestämde oss för att gå och bada i värmen. Sagt och gjort, vi mötte upp Sofie och gick till Kvarnsveden för ett kvällsdopp! På vägen hem handlade vi det vi behövde för att göra sushi, vilket vi sedan också gjorde (sinnessjukt gott!). Därefter kollade vi på en film innan jag tog bussen hem. Mysig kväll med mina mysiga tjejer! :)




Say hello to goodbye

2011-08-02 @ 23:16:55
Som jag nämnde i det förra inlägget har jag idag varit i Sundsvall. Strax efter nio imorse rullade bilen iväg och strax efter nio ikväll rullade den tillbaka in på uppfarten igen. Vi åkte dit för att skjutsa hem Thomas samt för att se huset som de har flyttat till nu när vi varit barnvakt åt honom. När vi ändå var där stannade vi under dagen för att umgås lite och var även med om ett äventyr med deras kaninunge som smet. Men med sallad som lockbete och lite blod, svett och tårar senare lyckades jag till sist haffa honom, den lilla rackaren...

Nu är det väldigt konstigt här hemma ska ni veta. Emma åkte nämligen också hem igår då mina två mostrar från Sandviken var här på besök under gårdagen och hon följde med dem tillbaka igen. Båda mina busiga syskonbarn har med andra ord åkt hem efter att ha bott här med oss i en hel vecka. Behöver jag säga att det är tomt och tyst här hemma nu?


Låt mig presentera Fred, det nya (och otroligt söta!) tillskottet i familjen Kugge!

Kyckling i matvetesallad

2011-08-02 @ 12:00:00
Idag befinner jag mig i Sundsvall hela dagen och har därför förberett det här tidsinställda inlägget till er för att så länge dela med mig av ett middagstips. Vi använde fantasin här hemma i fredags och slängde ihop denna slags sallad (se bild) vilken visade sig bli en riktig vinnare. Det ni ser är matvete, kycklingfilé, soltorkade tomater, fetaost och ruccolasallad. Busenkelt och verkligen jättegott! Om jag vore som er skulle jag definitivt testa det ;)


Volasdagen

2011-08-02 @ 00:00:17




Ett par bilder från igår då jag och mamma tog med oss Emma och Thomas på Volasdagen här i byn. Det var faktiskt väldigt mysigt att gå runt där då det var otroligt länge sedan jag sist var där. Vi gjorde som alla andra och kollade på djuren och på folket i gamla kläder som demonstrerade olika gamla sysslor. Köpte karameller gjorde vi också, så klart. Det är obligatoriskt!!

Persmässan - part 2

2011-08-01 @ 23:17:26
Då var alltså Persmässan över för i år och precis som jag anade var faktiskt lördagen snäppet roligare än fredagen. Då började kvällen hos Julia där vi var en hel del folk som förfestade för att sedan dra vidare till hembygdsgårdarna där själva mässan ägde rum. Väl där såg kvällen i stort sett likadan ut som den första förutom att det under denna kväll var betydligt mer folk vilket höjde stämningen rejält. Tillsammans blev det hur som helst två lyckade utgångar måste jag säga! :)